Coins

Frax Share

Frax is open-source, zonder toestemming en volledig on-chain - momenteel geïmplementeerd op Ethereum (met mogelijke cross-chain-implementaties in de toekomst).

Wat is het Frax-protocol (FXS)?

Het Frax-protocol (Frax Share) is het eerste fractioneel-algoritmische stablecoin-systeem. Het einddoel van het Frax-protocol is om een ​​zeer schaalbaar, gedecentraliseerd, algoritmisch geld te bieden in plaats van vaste digitale activa zoals BTC. Het protocol omvat de volgende concepten:

Fractioneel-algoritmisch – Frax is een unieke stablecoin waarvan delen van het aanbod worden ondersteund door onderpand en delen van het algoritmische aanbod. De verhouding tussen onderpand en algoritmisch hangt af van de marktprijs van de FRAX stablecoin. Als FRAX wordt verhandeld tegen meer dan $ 1, verlaagt het protocol de onderpandratio. Als FRAX wordt verhandeld tegen minder dan $ 1, verhoogt het protocol de onderpandratio.
Gedecentraliseerd en geminimaliseerd bestuur: door de gemeenschap bestuurd en met de nadruk op een zeer autonome, algoritmische benadering zonder actief beheer.
Volledig on-chain orakels – Frax v1 gebruikt Uniswap (ETH, USDT, USDC tijdgewogen gemiddelde prijzen) en Chainlink (USD prijs) orakels.
Twee tokens – FRAX is de stablecoin die zich richt op een krappe band rond $ 1 / munt. Frax Shares (FXS) is het governance-token dat vergoedingen, seigniorage-inkomsten en overtollige onderpandwaarde opbouwt.
Vóór Frax waren stablecoins onderverdeeld in drie verschillende categorieën: fiat onderpand, overonderpand met cryptocurrency en algoritmisch zonder onderpand. Frax is de eerste soort gedecentraliseerde stablecoin die zichzelf classificeert als fractioneel-algoritmisch en daarmee de 4e/ meest unieke categorie inluidt.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Het aanbod van de FRAX stablecoin is dynamisch en verandert altijd om de prijs op $1 te houden. Dit vanwege het fractioneel-algoritmische monetaire beleid. De levering van de Frax Shares (FXS) -tokens is bij het ontstaan hard afgetopt tot 100 miljoen tokens zonder inflatie schema in het protocol. Het FXS-token is het governance-token dat alle waarde van nieuw geslagen FRAX, vergoedingen en overtollig onderpand opbouwt. FXS is een asset voor investeringen en governance, terwijl FRAX het valutatoken is.

Wat maakt Frax Share uniek?

Het Frax Protocol is een door de gemeenschap gedreven en uniek ontworpen stablecoin. Meer dan 60% van het aanbod van FXS wordt over een aantal jaren uitgegeven aan liquiditeitsverschaffers en opbrengstboeren. Het is een volledig gedecentraliseerd protocol met governance onchain. Het is ook de eerste en enige stablecoin die het fractioneel-algoritmische hybride ontwerp bevat ten tijde van de lancering in november 2020.

Wie zijn de oprichters van het Frax Share?

Het Frax Protocol is het geesteskind van de Amerikaanse softwareontwikkelaar Sam Kazemian. Hij kwam in 2019 met het eerste idee van een fractioneel-algoritmische stablecoin kwam.
Het oprichtende team van Frax-ingenieurs omvat Travis Moore en Jason Huan. Sam Kazemian kwam oorspronkelijk op het idee toen hij merkte dat stablecoins snel groeiden, maar geen enkele had een combinatie van algoritmisch monetair beleid en zekerheden. Projecten met een puur algoritmisch monetair beleid waren mislukt of stopgezet zonder noemenswaardige grip. Frax is ontworpen als een antwoord om het vertrouwen van de markt in een deels algoritmische en deels door onderpand gedekte stablecoin te meten.