Coins

Holo

Holo is een peer-to-peer gedistribueerd platform voor het hosten van gedecentraliseerde applicaties die zijn gebouwd met Holochain, een raamwerk voor het ontwikkelen van DApps waarvoor geen blockchain-technologie nodig is.

Wat is Holo (HOT)?

Het doel van Holo is om te dienen als een brug tussen het bredere internet en apps die zijn gebouwd met Holochain. Dit door een ecosysteem en marktplaats te bieden waarin DApps gemakkelijk toegankelijk zijn. Dat omdat ze ook op internet worden gehost door Holo-netwerkdeelnemers.

Het Holo-netwerk zal worden gefaciliteerd met behulp van een token genaamd HoloFuel. Dit wordt actief getest en zal fungeren als een boekhoudsysteem om hosts te betalen voor hun diensten. In 2018 heeft het project een ERC-20-token geslagen. HOT, ook bekend als HoloToken, als een “IOU” die bij de lancering inwisselbaar zal zijn voor HoloFuel.

Holo is nog in ontwikkeling en wordt naar verwachting in 2021 gelanceerd voor open alfa- en bètatests.

Wie zijn de oprichters van Holo?

Holo is opgericht door Arthur Brock en Eric Harris-Braun, beiden ervaren contractcodeerders. De twee begonnen in december 2016 voor het eerst aan het project te werken als onderdeel van het MetaCurrency Project, een ontwikkelaar van tools en technologie die zijn ontworpen om een ​​toekomstige P2P-economie aan te drijven. Holo was gedeeltelijk gemodelleerd naar Ceptr, een coöperatief P2P-framework voor DApps waaraan de twee eerder hadden gewerkt.

Brock heeft eerdere ervaring met het coderen van alternatieve valutasystemen als oprichter van Geek Gene. Dit is een bedrijf dat community-building tools ontwikkelde, waaronder meer dan 100 alternatieve valuta-oplossingen. Hij was ook medeoprichter van de incubator voor sociale ondernemingen Emerging Leader Labs en richtte Agile Learning Centers voor open-sourceonderwijs “starterkit” op. In maart 2019 werd Brock benoemd tot fellow van de in Nieuw-Zeeland gevestigde Edmond Hillary Fellowship.

Harris-Braun begon fulltime met programmeren in 1988 en is de oprichter van Glass Bead Software, een ontwikkelaar van peer-to-peer communicatiesoftware, en mede-oprichter van Emerging Leader Labs naast Brock. In 2003 was hij medeoprichter van Harris-Braun Enterprises, een freelance softwareontwikkelings- en adviesbureau. Hij was ook lid van de adviesraad van het Schumacher Centre For New Economics.

Wat maakt Holo uniek?

Volgens zijn “groenboek” is Holo ontworpen om te fungeren als een brug tussen Holochain. Dit vertegenwoordigt de wereld van cryptotechnologie, en dagelijkse gebruikers. Het project belicht verschillende innovaties die volgens “een grote verschuiving in het landschap van crypto-applicaties en valuta’s mogelijk zullen maken”. Hieronder valt de mogelijkheid om P2P-apps op internet te hosten voor reguliere gebruikers.

Het Holo-netwerk is afhankelijk van een reeks hosts die opslag en verwerkingskracht bieden voor DApps die zijn gebouwd met Holochain. Hosts installeren software op hun computer die op de achtergrond draait en automatisch extra verwerkingskracht toewijst aan op Holochain gebaseerde DApps, of ze bedienen een speciale machine zoals een HoloPort. In ruil daarvoor worden hosts betaald in HoloFuel, een token dat speciaal is ontworpen voor microtransacties. Het ontwerp van HoloFuel zal het Holo-netwerk naar verwachting in staat stellen miljarden gelijktijdige transacties te verwerken.

Het businessplan van het project draait om het bouwen van een P2P-ecosysteem van hosts en applicaties. Hierbij wordt het beoogde effect op app-hosting vergeleken met dat van Uber en Airbnb op respectievelijk de taxi- en hotelsector. Holo berekent een vergoeding voor HoloFuel-transacties, dus het verdienmodel is direct gekoppeld aan de groei van het aantal applicaties en hosts op het netwerk.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Holo hield van maart 2018 tot en met april 2018 een “initiële gemeenschapsaanbieding”. Uiteindelijk werd 177,6 miljard HOT geslagen via een door de vraag bepaald proces, waarbij 133,2 miljard HOT (75%) werd toegewezen voor openbare verkoop en 44,4 miljard HOT (25%) gereserveerd. voor het team en bedrijf. Teamtokens waren niet onderhevig aan verwervings- of lock-up-periodes.

Zodra HoloFuel is gelanceerd, kunnen HOT-tokens in een één op één verhouding worden geruild voor HoloFuel-tokens. In januari 2019 verklaarde Holo dat in plaats van onmiddellijk te worden verbrand, de geruilde HOT in plaats daarvan zal worden bewaard als reservevaluta om HoloFuel-houders van liquiditeit te voorzien.

HoloFuel heeft geen voorraadlimiet. Het is ontworpen om dynamisch te zijn en een kredietsysteem op te nemen, waardoor gebruikers een negatief saldo kunnen hebben. Het aanbod zal algoritmisch worden gecontroleerd, inkrimpen en uitbreiden als reactie op de vraag. Naarmate de relatie tussen gebruikers met negatieve en positieve saldi zal het veranderen. Holo is van plan hierdoor de prijs van zijn tokens van moment tot moment relatief stabiel te houden, in plaats van onderhevig te zijn aan wilde, speculatieve prijsschommelingen.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Het Holo-netwerk fungeert als een brug tussen het gecentraliseerde internet en Holochain, dat niet afhankelijk is van traditionele blockchain-technologie. Als zodanig vertrouwt het niet op wereldwijde consensus om zijn netwerken te beveiligen. In plaats daarvan heeft elke DApp zijn eigen set validatieregels en lokale hashketen’s waarop hij cryptografisch ondertekende records kan opslaan. Wanneer gegevens over meerdere knooppunten worden verzonden, fungeren willekeurige peers als validators, ontvangen gegevens en verifiëren dat deze de juiste regels volgen. Validators gebruiken een roddelprotocol om goede gegevens met elkaar te delen. Ook gebruiken ze het elkaar te waarschuwen voor slechte gegevens of slechte actoren op de zwarte lijst te zetten.

Volgens het ontwikkelingsteam is Holo ontworpen om zo gedecentraliseerd mogelijk te zijn om de risico’s te verkleinen die gepaard gaan met het te veel macht geven aan een entiteit. De verbinding tussen hosts en applicaties is end to end versleuteld en Holo gebruikt een wereldwijd gedistribueerd netwerk van servers.