Coins

Fetch.ai

Fetch.ai is een laboratorium voor kunstmatige intelligentie (AI) dat een open, toestemmingloze, gedecentraliseerd machine learning-netwerk bouwt met een crypto-economie.

Wat is Fetch.ai (FET)?

Fetch.ai, opgericht in 2017 en gelanceerd via IEO op Binance in maart 2019. Fetch.ai democratiseert de toegang tot AI-technologie met een netwerk zonder toestemming waarop iedereen verbinding kan maken en toegang kan krijgen tot beveiligde datasets door autonome AI te gebruiken om taken uit te voeren die gebruikmaken van het wereldwijde datanetwerk. Het Fetch.AI-model is geworteld in use-cases zoals het optimaliseren van DeFi-handelsdiensten, transportnetwerken (parkeren, micromobiliteit), slimme energienetwerken, reizen. In wezen elk complex digitaal systeem dat afhankelijk is van grootschalige datasets.

Fetch.ai Mainnet-upgrade — Capricorn

De Fetch.ai Mainnet-upgrade, “Capricorn”, brengt een aantal enorme upgrades naar de keten, waaronder het mogelijk maken van Inter-Blockchain Communication (IBC). Hierdoor kan het $FET-token beschikbaar komen in alle IBC-compatibele ketens die er relayers naar uitvoeren. Het helpt de $FET-token in de toekomst beschikbaar te krijgen op veel DEX’s in het hele Cosmos-ecosysteem, met als eerste Osmosis Lab.

v1.0.0 CosmWasm VM slimme contracten kunnen ook op het netwerk worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen toestemminloze contracten tussen ketens worden ontwikkeld. Dit wordt gedaan door ontwikkelaars die het Fetch.ai-netwerk gebruiken. Tijdens de upgrade zal er ook een verzoening zijn van native $FET-tokens. Speciaal voor degenen die hun tokens niet uit het oude op Ethereum gebaseerde uitzetcontract hebben verwijderd voordat het werd getornd.

Wie zijn de oprichters?

Fetch.ai is opgericht door Toby Simpson, Humayun Sheikh en Thomas Hain. Humayun Sheikh is de huidige CEO van Fetch.ai. Hij is ook de CEO en oprichter van Mettalex en de oprichter van uVue en itzMe. Toby Simpson is de voormalige COO van Fetch.ai, nu lid van de adviesraad. Hij was ook CTO bij Ososim Limited en Head of Software Design bij DeepMind. Thomas Hain is de voormalige Chief Science Officer van Fetch.ai. Daarvoor was hij medeoprichter en directeur van Koemei.

Wat maakt de token uniek?

Fetch.ai’s utility-token FET is ontworpen om digitale tweelingen te vinden, creëren, implementeren en trainen en is een essentieel onderdeel van slimme contracten en orakels op het platform.
Door het gebruik van FET kunnen gebruikers hun eigen digitale tweelingen op het netwerk bouwen en implementeren. Ontwikkelaars hebben, door te betalen met FET-tokens, toegang tot op machine learning gebaseerde hulpprogramma’s om autonome digitale tweelingen te trainen en collectieve intelligentie op het netwerk in te zetten.

Validatieknooppunten worden ook ingeschakeld door FET-tokens uit te zetten, wat netwerkvalidatie en reputatie als resultaat vergemakkelijkt.

De Fetch.ai-technologiestack heeft vier verschillende elementen, namelijk:
Het Digital Twin Framework — biedt modulaire componenten waarmee teams marktplaatsen, vaardigheden en intelligentie kunnen bouwen waarmee digitale tweelingen verbinding kunnen maken
Het Open Economic Framework — biedt zoek- en ontdekkingsfuncties voor digitale tweelingen.

De Digital Twin Metropolis

Dit is een verzameling smart contracts. De smart contracts draaien op WebAssembly (WASM) virtual machine om een onveranderlijk overzicht van overeenkomsten tussen digitale tweelingen bij te houden.

De Fetch.ai Blockchain

Combineert multi-party cryptografie en speltheorie om veilige, censuurbestendige consensus te bieden, evenals snelle kettingsynchronisatie om digitale tweelingtoepassingen te ondersteunen. Tot slot is er de gedecentraliseerde gegevenslaag op basis van IPFS die het mogelijk maakt om machine learning-gewichten te delen tussen alle betrokken leerlingen.

Resonate Social – Allereerste sociale NFT-platform Openbare bèta live op Fetch.ai

De openbare bèta-lancering is nu open voor Resonate – een op blockchain gebaseerd sociaal platform gebouwd op Fetch.ai en ontworpen voor NFT-vertrouwensgericht sociaal delen en verbindingen. Gebruikers moeten de Fetch-browserportemonnee installeren, een account maken en “Steenbok” kiezen, het testnet. Gebruikers hebben ook testfet-tokens nodig, die kunnen worden ontvangen van het resonate-team op Telegram. Het Resonate.social Telegram-kanaal geeft meer informatie.

Belangrijkste gebeurtenissen voor Fetch.ai

In juni 2018 haalde het Fetch.ai-team $15 miljoen op in een startkapitaalronde, met investeringen van zwaargewichten als Blockwall Management en Outlier Ventures. Een paar maanden later haalde het bedrijf nog eens $ 6 miljoen op via een IEO op de Binance Launchpad in februari 2019, en in maart 2021 haalde Fetch.ai nog eens $ 5 miljoen aan institutionele investeringen binnen, geleid door de in Toronto gevestigde digitale activafirma GDA Group.

Hoewel het gebruikelijk is om te denken dat crypto-activa en -transacties anoniem zijn, slaagde Fetch.ai er samen met Binance in om $ 2,6 miljoen aan activa te vinden en te bevriezen die naar verluidt door hackers van zijn Binance-handelsaccount waren gestolen. In augustus 2021 bevalen de Royal Courts of Justice in Londen Binance om de hackers te identificeren en beslag te leggen op de gestolen activa

Hoeveel Fetch.ai (FET)-tokens zijn er in omloop?

Fetch.ai (FET) heeft een circulerende voorraad van 746.113.681 tokens vanaf februari 2021, met een maximale voorraad van 1.152.997.575 FET.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Door het gebruik van blockchain-technologie is het netwerk volledig gedecentraliseerd. Verdere beveiliging wordt geboden door differentiële privacy die helpt voorkomen dat de privégegevens sets van gebruikers worden onthuld bij het genereren van updates. De blockchain van Fetch.ai ondersteunt ook een combinatie van multi-party cryptografie en speltheorie, wat zorgt voor een veilige en censuurbestendige consensus.