Coins

FTX Token

FTT Token is het native cryptocurrency-token van het crypto-derivaten handelsplatform FTX dat op 8 mei 2019 werd gelanceerd.

Wat is FTX Token (FTT)?

Het team achter FTX Token bestaat uit enkele van de grootste cryptohandelaren van de afgelopen jaren die, nadat ze problemen hadden gevonden met de meeste reguliere crypto-futuresbeurzen, besloten hun eigen platform te lanceren. FTX beweert dat het opvalt door functies als terugvorderings preventie, een gecentraliseerde onderpandpool en universele stablecoin-afwikkeling. FTX is een gecentraliseerde crypto-uitwisseling gelanceerd door Sam Bankman-Fried in 2019, ondersteund door belangrijke handelsbedrijven in de branche, waaronder Almeda Research, OTPP, Temasek, BlackRock, Coinbase Ventures en Sequoia Capital. Vanaf 2022 heeft het platform meer dan een miljoen geregistreerde leden en heeft het dagelijkse handelsvolume miljarden dollars bereikt.

Met betrekking tot terugvorderingspreventie is een aanzienlijk deel van het geld van klanten op andere derivatenbeurzen opgeëist door gesocialiseerde verliezen. FTX vermindert dit door een liquidatiemodel met drie niveaus te gebruiken.

Op bestaande crypto-futuresbeurzen is het onderpand gefragmenteerd over afzonderlijke token-portefeuilles; dit kan moeilijk zijn voor handelaren omdat het voorkomt dat posities worden geliquideerd. Aan de andere kant zijn FTX-derivaten stablecoin-settled en hebben ze slechts één universele marge-portemonnee nodig.

Hefboomtokens

Een ander kenmerk van de FTT zijn hefboomtokens, waarmee handelaren hefboomposities kunnen plaatsen zonder dat ze op marge hoeven te handelen. Als een handelaar Bitcoin wil shorten met 3x hefboomwerking, kan hij eenvoudig een 3x short Bitcoin hefboomtoken kopen op FTX. Deze tokens zijn ERC20-compatibel en kunnen op elke spotbeurs worden genoteerd. FTX biedt momenteel XRP, BNB, TRX, BTC, ETH, EOS, USDT en LEO leveraged tokens aan.

Een jaar na de oprichting introduceerde FTX Exchange het uitwisselingstoken genaamd FTX Token of FTT. De FTT-munt is een ERC-20-standaardtoken dat actief wordt gebruikt door deelnemers aan het ecosysteem.

Aanvankelijk werd FTT ingesteld als beloning voor wisseltransacties; in de loop der jaren is de lijst met functies echter gegroeid:

FTT is van toepassing bij het creëren van hefboomtokens op de FTX Exchange; gebruikers kunnen VIP-kortingen ontvangen in de vorm van FTT, afhankelijk van het aantal munten dat ze bezitten, en het is mogelijk om beloningen te verdienen voor het verstrekken van liquiditeit via futures-posities.

Om zijn waarde te behouden, koopt de beurs regelmatig zijn tokens terug en verbrandt deze, en besteedt aan de aankoop van FTX: 33% van de handelskosten, 10% van het reservefonds en 5% van andere commissies.

Gebruiksgevallen van FTT-tokens:

  • 1/3 van de ontvangen commissies van transacties op FTX wordt gebruikt om FTT terug te kopen. Tokens die op deze manier worden ingewisseld, worden verbrand;
  • FTT-tokens worden gebruikt om handelskosten te verlagen en om futures-posities veilig te stellen;
  • Winsten uit massale marktbewegingen worden onder de houders verdeeld;
  • Door een white label-versie van het OTC-portaal en de termijnmarkt van FTX te kopen, betalen instellingen en investeerders uitgaven in FTT-tokens;
  • Door hefboomtokens te creëren, kunnen projecten listingkosten betalen met FTT;
  • Gebruikers kunnen FTT inzetten om te profiteren van kortingen, bonusstemmen en vrijstellingen van blockchain-kosten.
  • Een voordeel van FTX Token (FTT) zijn commissiekortingen. Leden betalen een lage vergoeding en krijgen kleinere spreads. Handelaren

gebruiken FTT als onderpand en degenen die actief zijn op FTX Exchange zien procentuele verschillen tot 60%. Handelaren krijgen verzekeringsbescherming, die zorgt voor een nettowinst in momenten van marktvolatiliteit, en maakt het vervolgens mogelijk om door te gaan met handelen, zelfs zonder een margestorting.
Naast het feit dat FTT handig is voor het openen van posities met een hefboomwerking, biedt FTT-staking ook voordelen: kortingen, de mogelijkheid om NFT’s te winnen, deelname aan airdrops, bonusstemmen en IEO-tickets.

Wie zijn de oprichters van FTX Token?

