Coins

Decentraland

Decentraland definieert zichzelf als een virtual reality-platform dat wordt aangedreven door de Ethereum-blockchain.

Wat is Decentraland (MANA)?

Via Decentraland kunnen gebruikers content en applicaties creëren, ervaren en er geld mee verdienen. In deze virtuele wereld kopen gebruikers percelen waar ze later op kunnen navigeren, erop kunnen bouwen en geld mee kunnen verdienen.

Decentraland werd gelanceerd na een initiële muntaanbieding (ICO) van $ 24 miljoen die werd uitgevoerd in 2017. De virtuele wereld lanceerde zijn gesloten bèta in 2019 en ging open voor het publiek in februari 2020. Sindsdien hebben gebruikers een breed scala aan ervaringen gecreëerd op hun percelen LAND, inclusief interactieve games, uitgestrekte 3D-scènes en een verscheidenheid aan andere interactieve ervaringen.

Decentraland gebruikt twee tokens: MANA en LAND. MANA is een ERC-20-token dat moet worden gebrand om niet-fungibele ERC-721 LAND-tokens te verkrijgen. MANA-tokens kunnen ook worden gebruikt om te betalen voor een reeks avatars, wearables, namen en meer op de Decentraland-marktplaats.

Decentraland (MANA) is een gedecentraliseerd virtueel wereldplatform met software gebaseerd op de Ethereum-blockchain, waar gebruikers content creëren, testen en er geld mee verdienen. Kortom: gebruikers kopen virtuele percelen als NFT’s met MANA-tokens op het Decentraland-platform. Vooruitgang in het spel hangt alleen af ​​van de spelers zelf, hun inspanningen en hun verbeeldingskracht.

Het digitale platform is volledig eigendom van de gebruikers. Binnen de metaverse van Decentraland kunnen deelnemers de virtuele wereld verkennen, percelen grond kopen waarmee geld kan worden verdiend, kunstwerken maken, non-fungible tokens (NFT’s) bezitten en deelnemen aan een gedecentraliseerde autonome organisatie van het platform Decentraland DAO. Dankzij de DAO beïnvloedt de gemeenschap de ontwikkelingsvector van het project.

Applicaties

Daarnaast hebben gebruikers toegang tot interactieve applicaties, in-world betalingen en peer-to-peer communicatie. De 3D-wereld resoneert met veel deelnemers omdat Decentraland veel toepassingen heeft, zowel entertainment voor gamers als zaken voor investeerders.Twee soorten tokens genaamd MANA en LAND regelen de operaties in Decentraland. Ze stellen gebruikers ook in staat om met het platform te communiceren.

MANA is de officiële munteenheid van Decentraland. Het is een ERC-20-standaardtoken dat het Decentraland-platform aandrijft. Met MANA kunnen gebruikers percelen LAND kopen en betalen voor in-game items en services.

MANA geeft zijn houders stemrecht in Decentraland DAO. MANA kan worden gekocht op een cryptocurrency-uitwisseling of door verzamelobjecten te verkopen op Decentraland Marketplace. De eigenaar van tokens converteert ze naar verpakte MANA of wMANA en legt ze vervolgens vast aan de DAO. Eén wMANA is gelijk aan één stem. MANA kan worden ingewisseld voor fiat-valuta en andere digitale activa.

Wat LAND betreft, het is een niet-fungibel token (NFT) op basis van Ethereum (ETH). Het wordt gebruikt om het eigendom van percelen, ook wel digitaal onroerend goed genoemd, te volgen. Net als MANA maakt LAND deel uit van het protocol en verleent het stemrecht, maar LAND hoeft niet te worden vastgelegd in de DAO. Eén LAND is gelijk aan tweeduizend stemmen.

Spelers kiezen wat ze met hun land doen. Eigenaren slaan tokens op in crypto-wallets en kopen benodigdheden met MANA-tokens op de Decentraland Marketplace. Bovendien kunnen deelnemers op de marktplaats LAND-tokens beheren of inwisselen (geprijsd in MANA). Houders gebruiken de marktplaats om in-game items te verhandelen of over te dragen. Alle transacties worden uitgevoerd, gereguleerd en geregistreerd via de Ethereum-blockchain.

Online speelruimte

Decentraland combineert een online speelruimte en blockchain-technologie. Alle controle over de regels wordt gegeven aan de spelers, en tokenhouders stemmen over in-game en organisatorisch beleid. Het oorspronkelijke doel was om een ​​gedecentraliseerde virtual reality te vormen, maar in de praktijk is Decentraland veranderd in een enorme NFT-markt.

Een speciale rol in Decentraland is weggelegd voor NFT’s, zoals collectibles, virtual equipment en real estate (LAND). Voor nieuwe spelers die zich willen aansluiten bij het universum en NFT’s willen grijpen, zal de toetredingsdrempel echter hoog zijn.

Het Decentraland-protocol is gebouwd op drie niveaus met behulp van slimme Ethereum-contracten. Op de consensuslaag wordt het eigendom van LAND bijgehouden en beheerd. De landinhoudslaag geeft de inhoud weer van de virtuele wereld van Decentraland. Ten slotte, op de real-time laag, communiceren deelnemers met elkaar.

Het platform is mede opgericht door twee blockchain-experts, Ari Meilich en Esteban Ordano, in 2015. Officieel werd het een jaar later gelanceerd en kwam het pas in februari 2020 beschikbaar. Hierdoor veranderde het geleidelijk van een 2D-experiment in een volwaardige 3D-wereld.

