Coins

Komodo

Komodo is een open-source technologieprovider die alles-in-één blockchain-oplossingen biedt voor ontwikkelaars en ondernemingen.

Wat is Komodo?

Komodo bouwt technologieën waarmee iedereen merkgebonden gedecentraliseerde uitwisselingen, protocol overschrijdende financiële applicaties en onafhankelijke blockchains kan lanceren. De vlaggenschip toepassing voor eindgebruikers van het project is AtomicDEX – een niet-bewarende portemonnee met meerdere munten, bridge en DEX samengevoegd in één app. AtomicDEX is compatibel met 99% van de bestaande cryptocurrencies en biedt de breedste cross-chain, cross-protocol handelsondersteuning van elke gedecentraliseerde beurs.

AtomicDEX is de derde generatie applicatie van Komodo’s atomic swap-technologie. In 2016 implementeerde Komodo voor het eerst Tier Nolan’s idee van atomic swap-technologie. Sindsdien is Komodo baanbrekend gebleven op het gebied van atomic swap-technologie en biedt het de eerste productieklare atomic swap DEX in de branche. AtomicDEX is gebouwd met behulp van een peer-to-peer (P2P) atomic swap-protocol met gedecentraliseerde orderboeken. Ontwikkelaars gebruiken de open-source AtomicDEX API om cross-protocol DEX’s, multi-coin non-custodial wallets, initial DEX offer (IDO) portals en andere gedecentraliseerde applicaties te bouwen.

Wat is KMD?

KMD is de gemeenschapsvaluta voor het Komodo-ecosysteem en wordt gebruikt voor schaalbare, snelle, goedkope en veilige transacties. In de meeste gevallen is 0,00001 KMD voldoende om een ​​transactie binnen enkele seconden te bevestigen. Gebruikers die meer dan 10 KMD in een ondersteunde niet-bewarende portemonnee hebben, kunnen een APR van 5,1% verdienen via de Komodo Active User Reward. KMD is een van de meest actief verhandelde paren op AtomicDEX. Er is ook een korting van 10% op de handelskosten voor bestellingen van afnemers op AtomicDEX die KMD gebruiken.

Komodo is de maker van Delayed Proof of Work (dPoW), het toonaangevende 51% aanvalsbeveiligingsnetwerk. Aangedreven door Litecoin cross-notarisaties en ondersteund door een netwerk van notarisknooppunten, beveiligt dPoW momenteel meer dan 30 productie-blockchains. Ook biedt het zijn eigen native multi-chain blockchain-netwerk waarmee iedereen een onafhankelijke blockchain kan lanceren. Dit is een Komodo Smart Chain (KSC) genaamd, die los van de KMD-keten draait. Elke KSC krijgt zijn eigen munt zonder gaskosten en volledig aanpasbare parameters. Komodo biedt ook Custom Contracts (CC’s), een bibliotheek met op UTXO gebaseerde slimme contracten voor het maken van geavanceerde dApps op KSC’s.