Coins

Gnosis

GnosisDAO bouwt gedecentraliseerde infrastructuur voor het Ethereum-ecosysteem.

Wat is Gnosis (GNO)?

In november 2021 stemden zowel de xDAI- als de GnosisDAO-gemeenschap om hun levendige ecosystemen te combineren om de Gnosis Chain (GNO) te creëren: een voorloper van Ethereum die schaalproblemen aanpakt door middel van solide engineering.

Gnosis Chain is de bijbehorende EVM-keten op de uitvoeringslaag voor stabiele transacties. Het maakt gebruik van het xDai-token en omvat een brede groep projecten en gebruikers. De Gnosis-missie is altijd gericht geweest op experimenten en het bouwen van een gedecentraliseerde infrastructuur voor het Ethereum-ecosysteem. Toen het bedrijf in 2015 werd opgericht, richtte het zich op het bouwen van voorspellingsmarkten om wereldwijde toegang tot nauwkeurige informatie mogelijk te maken. Bij het creëren van het voorspellingsmarktplatform werd het duidelijk dat GNO de infrastructuur moest bouwen die nodig was om het te ondersteunen. GNO Safe is bijvoorbeeld uit nood geboren.

Als een DAO gebruikt Gnosis de producten die het maakt om op transparante wijze beslissingen te nemen over de ontwikkeling, ondersteuning en het beheer van zijn ecosysteem.
GNO Safe (multisig en programmeerbaar account), Cow Protocol (voorheen CowSwap en Gnosis Protocol), Conditional Tokens (voorspellingsmarkten), GNO Auction en Zodiac (standaard en tooling voor composable DAO’s) zijn allemaal producten die door GNO zijn ontwikkeld. Hun succes kan worden toegeschreven aan de recente spin-out van Cow Protocol en de oprichting van SafeDAO. Door behoeftegestuurde ontwikkeling te combineren met diepgaande technische expertise, heeft GNO de gedecentraliseerde infrastructuur voor het Ethereum-ecosysteem gebouwd.