Coins

DigiByte

DigiByte (DGB) is een open source-blockchain en platform voor het creëren van activa.

Wat is DigiByte (DGB)?

DigiByte draait al jaren mee. De ontwikkeling begon in oktober 2013 en het ontstaansblok van zijn DGB-token werd in januari 2014 gedolven als een fork van Bitcoin (BTC). DigiByte, een al lang bestaande openbare blockchain en cryptocurrency, gebruikt vijf verschillende algoritmen om de beveiliging te verbeteren. Het was oorspronkelijk bedoeld om de beveiliging, capaciteit en transactiesnelheid van de Bitcoin-blockchain te verbeteren. DigiByte bestaat uit drie lagen: een slim contract “App Store”, een grootboek en het kernprotocol met knooppunten die communiceren om transacties door te geven.

Wie zijn de oprichters van DigiByte?

DGB is gemaakt door Jared Tate. Ook wel bekend als “DigiMan”, die toezicht hield op de metamorfose van ontwikkeling naar de huidige opzet voordat hij aankondigde dat hij in mei 2020 tijdelijk met pensioen ging.
Tate is sindsdien teruggekeerd en lijkt vanaf september 2020 opnieuw nauw betrokken bij de groei van DigiByte.
In de biografie van Tate staat dat hij vanaf 2012 betrokken was bij Bitcoin en auteur was van het eerste boek geschreven door een blockchain-oprichter. “Blockchain 2035: The Digital DNA of Internet 3.0.”
De activiteiten van DigiByte zijn niet alleen afhankelijk van ontwikkelaars, maar ook van de DigiByte Foundation, een vrijwilligersorganisatie die belast is met het toezicht op het behoud van het project. Een derde groep vrijwilligers, het DigiByte Awareness Team, is verantwoordelijk voor marketing- en promotieactiviteiten.

Wat maakt DigiByte uniek?

DigiByte is een wijziging van Bitcoin die tot doel heeft de beveiligings-, snelheids- en capaciteitsmogelijkheden te diversifiëren.
De eerste incarnatie was als een open source blockchain en bijbehorende cryptocurrency, DGB. Het netwerk heeft vijf afzonderlijke algoritmen die helpen de veiligheid te behouden en helpen voorkomen dat ASIC-mijnwerkers te veel stroom opeisen.
Later verscheen er een ander aanbod, DigiAssets, met DGB als native token. DigiAssets spreekt die ontwikkelaars aan die digitale activa, gedecentraliseerde applicaties (DApps) willen lanceren en de nodige bijbehorende slimme contracten willen coderen.
Alle bestuursstructuren voor DigiByte worden op vrijwillige basis uitgevoerd, in overeenstemming met de stelling dat het netwerk open source en openbaar toegankelijk moet zijn. Transactiekosten in DGB worden betaald aan mijnwerkers voor het valideren van de blockchain.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

DGB is een proof-of-work (PoW) cryptocurrency en mijnwerkers verdienen tokens voor het valideren van blokken via blokbeloningen.
In januari 2014 was 0,5% van de totale DGB-voorraad (105 miljoen munten) gepre-mined. 50% van de pre-mine was gereserveerd voor ontwikkelingsdoeleinden, terwijl de rest werd weggegeven.

DGB heeft een harde voorraadlimiet van 21 miljard tokens. Mijnbouw vormt een emissiecurve met afnemende uitgifte, de blokbeloning vermindert elke maand met 1%. DigiByte verklaarde dat het met opzet niet heeft geprobeerd geld in te zamelen of tokens weg te geven via instrumenten. Denk hierbij aan een initial coin offering (ICO) of soortgelijke tokenverkoop.

 

Hoe is het netwerk beveiligd?

DigiByte gebruikt in totaal vijf proof-of-work-algoritmen om de blockchain te beveiligen en risico op dubbele uitgaven of 51%-aanvallen te verkleinen. Moeilijkheidsaanpassingen zorgen voor veerkracht tegen vijandige bewegingen binnen mijnkringen. Digibyte beweert de meest geavanceerde dergelijke moeilijkheidsgraad onder cryptocurrencies te hebben. Met ongeveer één blok per 15 seconden is DigiByte’s blockchain erin geslaagd om de lange levensduur van zijn PoW-blockchain sinds de lancering te bewijzen. Dat nu met een veel langere keten van PoW dan bijvoorbeeld Bitcoin. .