Coins

Dent

Dent is een revolutionaire digitale mobiele operator die eSIM-kaarten, mobiele data-abonnementen, opwaarderingen van belminuten en een roaming-vrije ervaring aanbiedt.

Wat is Dent?

Volgens de website van het bedrijf maakt Dent gebruik van de krachten van blockchaintechnologie. Dit doen ze om een wereldwijde marktplaats te creëren voor liberalisering van mobiele data. Dent heeft een ambitieuze routekaart, met plannen om zijn diensten tegen eind 2021 uit te breiden naar nieuwe markten. Het bedrijf heeft al meer dan vijfentwintig miljoen gebruikers van mobiele apparaten aangetrokken en de diensten van Dent zijn beschikbaar in meer dan 140 landen.
Enterprise-partnerschappen voor Dent omvatten Samsung Blockchain, The Enterprise Ethereum Alliance en Telecom Infra.

Wie zijn de oprichters van Dent?

Tero Katajainen is de oprichter en CEO van DENT Wireless. Hij behaalde in 1999 een masterdiploma in wetenschappen aan de Tampere University of Technology. Na zijn afstuderen werd hij systeembeheerder en java-programmeur aan de universiteit. In 2001 werd Katajainen de CTO van Genetics AG en in 2003 richtte hij Pocket Indian Software Solutions op. Katajainen was in 2015 senior Java/Android-consultant voor de Verenigde Naties. Hij heeft meerdere onderscheidingen en eretitels op het gebied van technologie.
Mikko Linnamäki is mede-oprichter van DENT Wireless. Sinds 2000 is hij actief ondernemer en zakenman. Met vijf succesvolle bedrijven voordat hij Dent oprichtte, stelt Linnamäki zichzelf voor als een “seriële webondernemer en internet softwarepionier”. Zijn oudste zakelijke onderneming is Smartseed GmbH, dat sinds eind 2000 met succes actief is. Sindsdien heeft Linnamäki deelgenomen aan de oprichting van DEVCOT, een van de grootste open-source IMAP-servers ter wereld.

Wat maakt het uniek?

Dent is een revolutionaire speler op de markt van mobiele communicatie en datadiensten. Tegenwoordig heeft ongeveer de helft van de wereldbevolking de toegang tot mobiele diensten beperkt. Dit vanwege de hoge prijzen die traditionele mobiele providers bieden. De token brengt de kracht van blockchain-technologie in om hierin een revolutie teweeg te brengen. Ook brengt het een wereldwijde toegang tot mobiele zendtijd en data te bieden.

De token elimineert het begrip dat uw mobiele gegevens aan uw locatie zijn gekoppeld door een wereldwijde digitale mobiele operator te worden. Het bedrijf biedt abonnementen die passen bij de behoeften van de wereldburgers van vandaag. Dit doen ze door roamingskosten af te schaffen en internationale mobiele abonnementen te introduceren. Alle transacties op de blockchain worden geregistreerd en dat een klant niet kan betalen voor iets en het niet ontvangt. De reden hiervoor is omdat alles op het Dent-platform wordt gekocht via DENT-tokens. In tegenstelling tot traditionele mobiele operators, streeft Dent ernaar mobiele zendtijd en data wereldwijd beschikbaar te maken voor iedereen die geïnteresseerd is, ongeacht hun locatie.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Volgens de whitepaper van het bedrijf is er een maximale voorraad van 100 miljard DENT-tokens. De totale circulerende voorraad op het moment van schrijven is 93.690.412.211 DENT-tokens.
Van het totale aanbod werden 8,6 miljard DENT-tokens verkocht tegen een vaste prijs van $ 0,0005 per token tijdens de initial coin offering (ICO) van het bedrijf. 30% van alle DENT-tokens blijft bij het bedrijf voor strategische acquisities en marktzaaien, gebruikersprikkels, salarissen en bonussen. De resterende 70% van de tokenvoorraad werd vrijgegeven tijdens voorverkoop- en verkoopevenementen, en alle uitstaande tokens werden opgesloten en daarna elk kwartaal vrijgegeven.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De token is een op Ethereum gebaseerd ERC-20-token. Dit betekent dat het token-platform werkt dankzij de proof-of-stake (PoS) consensusmethode. In tegenstelling tot Bitcoin, dat gebruik maakt van het proof-of-work (PoW) consensusmechanisme, vertrouwt de token op grote belanghebbenden om knooppunten en transactievalidators te worden. De voordelen van PoS-consensusmechanismen zijn talrijk, maar de meest prominente zijn onder meer een grotere schaalbaarheid en een lager elektriciteits- en computerverbruik. Daarom willen veel platforms de Ethereum-blockchain gebruiken om hun producten te lanceren. De token is een van de pioniersprojecten om in 2017 een ERC-20-token te lanceren.