Coins

Klaytn

Klaytn is een openbare blockchain gericht op de metaverse, gamefi en de creator-economie.

Wat is Klaytn?

Klaytn gelanceerde in juni 2019, is het het dominante blockchain-platform in Zuid-Korea. Het ondergaat nu een wereldwijde bedrijfsuitbreiding vanuit zijn internationale basis in Singapore.

Het Growth Fund ondersteunt deze uitbreidingsactiviteiten. Dit heeft tot doel het ecosysteem dat op Klaytn is gebouwd, te laten groeien. Het fonds wordt beheerd en uitbetaald door Klaytn Foundation, een in Singapore gevestigde non-profitorganisatie die in augustus 2021 is opgericht.

Wat maakt Klaytn uniek?

Een end-to-end metaverse ontwikkelaarspakket:

Om het bouwen voor de metaverse te vereenvoudigen, biedt Klaytn een end-to-end metaverse-pakket. Dit komt met op maat gemaakte L2-oplossingen, SDK’s en slimme contract bibliotheken, IPFS-oplossingen, wallets, chain explorers, oracles en bridges. Ook komt het met een ecosysteem van ondersteunende diensten zoals zoals stablecoin-integratie, NFT-marktplaatsen, tradfi-interfaces en meer.

Deterministische finaliteit van 1 seconde:

De blockchain maakt gebruik van een geoptimaliseerde versie van Istanbul BFT waarmee transacties binnen een seconde absolute finaliteit kunnen bereiken. Dit maakt responsieve gebruikerservaringen mogelijk en gebruiksscenario’s, waarbij vrijwel onmiddellijke en onomkeerbare finaliteit noodzakelijk is. Denk hierbij aan het real-time slaan van in-game items drops.

Klaytn gegevensgarantie:

Proof of Work en Proof of Stake-blockchains vertonen probabilistische finaliteit, wat betekent dat er een kleine kans is dat een transactie die in de keten is vastgelegd, kan worden teruggedraaid. Het IBFT-consensusalgoritme garandeert dat de gegevens die op de blockchain zijn vastgelegd correct zijn en nooit zullen worden teruggedraaid,

Ondersteuning voor Ethereum-equivalentie:

Klaytn ondersteunt EVM als een van de opkomende standaarden voor de metaverse en Web3, en zal de EVM-specificatie overnemen door: * De technische stack gelijkwaardig te maken aan de Ethereum-stack vanuit een interfacing- en uitvoeringsperspectief * Voortbouwend op bestaande Ethereum-clients en interfacing bibliotheken om eventuele verbeteringen aan hun open-source codebases te erven

Een unieke bestuursstructuur:

De kern van KLAY unieke kijk op decentralisatie is hun Governance Council (GC). Deze GC-leden, bestaande uit toonaangevende internationale ondernemingen en DAO’s in verschillende regio’s en industrieën, vormen een compact validatornetwerk dat in staat is om de voordelen van een gedecentraliseerde openbare blockchain te bieden met behoud van de prestaties van een toegestane blockchain. In de toekomst wil Klaytn de decentralisatie verder vergroten door meer DAO’s aan hun GC toe te voegen om een ​​”DAO van DAO’s” te creëren.

Ecosysteemfonds van $ 1 miljard op protocolniveau:

Door een combinatie van de aanvankelijk uitgegeven reserve KLAY en on-chain tokenomics die 66% van nieuw geslagen KLAY herinvesteren, heeft Klaytn in totaal $ 1 miljard gereserveerd om de groei van ecosystemen te ondersteunen.

De geprefereerde blockchain op ondernemingsniveau:

Klaytn is de geprefereerde blockchain voor ondernemingen en gebruiksscenario’s op ondernemingsniveau, waarbij we de giganten uit de industrie, zoals de Japanse GMO Internet Group, de Indonesische Salim Group en mobiele gamingreuzen Netmarble en WeMade tot onze partners rekenen. Ook is het de officiële blockchain-partner voor het CBDC-project van de Bank of Korea, dat draait op een aangepaste privéversie.

Wat is KLAY?

KLAY is de native digitale asset die het protocol voedt en beveiligt. Bij de lancering lag de tokenvoorraad op 10 miljard. Er zijn momenteel 2,6 miljard KLAY-munten in omloop.

Wie zijn de oprichters van Klaytn?

De Klay-blockchain is in juni 2019 ontwikkeld en gelanceerd door GroundX, de blockchain-dochter van Korea’s grootste mobiele platform, Kakao. Na twee jaar succes in Korea werd de Klaytn Foundation, een non-profitorganisatie die zich inzet voor het Klaytn-netwerk en zijn ecosysteem, opgericht om de wereldwijde expansie van te beginnen.

Klaytn Foundation is een non-profitorganisatie die is opgericht om de wereldwijde acceptatie en volwassenheid van ecosystemen te versnellen. De stichting beheert het Klaytn Growth Fund en werkt samen met Krust, een dochteronderneming van internetgigant Kakao Corp die investeert in projecten gebouwd op Klaytn.