Coins

DFI.Money

DFI.MONEY, ook wel bekend als YFII, is een fork van het populaire decentralized finance (DeFi) aggregatorplatform yearn.finance (YFI). Het werd gelanceerd in juli 2020 en heeft tot doel het rendement voor DeFi-investeerders te optimaliseren en tegelijkertijd vast te houden aan de voorgestelde wijzigingen in een upgradeplan genaamd YIP-8.

Wat is DFI.MONEY (YFII)?

DFI.MONEY, ook wel bekend als YFII, is een fork van het populaire decentralized finance (DeFi) aggregatorplatform yearn.finance (YFI).
Het werd gelanceerd in juli 2020 en heeft tot doel het rendement voor DeFi-investeerders te optimaliseren en tegelijkertijd vast te houden aan de voorgestelde wijzigingen in een upgradeplan genaamd YIP-8.
Naast protocolwijzigingen heeft DFI.MONEY ook nieuwe producten uitgebracht, waarvan de belangrijkste de Vault is, die het omschrijft als zijn “killer-product”.
Het native token van DFI.MONEY is YFII, een token met vaste voorraad dat liquiditeitsverschaffers verdienen in overeenstemming met hun netwerkinteractie.

Wie zijn de oprichters van DFI.MONEY?

DFI.MONEY is ontstaan ​​als een hardfork van yearn.finance, de aggregator voor DeFi-rendementen gemaakt door Andre Cronje.
Cronje verliet begin 2020 de oorspronkelijke incarnatie van yearn.finance, iEarn. Dit om terug te keren om zijn ontwikkeling te vervolgen, waarna zijn populariteit aanzienlijk groeide naarmate DeFi meer mainstream werd. In juli 2020 eindigde de mijnbouw en landbouw van het YFI-token van yearn.finance. Een voorstel om de liquiditeitsvoorziening tegen walvissen te beschermen, kreeg 80% steun van de deelnemers aan het protocol.

Het werd echter niet aangenomen omdat het niet voldeed aan de vereiste quorumvereiste van 33% van yearn.finance.
Als gevolg hiervan koos een groep gebruikers ervoor om het protocol hard te splitsen om DFI.MONEY te creëren, met zijn eigen token, YFII.
De hardfork implementeerde het voorstel, bekend als YIP-8, waardoor YFII-beloningen elke week afnemen, volgens een patroon dat populair is geworden door Bitcoin (BTC).

Wat maakt het uniek?

DFI.MONEY vervult in wezen dezelfde rol op de DeFi-marktplaats als yearn.finance. Onderhevig aan andere protocolregels voor zijn token en met enkele nieuwe functies. De aantrekkingskracht is dus gericht op gebruikers van zijn voorganger die voor YIP-8 hebben gestemd, evenals nieuwkomer DeFi-investeerders die het rendement willen maximaliseren door liquiditeit te bieden. Het protocol is eigendom van de gemeenschap en standaard geen commerciële prikkels biedt, zoals beloningen voor ontwikkelaars. Gebruikers sluiten zich aan bij liquiditeitspools met Curve of Balancer en verdienen YFII-tokens als beloning voor het verstrekken van liquiditeit. DFI.MONEY introduceerde ook een nieuwe functie, de Vault, die gebruikers automatisch het hoogste rendement van elk token probeert te geven. Volgens door de gebruiker ingediende strategieën, zonder dat de gebruikers zelf handmatig transacties instellen.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

YFII is een ERC-20 standaardtoken met een vaste voorraad van 40.000 YFII. Volgens de kenmerken die zijn uiteengezet en geaccepteerd in YIP-8, zijn er geen pre-mine, voorverkoop- of door ontwikkelaars toegewezen tokens uit de totale voorraad gehaald.
DFI.MONEY stelt dat de enige manier om YFII te verdienen is door liquiditeit aan het protocol te verstrekken. Tokens worden verdeeld volgens liquiditeitsvoorziening, met wekelijks afnemende beloningen. Elk van de twee liquiditeitspools begon met een voorraad van 20.000 YFII.
Een schema bevestigt dat de tokendistributie 10 weken na aanvang, eind september 2020, was voltooid.

Hoe is het netwerk beveiligd?

DFI.MONEY stelt dat YFII een gegarandeerd vast aanbod van 40.000 tokens heeft die niet door ontwikkelaars kunnen worden gemanipuleerd. Dit werd mogelijk gemaakt door sleutels te sturen waarmee nieuwe tokens kunnen worden geslagen naar een zogenaamd “blackhole” -adres, en de toegang ertoe is permanent verloren.
Ontwikkelaars publiceerden links naar de transacties die de overdracht van de sleutels naar het zwarte gat laten zien.