Kortom, Decentraland is een gedecentraliseerd spel en een 3D virtual reality-platform waar spelers land bezitten en onbeperkt kunnen creëren. Software voor gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO) vormt de kern en het bestuur is in handen van de gemeenschap. Via de native token MANA nemen spelers deel aan alle voorstellen voor het beheer en de verbetering van het ecosysteem, het veilingsysteem en het in-game beleid.

Wie zijn de oprichters van Decentraland?

Decentraland is mede opgericht door Ariel Meilich en Esteban Ordano, die beiden zijn teruggetreden uit belangrijke functies bij het project. Zij werken wel nog steeds bij Decentraland werken als adviseurs. Ariel Meilich bekleedde eerder de rol van projectleider bij Decentraland tussen 2017 en 2020. Ook is hij een seriële ondernemer die verschillende andere start-ups heeft opgericht, waaronder een online vertaalbureau en een CRM-platform.
Hij werkte ook als analist bij Charles River Ventures, een vooraanstaand risicofonds in Silicon Valley.

Esteban Ordano de voormalige technische leider van Decentraland en heeft hij een lange en gevarieerde geschiedenis in de cryptocurrency-ruimte. Hij werkte als software-engineer bij BitPay, Inc., een adviseur van Matic Network en leidde korte tijd zijn eigen slimme contract ontwikkelingsbedrijf, bekend als Slimme contractoplossingen.

Esteban wordt ook gecrediteerd voor medeoprichter van Zeppelin Solutions, een gevestigd blockchain-technologie-infrastructuurbedrijf.

Hoewel Ariel en Estaban het project niet langer leiden, is de ontwikkeling van Decentraland nog steeds aan de gang. Hierbij wordt de inspanningen worden geleid door de onlangs opgerichte Decentraland Foundation.

Wat maakt Decentraland uniek?

Decentraland is gebouwd voor makers van inhoud, bedrijven en individuen die op zoek zijn naar een nieuw artistiek medium, zakelijke mogelijkheid of bron van entertainment.

In totaal is de Decentraland-gamewereld, de “Metaverse” genoemd, verdeeld in 90.601 individuele percelen LAND, die elk worden vertegenwoordigd door een ERC-721 niet-fungible token. Elk LAND is precies 16m x 16m (256 vierkante meter) en is te vinden op een bepaalde coördinaat in de Metaverse.

Hoewel LAND-houders vrij zijn om hun perceel te ontwikkelen naar wat ze maar willen, is een groot deel van de Metaverse grofweg verdeeld in verschillende districten, die elk een andere grootte en thema hebben. Deze districten zijn gegenereerd via individuele crowdsales voor MANA-tokens en percelen LAND in deze districten kunnen niet worden verhandeld.

Sinds januari 2021 is Aetheria met cyberpunkthema het grootste district, met in totaal 8.008 LAND.

Decentraland is ook een van de groeiende projecten om een ​​gedecentraliseerde autonome organisatiestructuur (DAO) te gebruiken voor bestuursbeslissingen. Als gevolg hiervan hebben MANA-tokenhouders de controle over hoe de Decentraland-wereld zich gedraagt, door beleids updates voor te stellen en erover te stemmen, de details van aanstaande LAND-veilingen en de soorten inhoud die zijn toegestaan ​​met de Metaverse.

Behalve dat het een creatieve uitlaatklep is, verdienen veel Decentraland-gebruikers momenteel geld aan hun LAND door middel van leasing, advertenties en betaalde ervaringen. Evenzo genereren andere gebruikers een inkomen door items op de Decentraland-marktplaats te maken en te verkopen voor MANA-tokens.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Vanaf januari 2021 waren er net ten noorden van 1,49 miljard MANA-tokens in omloop. Dit komt overeen met ongeveer 68% van het huidige totale aanbod van 2,19 miljard MANA.

Het oorspronkelijke totale aanbod was vastgesteld op 2,8 miljard MANA, maar is verminderd omdat er meer dan 600 miljoen MANA zijn verbrand als gevolg van LAND-veilingen.

Er is ook een reeks andere verbrandingsmechanismen om het circulerende aanbod van MANA verder te verminderen, waaronder een 2,5% MANA-verbranding op transacties op de Decentraland-marktplaats.

MANA was oorspronkelijk ontworpen om in het eerste jaar met 8 procent te worden geïnflateerd en in de loop van de tijd geleidelijk af te nemen om de inflatie te verminderen. Maar inflatie is momenteel uitgeschakeld. Volgens de verklarende woordenlijst van Decentraland zijn er geen plannen om deze inflatie “totdat het nodig is” te initiëren.

In totaal werd 40% van de MANA-voorraad verkocht tijdens de Initial Coin Offering (ICO) van 2017. Bovendien was 20% gereserveerd om de gemeenschap te stimuleren, 20% ging naar het ontwikkelingsteam en andere vroege bijdragers, en de resterende 20% was in handen van Decentraland. Tokens voor projectleiders worden niet langer verworven.

Hoe is het netwerk beveiligd?

MANA is een ERC-20-token. Dit betekent dat het gebaseerd is op de Ethereum-blockchain.

Ethereum wordt beveiligd door een enorm gedecentraliseerd netwerk van mijnwerkers, die samenwerken met duizenden knooppunten om ervoor te zorgen dat de Ethereum-blockchain (en daarmee de MANA-tokens) beschermd is tegen aanvallen.

Als een van de meest beproefde blockchains in het huidige gebruik, is Ethereum momenteel het populairste netwerk voor crypto-tokens die geen eigen native blockchain hebben.