Coins

ICON

ICON Network is een layer-one blockchain gericht op het bouwen van een multichain-overbruggingsoplossing die schaalbaar, chain-agnostisch en veilig is.

Wat is ICON-netwerk (ICX)?

ICON is een hub die partner-blockchains verbindt met alle andere blockchains die via BTP zijn geïntegreerd.

Blockchain Transmission Protocol (BTP) is ICON’s belangrijkste product- en interoperabiliteit oplossing die cross-chain token swaps ondersteunt, evenals meer generieke berichtfuncties zoals cross-chain slimme contractoproepen.

Blockchains die zijn verbonden met het ecosysteem zijn onder andere Binance Smart Chain, Near, Harmony, Moonriver, Polkadot, ICE/SNOW, Ethereum.

Het netwerk is een bloeiend ecosysteem van dApps, waaronder deFi-protocollen (Balanced, Omm), NFT-platforms (Craft), games en meer.

Wie zijn de oprichters?

Het netwerk is mede opgericht door Min Kim, de voormalige chief strategy officer van DAYLI Financial Group, Korea’s grootste fintech-holding, en de chief operating officer bij Tapas Media, een Amerikaans distributieplatform voor digitale inhoud. Hij is ook een alumnus van Haas School of Business aan de University of California in Berkeley. Min Kim ontwikkelde ICONLOOP, de technische partner van ICON.

Wat maakt ICON Network uniek?

ICON biedt in tegenstelling tot andere overbruggingsoplossingen. Deze worden noch door de basistechnologie van de blockchain, noch door het aantal bestaande verbindingen beperkt.

ICON is een hub die direct alle blockchains verbindt die zijn geïntegreerd met het ICON-ecosysteem. Of dit nu is gebouwd met behulp van ICON’s Goloop, Cosmos SDK of Substrate.

De missie van het netwerk is om een toekomst met meerdere ketens op te bouwen door te integreren met bestaande netwerken. Ook willen ze de creatie van nieuwe netwerken en verbindingen te vergemakkelijken via zijn interoperabiliteitsoplossing, BTP.

Hoe is het netwerk beveiligd?

ICON is een gedelegeerd proof of stake (DPoS)-netwerk. Dat betekent dat een meerderheid van de belanghebbenden hun deel van het netwerk (in dit geval ICX) delegeert aan geregistreerde validators, die blokken produceren en deelnemen aan het bestuur. Dankzij de DPoS-consensus van de token kunnen niet-technische belanghebbenden profiteren van staking. Dit zonder dat ze een node hoeven op te zetten of lid te worden van een staking pool.

Op ICON kunnen ICX-houders ICX inzetten en delegeren aan P-Reps, entiteiten die zich hebben geregistreerd om deel te nemen aan het bestuur van de ICON-blockchain. Deze DPoS-implementatie biedt het beste van twee werelden. Zo kunnen stakers passief beloningen verdienen. Dat terwijl technische personen die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het opzetten van infrastructuur en het besturen van ICON dit doen.

De ICX-blockchain wordt bestuurd door openbare vertegenwoordigers (P-Reps). Om een ​​P-Rep te worden, moet een team of individu een on-chain registratieproces doorlopen, inclusief het betalen van 2.000 ICX registratiekosten. Na registratie kan een P-Rep beginnen met het ontvangen van delegatie in de vorm van gestakede ICX.