Coins

Cronos

Cronos (CRO) is het native cryptocurrency-token van Cronos Chain . Dit is een gedecentraliseerde, open-source blockchain ontwikkeld door het betalings-, handels- en financiële dienstverlener Crypto.com.

Wat is Cronos (CRO)?

Cronos (CRO) is het native cryptocurrency-token van Cronos Chain . Dit is een gedecentraliseerde, open-source blockchain ontwikkeld door het betalings-, handels- en financiële dienstverlener Crypto.com.

Cronos Chain is een van de producten in de reeks oplossingen van Crypto.com. Deze zijn ontworpen om de wereldwijde acceptatie van cryptocurrencies te versnellen. Dit als een middel om de persoonlijke controle over geld te vergroten, gebruikersgegevens te beschermen en de identiteit van gebruikers te beschermen. De CRO-blockchain dient in de eerste plaats als een voertuig dat de Crypto.com Pay-app voor mobiele betalingen aandrijft.

In de toekomst is Crypto.com van plan het bereik van het CRO-platform uit te breiden. De reden hiervoor is om ook zijn andere producten van stroom te voorzien.

CRO ging live in november-december 2018.

Wie zijn de oprichters van Cronos?

Cronos werd gelanceerd door het bedrijf Crypto.com als onderdeel van zijn visie om “cryptocurrency in elke portemonnee te stoppen”. Crypto.com zelf werd in juni 2016 opgericht als “Monaco Technologies GmbH” door Kris Marszalek, Rafael Melo, Gary Or en Bobby Bao.

Kris Marszalek, een aluin van de Poolse Adam Mickiewicz Universiteit, heeft drie bedrijven opgericht en geleid voordat hij Crypto.com startte. Ontwerp- en productiebedrijf voor consumentenelektronica Starline Polska, locatiegebaseerde mobiele service-app en -platform YIYI en het e-commercebedrijf BEECRAZY .

Rafael Melo behaalde zijn bachelordiploma in engineering aan de PUC-Rio. Tijdens zijn meer dan 15 jaar durende financiële carrière heeft Melo met grote bedrijven in Azië gewerkt, en meer dan 50 miljoen AUD aan financiering voor de Ensogo social commerce-website veiliggesteld.

Gary Or is een software-engineer met meer dan negen jaar fullstack engineering-ervaring. Voordat hij medeoprichter van Crypto.com was, werkte Or als platformarchitect bij Ensogo en was hij medeoprichter van Foris, een bedrijf dat mobiele apps ontwikkelt. Hij behaalde zijn bachelor in engineering, informatica aan de Universiteit van Hong Kong.

Voordat Bobby Bao hielp bij de lancering van Crypto.com, werkte hij op de afdeling M&A van de investeringsbank China Renaissance. Bao heeft gestudeerd aan de Universiteit van Melbourne, NYU Stern School of Business en het College of William & Mary.

Wat maakt Cronos uniek?

CRO-blockchain is voornamelijk gericht op het leveren van hulpprogramma’s aan de gebruikers van de betalings-, handels- en financiële dienstenoplossingen van Crypto.com.

CRO-eigenaren kunnen hun munten inzetten op de Crypto.com-keten om als validator op te treden en vergoedingen te verdienen voor het verwerken van transacties op het netwerk. Bovendien kunnen CRO-munten worden gebruikt om transactiekosten op de Cronos-keten te verrekenen.

In het kader van de Crypto.com Pay-betalingsapp kunnen gebruikers tot 20% cashback krijgen door verkopers in CRO te betalen. Ook kunnen gebruikers tot 10% door cadeaubonnen te kopen en peer-to-peer-overschrijvingen naar andere gebruikers te doen.

Als het gaat om handel gebruiksscenario’s, stelt de Crypto.com-app gebruikers in staat tokenbeloningen te verdienen voor geselecteerde vermeldingen door CRO uit te zetten.

Bovendien kunnen gebruikers een jaarlijkse rente van maximaal 10-12% op hun Crypto.com-munten verdienen, door ze in te zetten op de Crypto.com Exchange-app, of de metalen Visa-kaart van Crypto.com.

Over het algemeen fungeert CRO als een instrument dat de drive van Crypto.com stimuleert om de acceptatie van cryptocurrencies op wereldwijde schaal te vergroten. Als zodanig werkt het bedrijf voortdurend aan het vinden en ontwikkelen van nieuwe use-cases. Hiermee kunnen gebruikers cryptocurrencys gebruiken om de controle die ze hebben over hun geld, gegevens en identiteiten te verbeteren.

Cronos Chain

Cronos Chain, een Ethereum-compatibele blockchain, is onlangs gelanceerd om parallel aan de Crypto.org-blockchain te draaien. Dit is vergelijkbaar met Binance Chain en Binance Smart Chain (EVM-compatibel). De mainnet-bèta van Cronos Chain ging live op 8 november 2021. Het is gebouwd op de Cosmos SDK, waarbij gebruik wordt gemaakt van een consensusmechanisme voor proof-of-author (PoA). Compatibiliteit met Ethereum Virtual Machine (EVM) betekent dat de duizenden DApps die op Ethereum zijn gebouwd, kunnen worden overgezet naar de Cronos Chain. Bovendien ondersteunt het ook Inter Blockchain Communications (IBC) -protocol, waardoor het een brug kan slaan naar het Cosmos-ecosysteem van DApps.

