Coins

Kyber Network

Kyber Network is een hub met meerdere ketens van liquiditeitsprotocollen die liquiditeit uit verschillende bronnen samenvoegt.

< h2>Wat is Kyber Network?

Kyber Network biedt veilige en directe transacties op elke gedecentraliseerde applicatie (DApp). Het belangrijkste doel van Kyber Network is om DeFi DApps, gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) en andere gebruikers gemakkelijke toegang te geven tot diepe liquiditeitspools die de beste tarieven bieden.

KyberSwap.com, het belangrijkste DEX-aggregator- en liquiditeitsplatform, biedt de beste swaptarieven voor handelaren in DeFi in vergelijking met individuele beurzen. Het stelt liquiditeitsverschaffers ook in staat om inkomsten te maximaliseren via een hoge kapitaal efficiëntie.

KyberSwap haalt liquiditeit uit meerdere DEX’en zoals:

Uniswap, Sushi, Curve, QuickSwap, Pancakeswap, Traderjoe, Pangolin, SpookySwap, SpiritSwap, VVS Finance, Velodrome, GMX en vele anderen.

Het ondersteunt meer dan 13 ketens, waaronder:

Ethereum, BNB Chain, Polygon, Avalanche, Fantom, Cronos, Arbitrum, Optimism, Velas, Aurora, Oasis, BitTorrent, Ethereum PoW en binnenkort Solana.

KyberSwap is gedecentraliseerd en zonder toestemming, er is geen account aanmelding of persoonlijke informatie vereist. Alle transacties op KyberSwap zijn on-chain, wat betekent dat transacties geen gecentraliseerde derde partij nodig hebben. Denk aan een gecentraliseerde beurs. Ze kunnen eenvoudig worden geverifieerd met behulp van de Ethereum of de block explorer van andere ketens.

Projecten kunnen worden gebouwd met KyberSwap om toegang te krijgen tot de verschillende functies. Een voorbeels is de onmiddellijke afwikkeling van token-swaps, liquiditeits aggregatie voor de beste tarieven, liquiditeitspools en een aanpasbaar bedrijfsmodel. Kyber probeert het liquiditeitsprobleem in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) op ​​te lossen. Door ontwikkelaars in staat te stellen producten en diensten te bouwen zonder zich zorgen te hoeven maken over liquiditeit voor verschillende behoeften.

Het Kyber Network Crystal (KNC)-token is een utility- en governance-token dat de “lijm is die verschillende belanghebbenden in het Kyber-ecosysteem met elkaar verbindt”. KNC-houders kunnen hun tokens inzetten in de KyberDAO om het platform te helpen besturen en over belangrijke voorstellen te stemmen, en staking-beloningen te verdienen in KNC die afkomstig zijn van handelskosten. Investeerders in KNC zijn onder meer #Hashed, Signum Capital, ParaFi Capital, HyperChain Capital.

Wie zijn de oprichters van Kyber Network?

Kyber Network begon met zijn ontwikkeling in 2017 en is gebouwd bovenop de Ethereum-blockchain. Het project is opgericht door Loi Luu, Victor Tran en Yaron Velner, met Vitalik Buterin als adviseur. Kyber Network heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Singapore, terwijl het een grote aanwezigheid heeft in Vietnam.

Victor Tran is de huidige CEO van Kyber Network. Hij is een ervaren backend engineer en Linux systeembeheerder. Hij was de CTO bij Clixy en 24/7 Digital Group, evenals een ontwikkelaar voor verschillende projecten in Vietnam.

Loi Luu is de huidige voorzitter van Kyber Group. Hij is blockchain-onderzoeker en adviseur voor verschillende blockchain-projecten. Hij ontwikkelde Oyente, de eerste open-source beveiligingsanalysator voor slimme Ethereum-contracten, en was medeoprichter van SmartPool, naast andere gedecentraliseerde projecten. Luu werkte ook aan een schaalonderzoeksproject genaamd Elastico, dat het ontwerp inspireerde van Zilliqa, een veelbelovend schaalbaar blockchain-project.

Yaron Velner is de huidige CEO van B.Protocol, een gedecentraliseerd backstop-liquiditeitsprotocol, en was een postdoctoraal onderzoeker. Velner trad in oktober 2019 terug uit zijn CTO-functie bij Kyber, maar blijft adviseur.

Het Kyber-team bestaat uit medewerkers van engineering, product, marketing, strategie en bedrijfsontwikkeling, evenals verschillende adviseurs.

Wat maakt Kyber Network uniek?

