Coins

Curve DAO Token

Curve DAO Token is een gedecentraliseerde beurs voor stablecoins die een geautomatiseerde marktmaker (AMM) gebruikt om de liquiditeit te beheren.

Wat is Curve DAO Token (CRV)?

Curve DAO Token, gelanceerd in januari 2020, staat nu synoniem voor het fenomeen gedecentraliseerde financiering (DeFi) en heeft in de tweede helft van 2020 een aanzienlijke groei doorgemaakt.

In augustus lanceerde Curve een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), met CRV als in-house token. De DAO gebruikt de op Ethereum gebaseerde creatietool Aragon om meerdere slimme contracten te verbinden die worden gebruikt voor de gestorte liquiditeit van gebruikers. Zaken als governance verschillen echter van Aragon in onder meer de weging.

Wie zijn de oprichters van Curve DAO Token?

De oprichter en CEO van Curve is Michael Egorov, een Russische wetenschapper die verschillende ervaringen heeft met cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen.

In 2015 was hij medeoprichter en werd hij CTO van NuCypher, een cryptocurrency-bedrijf dat privacybeschermende infrastructuur en protocollen bouwt. Egorov is ook de oprichter van het gedecentraliseerde bank- en leningennetwerk LoanCoin.

Het reguliere team van Curve maakt deel uit van de toewijzingsstructuur van CRV en zal tokens ontvangen volgens een tweejarig verwervingsschema als onderdeel van het initiële lanceringsplan.

In augustus 2020 zei Egorov dat hij “overdreven reageerde” door een groot aantal CRV-tokens op te sluiten als reactie op het stemrecht van yearn.finance, waarmee hij zichzelf 71% van het bestuur in het proces toekent.

Wat is curve (CRV)?

Curve is een gedecentraliseerde beurs voor stablecoins die een halve marktmaker (AMM) gebruikt om de liquiditeit te beheren.

Curve, gelanceerd in januari 2020, staat nu synoniem voor het fenomeen gedecentraliseerde financiering (DeFi) en heeft in de tweede helft van 2020 een aanzienlijk doorgemaakte groei.

In augustus lanceerde Curve een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), met CRV als in-house token. De DAO gebruikte de op Ethereum gedwongen creatietool Aragon om meerdere slanke contracten te verbinden die worden gebruikt voor de gestorte liquiditeit van gebruikers. Zaken als bestuur verschillen echter van Aragon in onder meer de weging.

Wie zijn de oprichters van Curve DAO Token?

De oprichter en CEO van Curve is Michael Egorov, een Russische wetenschapper die verschillende ervaringen heeft met cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen.

In 2015 werd hij medeoprichter en werd hij CTO van NuCypher, een cryptocurrency-bedrijf dat privacybeschermende infrastructuur en protocollen opbouwde.

Egorov is ook de oprichter van het gedecentraliseerde bank- en investeringennetwerk LoanCoin.

Het reguliere team van Curve DAO Token maakt deel uit van de toewijzingsstructuur van CRV en zal tokens ontvangen volgens een tweejarig verwervingsschema als onderdeel van het initiële lanceringsplan.

In augustus 2020 zei Egorov dat hij “overdreven veroorzaakt” door een groot aantal CRV-tokens op te sluiten als reactie op het stemrecht van yearn.finance, waarmee hij zichzelf 71% van het bestuur in het proces toekent.

Hoeveel Curve (CRV) Munten zijn er in omloop?

Curve DAO Token (CRV) lanceerde in augustus 2020, samen met de Curve DAO. Het doel is om te functioneren als een bestuursmedium, stimuleringsstructuur en betalingsmethode voor vergoedingen. Samen met een methode voor inkomsten op lange termijn voor liquiditeitsverschaffers.

Het totale CRV-aanbod is 3,03 miljard tokens, waarvan het merendeel (62%) wordt verdeeld onder liquiditeitsverschaffers. Het restant wordt als volgt verdeeld: 30% aan aandeelhouders, 3% aan werknemers en 5% aan een gemeenschapsreserve. De aandeelhouders- en werknemerstoewijzingen zijn gebaseerd op een tweejarig verwervingsschema.

CRV had geen pre-mine en de geleidelijke ontgrendeling van tokens betekent dat er een jaar na de lancering ongeveer 750 miljoen in omloop zouden moeten zijn.

Hoe is het Curve-netwerk beveiligd?

Curve draagt de standaardrisico’s die gepaard gaan met het storten van geld in slimme contracten. Ook get risico van omgaan met AMM’s namelijk vergankelijk verlies.
Aangezien Curve DAO Token alleen stablecoins ondersteunt, wordt het risico van markten die te snel bewegen verkleind. Gebruikers kunnen nog steeds geld verliezen, zodra de markten opnieuw in evenwicht zijn gebracht om marktoverschrijdende prijzen weer te geven.

Curve is gecontroleerd, maar dit doet niets om de risico’s van blootstelling aan een specifieke cryptocurrency tegen te gaan.