Ondanks de recente lancering is de groei in Total Value Locked (TVL) omhooggeschoten. Zo bereikte het in minder dan 3 maanden een hoogtepunt van meer dan 2 miljard dollar. Dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan het Particle B $ 100 miljoen CRO EVM-fonds, dat ontwikkelaars stimuleert om op Cronos voort te bouwen.De $ CRO-tokenprijzen stegen ook met meer dan 350% sinds de lancering en bereikten een hoogtepunt van $ 0,96. De brug tussen Ethereum en Cosmos zal naar verwachting in de nabije toekomst komen.

Cronos Galileo-update

Op 18 januari 2023 kondigde het Cronos-team aan dat de nieuwste mainnet-upgrade, “Galileo” (versie 1.0), was voltooid. De upgrade markeert de overgang van de blockchain uit de bètafase, waarbij meer dan 65 miljoen transacties voor meer dan 1 miljoen gebruikers zonder downtime zijn afgehandeld.

Cronos v1.0 introduceert vier belangrijke verbeteringen:

  • Prioritering van mempool om de transactiedoorvoer verder te schalen;
  • Geoptimaliseerde opslag van nodes, met 30% minder opslag voor volledige nodes;
  • Algemene vermindering van de opstarttijd van het knooppunt, met ongeveer 50% plus andere prestatieverbeteringen van het knooppunt;
  • Nieuwe Cosmos-functies gericht op verbeterde EVM/Cosmos-interoperabiliteit (IBC-stimulering, IBC-tokenoverdrachtsmemoveld).

Uitgebreid hulpprogramma van Cronos (CRO)

Cryptocurrency-uitwisseling Crypto.com blijft volhouden dat Cronos (CRO) (voorheen Crypto.com Coin genoemd) een van hun belangrijkste bijdragen blijft om blockchain en Web 3.0 vooruit te helpen.

Crypto.com lanceerde Cronos Chain als een EVM-compatibele sidechain van zijn vlaggenschip Crypto.org Chain. Beide ketens, evenals de beurs, gebruiken CRO-tokens voor verschillende doeleinden.

Hoe Cronos chain CRO een steuntje heeft gegeven?

Cronos Chain host verschillende gedecentraliseerde applicaties (dApps) en heeft op het moment van schrijven een totale waarde vergrendeld (TVL) van meer dan $ 781,86 miljoen, waardoor het een van de grootste EVM-compatibele ketens is. Het is de eerste blockchain die interoperabiliteit tussen de Ethereum- en Cosmos-ecosystemen mogelijk maakt.

Enkele van de Cronos Chain dApps die de acceptatie van CRO stimuleren door het te gebruiken als de belangrijkste betaalmethode voor transacties, zijn VVS Finance, Tectonic Finance, Ferro Protocol, MM Finance en Single Finance.

Cronos Chain Roadmap Progress zal CRO Utility verder zien groeien

Cronos Chain heeft een ambitieus stappenplan voor 2022 waaruit het verschillende resultaten heeft gehaald die in kwartaal 1 en kwartaal 2 van het jaar zijn behaald. Een voorbeeld hiervan is de lancering van het Cronos Chain Ambassador Program (CROnauts) om actieve communityleden te belonen.

In augustus werd ook de lancering van de vierde ronde van de Cronos Ecosystem Grant aangekondigd. Vijf nieuwe projecten, waaronder Cobo, DeFi.Watch, Robo Vault, Chainstack en Grindery, hebben subsidies ontvangen om hun dApps te ontwikkelen na deelname aan de Cronos Chain Hackathon.

Ondertussen, op het moment van schrijven, zijn er nog items op de roadmap voor kwartaal 4, waaronder de introductie van protocolbeheer, interchain-accounts en de introductie van EVM-pakketten via IBC.

Bijdragen van Crypto.com aan CRO

De door de beurs ondersteunde blockchains zijn niet de enige die hebben bijgedragen aan de acceptatie van CRO. De toename van activiteiten op Crypto.com in 2021-2022 heeft de acceptatie van CRO’s aanzienlijk gestimuleerd.

In 2021 kondigde Crypto.com zijn grote tokenverbranding aan en verwijderde permanent 70 miljard CRO-tokens uit de circulatie. De uitwisseling smeedde ook meerdere partnerschappen om crypto naar maximaal 1 miljard gebruikers te krijgen.

Hoeveel Cronos [CRO]-munten zijn er in omloop?

Het totale aanbod van CRO is beperkt tot 30 miljard munten (na 70 miljard CRO verbrand in 2021), die allemaal zijn gemaakt toen de blockchain live ging, waardoor het een niet-mijnbare cryptocurrency is.

Het totale aanbod van CRO wordt voor vijf verschillende doeleinden toegewezen:

  • 30% – Secundaire distributie- en lanceringsprikkels – dagelijks in batches vrijgegeven gedurende vijf jaar vanaf 14 november 2018;
  • 20% — Kapitaalreserve – bevroren tot 7 november 2022;
  • 20% — Network Long-Term Incentives – bevroren tot 7 november 2022;
  • 20% – Ecosysteemsubsidies – bevroren tot de lancering van Crypto.com Chain Mainnet;
  • 10% — Gemeenschapsontwikkeling.

Hoe is het crypto.com-muntennetwerk beveiligd?

CRO is gebouwd bovenop de blockchain van Ethereum (ETH) volgens de ERC-20-compatibiliteitsstandaard, wat betekent dat het netwerk is beveiligd door de Ethash-functie.