Coins

Decred

Decred zijn beveiliging, privacy, schaalbaarheid en gedecentraliseerde treasury bieden belanghebbenden tools om hun financiële soevereiniteit te verbeteren.

Wat maakt Decred uniek?

Decred is een innovatief project omdat het inzet op de gedecentraliseerde aard van blockchain-technologie om monopolie op de stemstatus in het project zelf te voorkomen. Een belangrijk doel van het Decred-protocol is ervoor te zorgen dat alle DCR-houders evenveel beslissingsbevoegdheid hebben. Ook is het belangrijk dat grote instellingen de stemmen niet in hun voordeel kunnen uitdraaien.

Door stemmen voor kaarthouders te introduceren, zorgt Decred ervoor dat mensen die voldoende DCR hebben, de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan stemmen over de toekomst en activiteiten van het bedrijf/token. DCR creëerde een speciaal stemplatform genaamd Politeia, waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan stemmen, voorstellen kunnen indienen en discussies kunnen starten. Niet alleen dat, maar om die stemrechten te waarborgen, maakt Decred gebruik van een hybride consensusmechanisme. Dit mechanisme combineert zowel het proof-of-work (PoW) als het proof-of-stake-model (PoS).

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Decred heeft plannen aangekondigd om in totaal 21.000.000 tokens uit te geven. Momenteel is ongeveer 60% van deze tokens in omloop gekomen. Van de 21 miljoen tokens werd 8% gedolven vóór de lancering van het protocol. De helft van deze voor gedolven munten ging naar een eerste airdrop, terwijl de andere helft werd gedistribueerd om de kosten te dekken die bedrijf 0 had verworven tijdens de ontwikkeling van het protocol. De eerste airdrop was bedoeld om geïnteresseerde partijen te belonen door ze gratis Decred (DCR) tokens te geven. Tokens werden uitgedeeld onder deelnemers die zich vooraf hadden aangemeld voor het airdrop-evenement.

Hoe is het netwerk beveiligd?

DCR maakt gebruik van een hybride PoW/PoS-consensus mechanisme, dat kenmerken van de twee populairste consensusmodellen combineert. De cryptocurrency gebruikt proof-of-work (PoW) om nieuwe blokken op de blockchain te minen; mijnwerkers ontvangen echter slechts 10% van de beloning na een succesvolle mijnbouw operatie. De proof-of-stake (PoS)-consensus wordt gebruikt in de stemorganisatie en stelt gebruikers in staat deel te nemen aan het stemsysteem voor tickethouders. Kiezers die de PoS-consensus gebruiken, ontvangen 80% van de blokbeloning.
De resterende 10% van de blokbeloningen worden opgeslagen in de Decred Treasury. DCR organiseert regelmatig Politeia-discussies en stemmen over hoe de fondsen van de Decred-schatkist moeten worden besteed.