Coins

Lido DAO

Lido is een liquid staking-oplossing voor Ethereum.

Wat is Lido DAO?

Met Lido DAO kunnen gebruikers hun ETH inzetten (zonder minimale stortingen of onderhoud van infrastructuur), terwijl ze deelnemen aan on-chain activiteiten, b.v. leningen, om rendementen te verhogen.

LDO is het native utility-token dat je kunt gebruiken voor:

  • Toekenning van bestuursrechten in de LDO
  • Beheren van vergoeding parameters en distributie.
  • Bepalend voor het toevoegen en verwijderen van Lido-knooppuntoperators.

Hoeveel LDO tokens zijn er in omloop?

Op het moment van schrijven is 0,9% van het totale LDO-aanbod in omloop.
Lido lanceerde zijn staking-app op 19 december 2020 met 1 miljard LDO-tokens die bij het ontstaan ​​waren gemaakt. Op het moment van schrijven bezitten de oprichters van de Lido 64% van de LDO-tokens. Deze zijn voor 1 jaar geblokkeerd, waarna ze gedurende 1 jaar onvoorwaardelijk worden. Op het moment van schrijven is de enige ontgrendelde LDO die er bestaat 0,4% airdrop verdeeld onder vroege stakers en DAO-schatkist tokens.

De toewijzing van deze tokens is als volgt:

  • DAO-schatkist – 36,32%
  • Investeerders – 22,18%
  • Validators en handtekeninghouders – 6,5%
  • Initiële Lido-ontwikkelaars – 20%
  • Oprichters en toekomstige werknemers – 15%

Wie zijn de oprichters?

Lido is een DAO die een liquide staking-service biedt voor Ethereum 2.0, waarmee gebruikers staking-beloningen kunnen verdienen zonder de staking-infrastructuur te onderhouden.

De Lido DAO-leden zijn Semantic VC, ParaFi Capital, Libertus Capital, Terra, Bitscale Capital, StakeFish, StakingFacilities, Chorus, P2P Capital en KR1. Lido wordt ook vergezeld door een aantal belangrijke angel-investeerders, waaronder Stani Kulechov van Aave, Banteg van Yearn, Will Harborne van Deversifi, Julien Bouteloup van Stake Capital en Kain Warwick van Synthetix.

De personen en organisaties achter de Lido DAO zijn bewezen binnen de DeFi-ruimte en hebben een staat van dienst van uitmuntendheid.

Waar kan ik LIDO DAO kopen?

LDO is beschikbaar voor handel op een groeiend aantal beurzen, met cryptocurrency- en stablecoin-paren die momenteel beschikbaar zijn.

Uniswap biedt de hoogste liquiditeitsmarkt voor LDO vanaf januari 2021, terwijl 1inch ook een DEX-geaggregeerde markt voor het LDO-token biedt.