Coins

Floki

Wat is Floki (FLOKI)?

Floki (FLOKI) is de cryptocurrency van het volk en de nutstoken van het Floki-ecosysteem. Het is een cryptocurrency die is ontstaan uit de fans en leden van de Shiba Inu (SHIB) gemeenschap en is geïnspireerd door (en vernoemd naar) Elon Musk’s Shiba Inu.

Musk is een prominente fan van Dogecoin, hoewel hij publiekelijk heeft ontkend dat hij enige $SHIB bezit. Floki Inu werkt aan “vier toonaangevende nutprojecten:”

  • Een NFT-gaming metaverse genaamd Valhalla
  • Een reeks van gedecentraliseerde financiële producten gelanceerd onder de “FlokiFi” paraplu.
  • Een NFT- en merchandise-marktplaats genaamd FlokiPlaces
  • Een content- en onderwijsplatform genaamd University of Floki De gemeenschap noemt zichzelf de “Floki Vikings” ter ere van Floki (Musks hond) die vernoemd is naar een Viking-personage.

Floki belooft zijn gemeenschapsinspanningen serieus te nemen en is meerdere keren vermeld in de top 10 van LunarCrush’s social engagement leaderboards. Floki heeft ook samengewerkt met toonaangevende cryptoprojecten, zoals Chainlink, Trader Joe en ApeSwap, voor zijn FlokiFi Locker digitaal activa-opslagprotocol. Floki wordt soms ook door sommigen “Floki Inu” genoemd.

Wie zijn de oprichters van Floki?

Floki is een project dat wordt gerund door een gedecentraliseerde gemeenschap (DAO).

Het werd aanvankelijk gelanceerd door een anonieme ontwikkelaar die het project kort na de lancering verliet. De community kwam in actie, nam het over en lanceerde het opnieuw – waardoor het een wereldwijd erkend crypto-merk werd met meer dan 400.000 houders in het eerste jaar.

Floki heeft een kernteam dat de belangen van zijn gemeenschap vertegenwoordigt. Het kernteam bestaat uit pseudonieme persoonlijkheden B, Sabre en MrBrown Whale. De hoofdontwikkelaar van het project is Jackie Xu, die volgens Floki een “gerespecteerde en bekende figuur in de industrie is met meer dan tien jaar ervaring in blockchain.” Het team heeft aangekondigd dat Valhalla, het NFT-gaming metaverse, wordt ontwikkeld door een team van 20 mensen met meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring.

Belangrijke beslissingen die van invloed zijn op Floki als project worden ook genomen via een DAO-stemming, waarbij mensen stemmen met hun FLOKI-tokens.

Wat maakt Floki uniek?

Floki wil zich onderscheiden van andere meme-coins door memes te combineren met bruikbaarheid. De langetermijnvisie van het team is om een autonoom en gedecentraliseerd ecosysteem te creëren, inclusief strategische partnerschappen, het opbouwen van functionaliteit op de token zelf en het ontwikkelen van gebruiksmogelijkheden voor het Floki-merk via NFT’s, games en gedecentraliseerde financiële functies.

Het belangrijkste vlaggenschipproduct is het NFT-gaming metaverse genaamd Valhalla. Floki Inu ziet het als een play-and-earn gaming metaverse, waar je beloningen kunt verdienen voor gevechten en activa kunt verhandelen of vasthouden die in het metaverse zijn verkregen. Het team is van plan succesvolle elementen uit games zoals Pokémon en Skyrim over te nemen en deze in Valhalla te integreren. Spelers kunnen wezens genaamd Vera vastleggen en ermee vechten, en het spel zal ook een tuinsysteem hebben waar spelers voor hun gewassen kunnen zorgen, die later als NFT’s kunnen worden verkocht. Met Valhalla probeert Floki Inu het pad te volgen dat is uitgestippeld door games zoals Axie Infinity (AXS), die het spelen en verdienen op de blockchain populair hebben gemaakt.