Coins

EOS

EOS Network is een open-source blockchain-platform dat prioriteit geeft aan hoge prestaties, flexibiliteit, beveiliging en ontwikkelaarservaring.

Wat is EOS?

Als een blockchain-platform van de derde generatie, mogelijk gemaakt door de EOS virtuele machine, heeft de token een uitbreidbare WebAssembly-engine. Speciaal voor deterministische uitvoering van bijna gratis transacties. EOS is de meest schaalbare, deelbare en programmeerbare digitale valuta op de markt. EOS is een Delegated Proof of Stake (DPoS)-netwerk waar belanghebbenden de bevoegdheid hebben om node-operators te selecteren. Vanwege de gedecentraliseerde aard van de tokendistributie op EOS, ligt de macht niet in handen van blockminers. De macht ligt bij alle partijen die betrokken zijn bij het EOS-netwerk. Het EOS-netwerk is aantrekkelijk vanwege zijn technologie en community. Hiermee kunnen ontwikkelaars projecten bouwen die andere blockchains niet kunnen ondersteunen. Het netwerk is eenvoudig en heeft meerdere tools en leermiddelen om gebruikers te helpen wennen aan de blockchain.

Wie zijn de oprichters van EOS?

De EOSIO-software waarop het netwerk is gebouwd, is ontwikkeld door het bedrijf Block.one en ontworpen door Daniel Larimer. In juni 2018 werd de blockchain gelanceerd door een gedecentraliseerde groep blokproducenten (BP’s). Het netwerk werd opgestart op basis van een tokendistributiemomentopname van Block.one’s ICO. Op 25 augustus 2021 bereikten EOS-blokproducenten consensus om de EOS Network Foundation (ENF) te financieren, gelanceerd door Yves La Rose. De EOS Network Foundation is een organisatie zonder winstoogmerk die financiële en niet-financiële steun coördineert. Dit met als doel de groei en ontwikkeling van het EOS Network te stimuleren. De ENF is de hub van het netwerk en benut de kracht van decentralisatie als een kracht voor positieve wereldwijde verandering. Hiermee is het doel om een gecoördineerde toekomst voor de token in kaart te brengen.

Wat maakt het uniek?

Het netwerk is een Layer 1-blockchain van de 3e generatie, een blockchain met lage latentie en hoge prestaties die ontwikkelaars de vrijheid geeft om hun build af te stemmen op wat ze zich voorstellen, door programmeerbare architecturen, veelzijdige blockchain-infrastructuren en aangepaste slimme contracten samen te brengen. Wat de token uniek maakt, is de technologische stack en de veerkrachtige community.

EOS Network heeft veel gemeenschappen met levendige ideeën en leiderschap. Tokenhouders werken voornamelijk samen met ontwikkelaars en andere ecosysteemleiders om groei te bevorderen. De gemeenschap waardeert transparantie, openheid, eerlijkheid, verantwoordelijkheid, vrijheid, respect en verschillende kernwaarden van een blockchain. EOS is de eerste blockchain met een door de gemeenschap geleide stichting en gebruikersondersteuning. Op EOS kozen tokenhouders een stichting om netwerkgroei te leiden. In dezelfde periode startte een groep gemeenschapsleden de EOS live-ondersteuning voor gebruikers op het netwerk.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

EOS Network heeft op het moment van schrijven 995.528.087 tokens in omloop. Toen het netwerk werd gelanceerd, kreeg de softwareontwikkelaar (Block.one) 100 miljoen de tokens toegewezen, vastgezet in een verwervingsschema van 10 jaar. In december 2021 bereikte het EOS Network consensus om te stoppen met het toekennen van die tokens toen het in wezen Block.one ontsloeg omdat het niet doorging met de softwareontwikkeling of ondersteuning voor het ecosysteem. De 68 miljoen niet-verworven tokens blijven op de rekening van eosio.stake staan ​​en zijn niet meer in omloop. Het netwerk blijft werken met een inflatie van 3% op jaarbasis, waarbij 1% wordt gericht op het blokkeren van producenten en 2% financiert de schatkist voor de Network Foundation.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De token is gebouwd op gedelegeerde proof of stake (DPOS), een vorm van proof of stake die tokenhouders bestuursmacht geeft in verhouding tot hun aandeel in het systeem. De token is een pro-rata claim op toegang tot de bronnen van het netwerk, evenals een pro-rata claim op de bestuursrechten. Het netwerk is een gedecentraliseerd besturingssysteem dat wordt bestuurd door een DAO. In DPOS delegeren tokenhouders hun belang om vertegenwoordigers te kiezen die verantwoordelijk zijn voor het valideren van transacties. Één van de voordelen is dat dit consolidatie helpt voorkomen, waarbij kleinere mijnwerkers worden verdreven door mensen met meer rekenkracht en middelen.