Coins

Flow

Flow is een snelle, gedecentraliseerde en ontwikkelaars vriendelijke blockchain, ontworpen als basis voor een nieuwe generatie games, apps en de digitale middelen die deze aandrijven.

Wat is Flow?

Flow is de enige laag-één blockchain die oorspronkelijk is gemaakt door een team dat consequent geweldige blockchain-ervaringen voor consumenten heeft geleverd. Voorbeelden hiervan zijn: CryptoKitties, Dapper Wallet, NBA Top Shot.

FLOW-token

De token  is de oorspronkelijke valuta voor het Flow-netwerk en de hoeksteen voor een nieuwe, inclusieve en grenzeloze digitale economie. Als Flow de digitale infrastructuur is, is de token de brandstof die het netwerk aandrijft. De token is de valuta die nodig is om het netwerk en alle applicaties erop te laten functioneren. De token is ontworpen als betalingsmethode en als langetermijn reserve voor de hele economie. Het token wordt gebruikt door validators, ontwikkelaars en gebruikers om deel te nemen aan het netwerk en beloningen te verdienen. Het wordt ook gebruikt voor vergoedingen en om deel te nemen aan toekomstig protocolbeheer.

Het ecosysteem

Flow is een blockchain die vanaf de grond af is ontworpen voor algemene acceptatie. Ook is het de enige blockchain die gebruiksverbeteringen in de protocollaag inbouwt. Topontwikkelaars en enkele van ‘s werelds grootste merken bouwen al op de token. Hierdoor worden volledig nieuwe ervaringen met hoogwaardige inhoud mogelijk gemaakt.

Flow heeft een rijk ecosysteem dat bestaat uit de beste entertainmentmerken, ontwikkeling studio’s en door ondernemingen gesteunde startups. Flow-ecosysteempartners zijn onder meer wereldwijde IP-merken zoals Warner Music, Ubisoft, NBA en UFC; toonaangevende game-ontwikkelaars, waaronder Animoca Brands, Sumo Digital en nWay; leiders in crypto, zoals Circle en Binance; evenals verschillende opmerkelijke projecten bij de volgende generatie snelgroeiende startups, waaronder Opensea.

Wat maakt het uniek?

Flow leert van en verbetert bestaande oplossingen en biedt:
Multi-role architectuur: het ontwerp van Flow is uniek in zijn soort, waardoor het netwerk kan worden opgeschaald om miljarden gebruikers te bedienen zijn zonder sharding of vermindering van de decentralisatie van consensus.
Resource-georiënteerd programmeren: slimme contracten op Flow zijn geschreven in Cadence, een gemakkelijke en veilige programmeertaal voor crypto-activa en apps.
Ergonomie voor ontwikkelaars: van upgradebare slimme contracten tot de Flow Emulator, dit netwerk is ontworpen voor degenen die waardevolle producten voor de gemeenschap willen bouwen.
Onboarding van consumenten: Flow is ontworpen voor reguliere consumenten, met betalingsonramps die een veilig en wrijvingsarm pad van fiat-valuta’s naar crypto mogelijk maken.

De makers

Dapper Labs was de oorspronkelijke maker achter de blockchain, evenals Cryptokitties, Dapper en NBA Top Shot. Dapper Labs, opgericht in 2018, gebruikt blockchain-technologie om nieuwe vormen van digitale betrokkenheid bij gebruikers over de hele wereld te brengen. Blockchain-compatibele applicaties kunnen fans dichter bij de merken brengen waar ze van houden, mensen een echt belang geven in de gemeenschappen waaraan ze bijdragen en nieuwe manieren creëren voor consumenten om zelf makers te worden. Publiek aangekondigde Dapper Labs-partners zijn onder meer de NBA en NBPA, Warner Music Group en UFC. Opmerkelijke investeerders in Dapper Labs zijn Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Venrock, Google Ventures, Samsung en de oprichters van onder andere Dreamworks, Reddit, Coinbase, Zynga en AngelList.