Coins

iExec RLC

iExec RLC is de toonaangevende leverancier van op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde computers

Wat is iExec RLC (RLC)?

iExec RLC is de toonaangevende leverancier van op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde computers. Blockchain wordt gebruikt om een ​​marktnetwerk te organiseren waar mensen geld kunnen verdienen met hun rekenkracht, applicaties en zelfs datasets.

Het doet dit door on-demand toegang te bieden tot cloud computing-bronnen. IExec kan toepassingen ondersteunen op gebieden als big data, gezondheidszorg, AI, rendering en fintech. IExec is opgericht op 16 oktober 2016 met als doel cloud computing opnieuw uit te vinden door een nieuw cloud computing-paradigma te creëren.

Als zodanig vertrouwd iExec op de XtremWeb-HEP, een open-source desktop grid-software die functies implementeert. Denk hierbij aan meerdere applicaties, fouttolerantie, meerdere gebruikers, implementatie van virtuele afbeeldingen, privé-infrastructuur, gegevensbeheer, beveiliging en nog veel meer .

Wie zijn de oprichters van iExec RLC?

Als het gaat om de oprichters van iExec RLC, is Gilles Fedak de CEO en medeoprichter. Voordat hij aan iExec begon te werken, werkte hij bij INRIA als onderzoekswetenschapper bij een postdoc in UC San Diego en bij ATER aan de Universiteit Paris-Sud. Hij heeft een Ph.D. in filosofie en informatica.

Haiwu He is de mede-oprichter en hoofd van APAC bij iExec. Daarvoor was hij professor aan de Chinese Academie van Wetenschappen, research engineer innovatieoverdracht bij ENS Lyon, mede-oprichter van iRentCPU, research engineer expert bij INRA en assistent-professor aan Hohai University. Hij heeft een Ph.D. in de informatica.

Dit betekent dat iExec is gebouwd op het werk van teamleden die INRIA- en CNRS-onderzoek hebben gedaan op het gebied van desktop grid computing.

Wat maakt iExec RLC uniek?

Het iExec-netwerk bestaat uit computer resource providers. Deze staan ​​bekend als iExec Workers. Als gebruikers deze werkers willen zijn, kunnen ze hun machines aansluiten en worden ze beloond met RLC-tokens voor het bijdragen van hun middelen aan het netwerk.

Applicatie providers kunnen geld verdienen met hun algoritmen, en dataproviders die waardevolle datasets bezitten, kunnen deze beschikbaar stellen voor gebruik via iExec. Dan is er ook het consensusprotocol dat bekend staat als PoCo of proof-of-contribution dat consensus biedt over de off-chain computing. Dankzij dit bewijs van bijdrage hebben externe leveranciers van bronnen het gebruik van hun bronnen gecertificeerd op de blockchain zelf.

IExec biedt ook gedistribueerde applicaties die draaien op de blockchain, bekend als DApps. Dit zijn schaalbare, veilige en gemakkelijke toegang tot servers, datasets en computerbronnen. Aangezien dit allemaal werkt op Ethereum, maakt het een virtuele cloud infrastructuur mogelijk die high-performance computing kan bieden diensten op aanvraag.

Als zodanig ondersteunt iExec de opkomende klasse van op blockchain gebaseerde gedistribueerde applicaties en maakt het kosteneffectieve, krachtige computing mogelijk via een gedecentraliseerde cloud infrastructuur. Door de toegang tot machines gemakkelijker te maken, zal een gedistribueerde cloud de ecologische voetafdruk van datacenters drastisch vergroten.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

IExec RLC (RLC) is een cryptocurrency op het Ethereum-platform. Meer specifiek is RLC een ERC-20-conform digitaal activum.

RLC kan eenvoudig en veilig worden opgeslagen, overgedragen, verhandeld en verdeeld, maar ook worden gebruikt om transacties uit te voeren.

Hoe is het netwerk beveiligd?

IExec helpt slimme contracten om beperkingen binnen de Ethereum-blockchain te overwinnen, waaronder schaalbaarheid, privacy en connectiviteit.

Voor een hoog beveiligingsniveau heeft iExec TEE ontwikkeld, ook wel bekend als Trusted Execution Environment.

Dit is een beveiligd gebied in de CPU van een machine dat de uitvoering van de code kan garanderen. Met andere woorden, het garandeert dat er niet met de code kan worden geknoeid. Dit omdat de logica ervan op hardwareniveau is geïmplementeerd.

Dit zorgt ervoor dat het afsluiten van een slim contract om toegang te krijgen tot informatie die door de Web2-infrastructuur wordt geleverd, veilig is.