Coins

Clover Finance (CLV)

Clover is een Polkadot-parachain die zich toelegt op het bieden van gebruiksvriendelijke blockchain-infrastructuur en het creëren van een allesomvattend infrastructuurplatform. Dit met als doel de drempel en kosten voor ontwikkelaars te verlagen. Het is in wezen een Blockchain-besturingssysteem dat een opslaglaag, een slimme contractlaag, een Defi-protocollaag en een eApp-laag bevat.

Wat is Clover Finance (CLV)?

Clover Finance (CLV), of kortweg Clover, is een blockchain-besturingssysteem. Het biedt een allesomvattende, gebruiksvriendelijke blockchain-infrastructuur en een Ethereum virtual machine (EVM)-compatibel raamwerk voor op Substrate gebaseerde applicaties.

Clover Finance, een andere nakomeling van de op Substrate gebaseerde Polkadot-parachain, heeft tot doel de compatibiliteitskloof te overbruggen bij het bouwen en gebruiken van blockchains.

Het project is opgericht in mei 2020 en het mainnet van Clover Finance is gelanceerd in juli 2021.

Wie zijn de oprichters van Clover Finance?

De kernoprichters van het Clover-project zijn Viven Kirby, Norelle Ng en Burak Keçeli. Kirby, een ervaren enterprise resource planner, is de projectleider van Clover Finance. Hij werkte eerder bij AXSource als Microsoft Dynamics Architect.

Norelle Ng, de operationele leider van Clover Finance, is een doorgewinterde blockchain-expert met een achtergrond in mens-computerinteractie. Ze heeft gediend als adviseur voor Bithumb Global en Guru Online AdBeyond (Group) Limited, evenals hoofd klantrelaties bij Amber Group.

Keçeli, die momenteel de technische leider van Clover Finance is, is een veelgeprezen computerprogrammeur. Burak begon zijn reis op 10-jarige leeftijd en creëerde vervolgens MBO Games, evenals Staqq, een instant grensoverschrijdend betalingsplatform.

Wat maakt Clover Finance uniek?

Clover Finance is ontworpen om gebruikers meer dan een enkele service te bieden, het is gebouwd als een blockchain-besturingssysteem. Het netwerk bevat een opslaglaag, een slimme contractlaag, een DeFi-protocol laag en een eApp-laag.

Het Clover-netwerk biedt een full-service cross-chain gedecentraliseerde financieringsbrug (DeFi). Het biedt een onberispelijk portaal voor iedereen, inclusief beginners in de wereld van DeFi. Met Clover kunnen ontwikkelaars niet alleen eenvoudig DeFi maken en gebruiken, ze kunnen ook gedecentraliseerde applicaties (DApps) maken die over blockchains heen werken.

De eApp-laag (externe applicatie, een evolutie van dApps) stelt ontwikkelaars in staat om hun eApps naadloos te implementeren zonder gebruik te maken van andere virtuele machines of netwerkbandbreedte.

Clover stelt relayers in een transactie in staat om namens de afzender te handelen en de gaskosten in de basisvaluta te dekken, terwijl ze een vergoeding ontvangen in het luidende activum. Waar dit wordt toegepast, worden de transactiekosten in mindering gebracht op de verhandelde activa.

Het netwerk heeft ook een op identiteit gebaseerd gasvergoedingsschema. Hierdoor kunnen frequente gebruikers een lagere gasvergoeding betalen op basis van hoe vaak ze het netwerk gebruiken.

Hoeveel Clover Finance (CLV) munten zijn er in omloop?

Momenteel zijn er 128.777.778 CLV-tokens in omloop, maar er zal een maximale totale voorraad van 1.000.000.000 CLV-tokens zijn.

De toewijzing van de één miljard tokens is als volgt: 40% wordt momenteel verdeeld als ecosysteemprikkels (36 maanden vesting); 15% werd verkocht op Coinlist; 12% blijft als stichting behouden (36 maanden vesting); 10% wordt toegewezen aan het team van ontwikkelaars (36 maanden onvoorwaardelijk); 10% is gereserveerd voor early backers (36 maanden vesting); 7,5% wordt gereserveerd voor marketing (36 maanden vesting); 3% wordt gereserveerd als bijdragersbeurs (36 maanden onvoorwaardelijk); 2,5% zal worden verkocht in een onderhandse verkoop aan gekwalificeerde investeerders (18 maanden vesting).

Hoe is het Clover Finance-netwerk beveiligd?

Clover Finance is een open project waarover de hele gemeenschap gezamenlijk beslist. Het CLV-token is een asset voor meerdere doeleinden in het Clover Finance-ecosysteem. CLV wordt gebruikt voor bestuursdoeleinden en om te stemmen over systeemupgrades.

Houders van de CLV-tokens kunnen knooppuntvalidators op het netwerk nomineren met behulp van een implementatie met één klik. Nominatie van validators gebeurt met behulp van een proof-of-stake (PoS) consensus laag, wat betekent dat houders hun CLV-tokens kunnen inzetten om transacties op de Clover-netwerk validator infrastructuur te valideren.

Het Clover-systeem is betrouwbaar omdat er geen gecentraliseerde bestuursentiteit is. Het Substrate-framework en de Polkadot parachain-technologie die door Clover is overgenomen, voegen extra beveiliging en transactiesnelheid toe aan het Clover-netwerk.