Coins

district0x

Het netwerk van district0x is een verzameling van zelfstandige markten en gemeenschappen, die districten genoemd worden.

Wat is District0x (DNT)?

Gefactureerd als een “netwerk van gedecentraliseerde markten en gemeenschappen”, is district0x een platform waarmee gebruikers eenvoudig hun eigen gedecentraliseerde platforms kunnen lanceren die worden bestuurd door een gedecentraliseerde autonome organisatiestructuur (DAO).

Elk van deze platforms wordt een “district” genoemd en kan gratis worden gelanceerd op de district0x. Het ecosysteem wordt aangedreven door het aangepaste d0xINFRA-framework. Het biedt een reeks slimme basiscontracten en bibliotheken die gebruikers kunnen gebruiken bij het uitbouwen van hun districten. Hierdoor kunnen een breed scala aan potentiële use-cases mogelijk worden. De native token van het district0x-ecosysteem is DNT – een ERC-20 utility-token dat meestal wordt gebruikt voor community-governance. Het platform maakt gebruik van een combinatie van drie hoofdtechnologieën: Ethereum, Aragon en het InterPlanetary File Transfer Protocol (IPFS).

De Ethereum-blockchain wordt gebruikt voor het hosten van districten, terwijl Aragon wordt gebruikt als de bestuurslaag voor het district0x-netwerk. Hierdoor kunnen DNT-stakers profiteren van bestuursrechten en de ontwikkeling en werking van hun gekozen districten kunnen vormgeven. Ten slotte wordt IPFS gebruikt voor het bedienen van de broncode van de district0x-website en voor gebruikers uploads binnen districten.

Wie zijn de oprichters van District0x?

District0x werd in februari 2017 opgericht door Joe Urgo en Matus Lestan. Joe Urgo is een voormalige professionele pokerspeler die derivatenhandelaar is geworden met een uitgebreide geschiedenis als adviseur in de cryptocurrency-ruimte. Hij is ook de oprichter en CEO van Sourcerers, een adviesbureau dat gespecialiseerd is in tokenisatie en crowdsale-diensten.
Matus Lestan is een programmeur en ontwikkelaar met bijna tien jaar ervaring in het werken met web- en mobiele applicaties. Momenteel bekleedt hij de functie van hoofdontwikkelaar bij district0x. Naast de medeoprichters is een groot deel van het district0x-team niet publiekelijk gericht. De loontransparantiepagina van district0x geeft echter aan dat er begin 2021 minstens vijf extra aannemers voor het bedrijf werkten.

Wat maakt District0x uniek?

District0x is gebouwd om enkele van de inefficiënties aan te pakken die gepaard gaan met het creëren en beheren van gedistribueerde community-marktplaatsen.
Het doet dit door een breed scala aan slimme contracten en front-end bibliotheken te bieden die ontwikkelaars kunnen gebruiken om eenvoudig hun eigen districten te lanceren, terwijl het een eenvoudig platform biedt voor gemeenschapsbeheer.

In tegenstelling tot sommige andere platforms die een vergoeding vragen voor het lanceren van nieuwe applicaties, kunnen ontwikkelaars gratis een district creëren. Hoewel er een borg moet worden betaald om te worden toegevoegd aan het districtsregister. Dit laagdrempelige platform heeft al geleid tot een reeks succesvolle wijken met verschillende vormen en functies.
Enkele van de meest populaire districten zijn de gedecentraliseerde banenmarkt Ethlance, peer-to-peer ENS noemt marktplaats Name Bazaar en Meme Factory, een district dat een eenvoudige interface biedt voor het creëren van zeldzame digitale activa.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Vanaf januari 2021 waren er ten minste 600 miljoen DNT-tokens in omloop, wat neerkomt op 60% van het vaste maximale aanbod van 1 miljard DNT. Alle 600 miljoen DNT werden uitgedeeld aan deelnemers van de 2017 initial coin offering (ICO), waarin district0x in totaal $9 miljoen ophaalde. Daarnaast wordt 180 miljoen DNT in reserve gehouden voor mogelijke toekomstige fondsenwervers, 22 miljoen DNT is gereserveerd voor adviseurs en gemeenschapsbeloningen, en de resterende 198 miljoen DNT wordt gehouden door de oprichters van district0x, en onderworpen aan een tweejarig verwervingsschema.

Hiervan moet de 180 miljoen DNT gereserveerd voor fondsenwervers nog worden vrijgegeven. Het district0x-team heeft aangegeven dat dit op een later tijdstip kan worden verbrand. Een onbekend bedrag aan team en andere gereserveerde tokens kan ook uit de roulatie zijn.

Hoe is het netwerk beveiligd?

DNT is een ERC-20-token. Als zodanig wordt het beveiligd door de onderliggende Ethereum-blockchain. Vanaf januari 2021 maakt dit gebruik van een proof-of-work (PoW)-consensusmechanisme. Dit om ervoor te zorgen dat het netwerk is beveiligd tegen aanvallen. Naarmate Ethereum overgaat naar Ethereum 2.0, zal het uiteindelijk worden beveiligd met behulp van een proof-of-stake (PoS)-netwerk, dat vergelijkbare beschermingsniveaus biedt tegen aanvallen tegen lagere energiekosten.