Coins

Illuvium

Illuvium is een vechtspel in een open wereld, gebouwd op de Ethereum-blockchain.

Wat is Illuvium (ILV)?

Illuvium is een fantasie vechtspel in een open wereld, gebouwd op de Ethereum-blockchain. Vaak aangeprezen als de eerste AAA-game op Ethereum, lijkt Illuvium een bron van entertainment te bieden. Dit bieden ze aan zowel casual gamers als hardcore DeFi-fans door middel van een reeks verzamel- en ruilfuncties.

De wereld van Illuvium wordt bewoond door wezens die bekend staan als Illuvials. Illuvials kunnen gevangen nomen worden door spelers die hen verslaan in de strijd en ze weer gezond kunnen maken. Vanaf dat moment worden ze een loyaal onderdeel van de verzameling van de speler. Ook kunnen ze worden gebruikt bij het vechten tegen andere avonturiers als onderdeel van Illuvium’s auto battler-gameplay.

De game is een fusie tussen een verkenningsgame in de open wereld en een PVP-vechtgame. Spelers kunnen hun tijd besteden aan het verkennen van de uitgestrekte gamewereld of het opbouwen van hun team van krachtige beesten.

Illuvium is in ontwikkeling sinds 2020 en wordt gebouwd door een wereldwijd team van meer dan 40 personen. Hieronder vallen de medeoprichters; seriële ondernemer en vroege cryptocurrency-adopter Kieran Warwick, en ervaren game-ontwerper Aaron Warwick, die broers zijn. (En toevallig ook de broers zijn van Kain Warwick, de medeoprichter van DeFi-platform Synthetix).

Het ILV-token heeft een aantal toepassingen binnen het Illuvium-ecosysteem. Het is het belangrijkste token dat wordt gebruikt om spelers te belonen voor hen in-game prestaties. De game geeft spelers recht op hun deel van de Illuvium Vault en wordt gebruikt om deel te nemen aan het bestuur van het spel via de Illuvium gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

Hoe werkt Illuvium?

Hoewel Illuvium op blockchain gebaseerde elementen heeft, lijkt het meer op een volwaardige videogame. Het is toegankelijk via een downloadbare desktop-app, maar heeft ook een reeks ondersteunende DeFi-applicaties eromheen. Denk hierbij aan een opbrengst boerderij en gedecentraliseerde uitwisseling.

Spelers zwerven door het Illuvium-landschap en vechten tegen Illuvials en andere spelers, nemen deel aan missies en dagelijkse uitdagingen en nemen deel aan de gemeenschappelijke verhaallijn. Tijdens hun reis verzamelen ze Illuvials, die een reeks kenmerken hebben waardoor ze variabel zijn in zeldzaamheid, bruikbaarheid en wenselijkheid.

Deze omvatten:

  • Klassen: Empath, Fighter, Guardian, Rogue en Psion.
  • Affiniteiten: Lucht, Aarde, Vuur, Natuur en Water.

Klasse en affiniteit zijn de belangrijkste attributen. Elke Illuvial heeft een groot aantal extra attributen die ook helpen bij het bepalen van zijn kracht in gevechten. Voorbeelden van de attributen zijn: aanvalsschade, aanvalssnelheid en wreedheid. Illuvials worden sterker met overwinningen, kunnen worden verbeterd met in-game items en kunnen worden geüpgraded naar een speciale “geascendeerde” vorm. Die vorm profiteert van twee affiniteiten tegelijk.

Elke Illuvial wordt vertegenwoordigd door een uniek niet-fungibel token (NFT) en kan vrij worden verhandeld. Illuvial worden verhandeld op externe uitwisselingsplatforms en de gasvrije IlluviDEX (hierover later meer). Ze kunnen ook worden versmolten tot krachtigere vormen. De vormen zijn erin normale, holografische en donkere holografische varianten die aanzienlijk schaarser zijn.

De game zal een verscheidenheid aan inkomstenstromen bevatten, voornamelijk afkomstig van in-game aankopen van items, knutsel componenten, cosmetica en shard curing. 100% van deze inkomsten wordt als beloning uitgekeerd aan degenen die de ILV-tokens inzetten via een ILV-terugkoopsysteem.

Wat maakt het uniek?