De FTX Token of FTT is opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang.
Sam Bankman-Fried is de medeoprichter en CEO van FTX: Cryptocurrency Derivatives Exchange. Hij is ook de CEO van Almeda Research en werkte als ontwikkelingsdirecteur bij het Center for Effective Altruism. Hij was ook een handelaar bij Jane Street Capital van 2014 tot 2017.
Bankman-Fried studeerde natuurkunde en heeft een bachelordiploma van het Massachusetts Institute of Technology.
Gary Wang is de mede-oprichter en chief technology officer bij FTX: Cryptocurrency Derivatives Exchange. Hij is ook de chief technology officer bij Almeda Research. Daarvoor werkte hij als software-engineer, nadat hij was overgestapt van een software-engineering-stagiair bij Google. Hij was ook een software engineer stagiair bij Facebook.
Hij heeft een bachelorgraad in wiskunde en informatica van het Massachusetts Institute of Technology.

Wat maakt FTX-token uniek?

FTX wordt ondersteund door Almeda Research, dat bekend staat als een van de toonaangevende bedrijven in cryptohandel en een van de grootste liquiditeitsverschaffers.
Als zodanig is FTX een product dat is ontworpen door professionals met bewezen expertise in de branche. Ze omvatten meerdere diensten: van onderpand tot onderhoudsmarge tot liquidatieprocessen en productvermelding. FTX beweert ook gefocust te zijn op snelle ontwikkelingscycli, waardoor ze crypto-handelssystemen in een concurrerend tempo kunnen inzetten.

FTX-token (FTT) “Koop en verbrand” voor deflatoire tokenomics

FTX Token (FTT), het native token van de FTX-derivatenbeurs, is een deflatoire cryptocurrency. Meer dan 20 miljoen FTT-tokens zijn permanent uit de circulatie gehaald met behulp van het “buy and burn”-mechanisme voor tokens.

FTX Exchange-globalisering brengt FTT naar nieuwe markten

De afgelopen maanden heeft FTX zijn weg gevonden naar belangrijkere markten. De nieuwste markten waar het is doorgedrongen, zijn Dubai en Busan, de op een na grootste stad van Zuid-Korea. Dubai gaf FTX volledige goedkeuring om in het emiraat te opereren, terwijl het een overeenkomst bereikte met Busan om een ​​Koreaanse vestiging op te richten. Met meer markten wordt verwacht dat FTT, het utility-token van de beurs, meer zal worden gebruikt, wat zich ook zal vertalen in meer brandwonden.

Ondertussen wordt het FTT-token ook op meer beurzen vermeld. In februari 2022 werd Bitget de 49e crypto-uitwisseling die FTT vermeldde voor handel op zijn platform. Evenzo heeft TokoCrypto een nieuw FTT/ETH-handelspaar op zijn platform toegevoegd.

De beurzen met de grootste handelsvolumes van FTT blijven Binance, FTX en Bitcoin.com.

FTT-ecosysteem breidt zich nog steeds uit via FTX-fusies en overnames

Het team van FTX heeft vertrouwen in zijn financiën behouden te midden van een inzinking van de markt waardoor verschillende cryptobedrijven onder water zijn gegaan. Het streeft ernaar zijn ecosysteem uit te breiden door middel van fusies en overnames.

Er is gemeld dat de uitwisseling in gesprek is om cryptogeldschieters Voyager Digital en BlockFi over te nemen, samen met de Zuid-Koreaanse uitwisseling Bithumb. Dit was nadat FTX de kans liet schieten om Celcius over te nemen.

FTX heeft deze bewegingen van ecosysteem uitbreiding grotendeels kunnen voortzetten met winsten die zijn behaald tijdens de recente bullmarkt. Volgens rapporten zag het zijn omzet met meer dan 1.000% groeien van $ 89 miljoen naar $ 1,02 miljard in 2021.

Het bedrijf haalde ook $ 270 miljoen aan inkomsten binnen in het eerste kwartaal van 2022. Dit bracht het op schema om in 2022 ongeveer $ 1,1 miljard aan inkomsten te genereren voordat de “crypto-winter” in het tweede kwartaal van dit jaar in volle gang ging.

In gerelateerde evenementen heeft FTX.US aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het vestigen van een aanwezigheid in de Verenigde Staten. De dochteronderneming van FTX heeft een NFT-platform gelanceerd om de inkomstenstromen van de beurs te diversifiëren. It.US heeft geïnvesteerd in gereguleerde beurzen om de traditionele handel in opties aan haar assortiment toe te voegen.

Hoeveel FTX Token (FTT) Coins zijn er in omloop?

FTX is een cryptocurrency-derivatenbeurs die futures, leveraged tokens en OTC-handel aanbiedt met een focus op institutionele oplossingen.

Het FTX-token is de ruggengraat van het FTX-ecosysteem, dat is ontworpen om de netwerkeffecten en de vraag naar FTT te vergroten en het circulerende aanbod te verminderen.

FTT heeft een circulerende voorraad van ongeveer 94 miljoen tokens vanaf februari 2021 en een totale voorraad van ongeveer 345 miljoen.

Hoe is het FTX-tokennetwerk beveiligd?

FTT is een ERC-20-compatibel uitwisselingstoken. Met de Ledger Nano X/S hardware wallet kunnen gebruikers de FTT-tokens veilig opslaan en beheren via de Ethereum-app.
Zowel de FTT- als de leveraged tokens-beveiligingsaudits worden uitgevoerd door het Blockchain Consilium-auditbureau.