De multi-chain DEX-aggregator en het liquiditeitsplatform KyberSwap.com geeft handelaren toegang tot de beste prijzen van meerdere bronnen op verschillende blockchains. Dit terwijl liquiditeitsverschaffers tokens kunnen storten en vergoedingen kunnen verdienen met de beste kapitaalefficiëntie en rendementen.

In 2021 lanceerde KyberSwap ‘s werelds eerste Dynamic Market Maker (DMM)-protocol, dat reageert op marktomstandigheden om een ​​betere kapitaalefficiëntie en winst voor liquiditeitsverschaffers te bieden.

In 2022 werd hun next-gen AMM Elastic-protocol gelanceerd. Dit met een geconcentreerde liquiditeitspools, aanpasbare prijsklassen, automatisch samengestelde vergoedingen en een anti-sniping-functie die liquiditeitsverschaffers beschermt. Samen helpen deze protocollen KyberSwap-liquiditeitsverschaffers hun kapitaal te maximaliseren, omdat ze veel hogere liquiditeitsniveaus kunnen nabootsen. Hierdoor hebben ze een betere kapitaalefficiëntie, ontsporing en volume bereiken. Liquiditeitsverschaffers kunnen veel meer vergoedingen verdienen in verhouding tot hun contributie. Dit terwijl afnemers kunnen genieten van extreem lage ontsporingen op hun transacties. Liquiditeitsverschaffers kunnen ook meer verdienen met opbrengstlandbouw.

Voor ontwikkelaars is KyberSwap ontworpen om ontwikkelaarsvriendelijk te zijn. De protocollen kunnen eenvoudig worden geïntegreerd met apps en andere op blockchain gebaseerde protocollen voor elk DeFi-gebruiksscenario en elke mogelijkheid. Aangezien geen enkel liquiditeitsprotocol kan voldoen aan de behoeften van alle liquiditeitsverschaffers, afnemers en andere marktdeelnemers, stelt de flexibiliteit van KyberSwap ontwikkelaars in staat om snel te innoveren en nieuwe protocollen te integreren om tegemoet te komen aan verschillende liquiditeitsbehoeften. KyberSwap is geïntegreerd door Dapps zoals Coin98 Wallet, Krystal, DEXTools, Kattana Trade, Rome Terminal, Pegaxy, evenals andere aggregators zoals 1inch, Paraswap, 0x API, Matcha en Slingshot.

KyberSwap’s ‘Discover’-functie maakt ook gebruik van AI en on-chain-statistieken om tokens te identificeren die momenteel trending zijn of in de nabije toekomst kunnen trenden, waardoor handelaren slimmere en beter geïnformeerde handelsbeslissingen kunnen nemen.

In het Kyber-ecosysteem spelen KNC-tokenhouders een belangrijke rol bij het bepalen van nieuwe groei- en waarde verovering mogelijkheden en stimulering mechanismen. Via KyberDAO kunnen KNC-houders deelnemen aan het bestuur door te stemmen over belangrijke voorstellen. De community van Kyber is omvangrijk en bestaat uit een breed scala aan ontwikkelaars, naast andere leden van de bloeiende DeFi-industrie.

Hoeveel Kyber Network (KNC) Coins zijn er in omloop?

Vanaf oktober 2022 heeft Kyber Network een totale voorraad van 223,36 miljoen KNC-tokens. Hiervan zijn er iets meer dan 160 miljoen tokens in omloop. Het KNC-token is dynamisch, waarbij de KyberDAO kan stemmen om het aanbod te vergroten of te verkleinen om innovatie te stimuleren, liquiditeit op te starten en early adopters van KyberSwap te belonen.

Kyber beëindigde zijn initial coin offering (ICO) op 15 september 2017 en haalde $52 miljoen op door elk KNC-token te verkopen tegen een prijs van 0,00166 ETH. Volgens het officiële token distributie document werd 61,06% van de tokens verkocht in de ICO, 19,47% werd bewaard voor de oprichters, adviseurs en startkapitaal investeerders en de resterende 19,47% werd gereserveerd voor het bedrijf.

Hoe is het Kyber-netwerk beveiligd?

Als een ERC-20-token is KNC gebouwd bovenop en beveiligd door de Ethereum-blockchain. Bovendien gebruikt Kyber een uitgebreid vertrouwens- en beveiligingsmodel dat gebruikers beschermt tegen zich misdragende beheerders of exchanges, dankzij beveiligingsmaatregelen die zowel op protocol- als op smart contract-niveau zijn ingebouwd.

De KyberSwap- en KyberDAO-platforms, evenals KNC, zijn gecontroleerd door verschillende externe beveiligingsfirma’s en onderzoekers, waaronder Chainsecurity en Hacken, die hebben geholpen om vast te stellen dat deze verschillende Kyber-componenten veilig zijn.