In tegenstelling tot de meeste andere blockchain-aangedreven games, beschikt Illuvium over een volledig 3D-omgeving. De 3D-omgeving heeft meer dan 100 unieke Illuvials verspreid over de verschillende regio’s. Elke Illuvial is ontworpen door een team van artiesten van wereldklasse. Hierdoor wordt het aantrekkelijk voor spelers die gewend zijn aan retailgames met een groot budget.
Daarnaast beschikt het over een aantal functies waarmee het zich onderscheidt van zowel andere blockchain-compatibele games als AAA-titels.

Deze omvatten:

  • Layer-2-integratie: hoewel Illuvium wordt beveiligd door Ethereum, is het gebouwd op Immutable X (IMX) – een layer-2-oplossing die is ontworpen om toepassingen met NFT-functionaliteit te helpen schalen. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Immutable X, zorgt Illuvium ervoor dat spelers hun NFT’s kunnen slaan en verhandelen zonder gaskosten en vrijwel onmiddellijke transactie finaliteit. Spelers behouden altijd de bewaring van hun activa tijdens het gebruik van IMX.
  • De IlluviDEX: Illuvium heeft een ingebouwd gedecentraliseerd uitwisselingsplatform (DEX) met de toepasselijke naam IlluviDEX. Dit kan worden gebruikt voor het vertrouwenloos uitwisselen van Illuvium-activa, inclusief Illuvial NFT’s. Een vergoeding van 5% wordt afgetrokken van elke verkoop en doorgesluisd naar de beloningspool voor ILV-stakers.
  • Opbrengstlandbouw: in totaal wordt 3 miljoen ILV — gelijk aan 30% van het maximale aanbod (10 miljoen) — toegewezen aan het Illuvium-opbrengstlandbouwprogramma. Deze zullen over een periode van drie jaar worden verdeeld onder gebruikers die liquiditeit bijdragen en via verschillende partnerbeloningsprogramma’s.

Wat is sILV?

Illuvium heeft een uniek beloningssysteem voor opbrengst landbouw, waarbij alle ILV-beloningen die via de opbrengst boerderij worden verdiend, gedurende een jaar worden vergrendeld voordat ze kunnen worden ingetrokken.

Stakers hebben echter de mogelijkheid om de ontgrendelings timer over te slaan door hun ILV-beloningen om te zetten in een secundair in-game actief dat bekend staat als sILV. Door hun beloningen als sILV te claimen, ontvangen gebruikers het USD-equivalent van sILV en kunnen ze hun beloningen vroegtijdig uitgeven om in-game items te kopen.

SILV kan niet uit het spel worden gehaald en wordt niet vertegenwoordigd door een op blockchain gebaseerd activum.

Hoe verhoudt Illuvium zich tot Axie Infinity?

Hoewel zowel Illuvium als Axie Infinity verzamelbare in-game personages bevatten waarmee kan worden gestreden, geruild en geüpgraded, verschilt de reikwijdte van de gamewereld rond deze beestjes enigszins.

Aan de ene kant is Illuvium een ​​3D-rollenspel met een geleidelijk onthulde verhaallijn en een enorm, open, verkenbaar landschap, terwijl Axie Infinity een zeer populaire, eigenzinnige 2D-game is met schattige beestjes die bekend staan ​​als Axies en die doen denken aan Pokemon. Deze Axies kunnen worden gefokt, bevochten en verhandeld. Voorlopig is er geen noemenswaardige verhaalmodus.

Zowel Illuvium als Axie Infinity hebben een sterk gamified DeFi-element, wat betekent dat er tijdens het spelen echte Ether (ETH) op het spel kan staan ​​- aangezien sommige Illuvials en Axies aanzienlijke bedragen op de open markt kunnen opleveren.

In tegenstelling tot Axie Infinity, die een willekeurig assortiment activa gebruikt om elke individuele Axie te produceren, zijn Illuvium’s Illuvials volledig uniek. Elk heeft aangepaste kunstwerken en tuigage om ervoor te zorgen dat ze onderscheidend zijn en kenmerken hebben die betrekking hebben op hun eigenschappen en regio.

De twee games hebben duidelijk enkele overeenkomsten, maar Illuvium is vooral gericht op traditionele gamers die al dan niet ervaring hebben met cryptocurrencies en NFT’s, terwijl Axie Infinity vooral de crypto-savvy zou aanspreken.