Coins

IOST

IOST omschrijft zichzelf als een "ultrasnel", volwaardig en gedecentraliseerd blockchain-netwerk en -ecosysteem. Het heeft zijn eigen knooppunten, portemonnees en gebaseerd op het "next-generation" consensusprotocol genaamd "proof-of-believability".

Wie zijn de oprichters van IOST?

Het project werd in januari 2018 gelanceerd door Jimmy Zhong, Terrence Wang, Justin Li, Ray Xiao, Sa Wang en Kevin Tan.

Zhong heeft andere tech-startups opgericht in de VS en China. Tijdens zijn studententijd verkocht hij zijn eerste bedrijf voor $40 miljoen, een marktplaats waar studenten aantekeningen konden uitwisselen. Daarna keerde hij terug naar Peking en was medeoprichter van onder meer IOST.

Wang’s eerdere ervaring omvat onder meer het dienen als Uber-software-engineer. Hij heeft een graad in informatica van de Universiteit van Minnesota en een master in informatica van Princeton University.

Li werkte eerder als medewerker investeringsbankieren bij Goldman Sachs en als datawetenschapper bij Mobike. Hij studeerde af met een graad in toegepaste wiskunde en informatica. Ondertussen was Tan mede-oprichter van Ethercap, terwijl hij een graad in computerwetenschappen behaalde aan de Tsinghua University.

Xiao was medeoprichter van Dora (samen met Jimmy en Sa) een AI-bedrijf dat zich richt op intelligente kiosken. Hij studeerde informatica en kwantitatieve economie aan de universiteit.

Wat maakt IOST uniek?

De blockchain-infrastructuur van IOST is open-source en ontworpen om veilig en schaalbaar te zijn. Allemaal in de hoop dat het in de toekomst als ruggengraat zal dienen voor online diensten.

Het team heeft een ‘proof-of-believability’-consensusalgoritme ontwikkeld om ervoor te zorgen dat transacties op het netwerk veilig en efficiënt zijn.

IOST probeert grote uitdagingen op te lossen. Zo is het dat grote bedrijven mogelijk niet in staat zijn om blockchains te omarmen in een klantgerichte omgeving. Het Internet of Services-token wordt naar voren geschoven als een manier om dit probleem aan te pakken.

Om IOST te begrijpen, is de beste manier om het te doen door het te vergelijken met zijn naaste concurrenten. Ethereum is het populairste slimme contractplatform voor ontwikkelaars. Het kan ook worden vergeleken met EOS en TRON, zeer schaalbare slimme contractplatforms met een hoog gebruik.

Het grootste verschil tussen IOST en zijn concurrenten is hoe het beweert dat het tot 100.000 transacties per seconde kan verwerken in vergelijking met Ethereum’s 20, Tron’s 2.000 en EOS’s 4.000.

Om deze transactiesnelheden te bereiken, heeft het IOST-team een ​​nieuwe blockchain-architectuur gecreëerd, die verschillende innovaties introduceert en combineert, waaronder een Distributed Randomness Protocol, Efficient Distributed Sharding, TransEpoch, Atomix, Proof-of-Believability en Micro State Blocks.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

IOST heeft een totale tokenvoorraad van 21 miljard. In januari 2018 werd een ICO gehouden waarvan 40% werd verkocht, waarmee destijds ongeveer $ 31,3 miljoen aan ETH werd opgehaald.

Wat de rest betreft, is 35% ingehouden door de IOST Foundation, 12,5% is toegewezen aan het opbouwen van de gemeenschap, 10% ging naar het IOST-team en 2,5% was bestemd voor investeerders en adviseurs.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Om te kunnen concurreren met honderden niche-blockchains, vertrouwt IOST sterk op zijn proof-of-believability-protocol (PoB) en efficiënte gedistribueerde sharding (EDS) om de schaalbaarheid en veiligheid van zijn blockchain te verbeteren.

IOST is gebouwd voor zakelijk gebruik, dus het beweert zware lasten aan te kunnen die worden geproduceerd door grote technologiebedrijven zoals Amazon, Google en Facebook. Partnerschappen lijken de sleutel te zijn voor het succes van het project.