Coins

Civic

Civic is een op blockchain gebaseerde oplossing voor identiteitsbeheer die individuen en bedrijven bepaalde tools geeft. Deze tools hebben ze nodig om persoonlijke identiteitsinformatie te controleren en te beschermen.

Hoe werkt Civic (CVC)?

Het platform is ontworpen om de manier waarop we denken over identiteitsverificatie te veranderen. Dit door gebruikers meer controle te geven over hun persoonlijke gegevens, terwijl ze toegang krijgen tot een breed scala diensten. Allemaal zonder buitensporige hoeveelheden persoonlijke informatie te hoeven zoeken.

De oplossing voor identiteitsverificatie van Civic maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie om identiteitsgebruik in realtime te autoriseren. Het wordt ook gebruikt om spaarzaam informatie te delen met Civic-partners na autorisatie door de gebruiker.

In tegenstelling tot sommige andere services voor identiteitsbeheer, slaan Civic-gebruikers al hun gevoelige gegevens op hun mobiele apparaat op. Gebruikers kunnen toestemming geven voor het delen van specifieke persoonlijke gegevens door middel van een biometrische handtekening via de Civic-app.

Het Civic-ecosysteem wordt mogelijk gemaakt door een uniek utility token dat bekend staat als het Civic token (CVC). Dit wordt gebruikt voor de afwikkeling van identiteit gerelateerde transacties tussen Civic deelnemers, zoals tussen een klant en een serviceprovider.

Gebruikers kunnen CVC tokens verdienen voor het voltooien van verschillende taken. Denk hierbij aan het aanmelden voor een service via het platform of het introduceren van nieuwe gebruikers. Dat allemaal terwijl validators CVC’s kunnen verdienen voor het valideren van documenten voor serviceproviders.

De token werd gelanceerd in 2018, na een uitverkochte initial coin offering (ICO) het jaar ervoor.

Wie zijn de grondleggers?

Civic is in 2015 mede opgericht door Vinny Lingham en Jonathan Smith.

Vinny Lingham is een seriële ondernemer die in 2016 op Shark Tank South Africa verscheen en medeoprichter was van verschillende vooraanstaande bedrijven, waaronder een in Zuid-Afrika gevestigd investeringsfonds dat bekend staat als Newtown Partners en Gyft – een door Google ondersteund digitaal kaartplatform. Lingham is de CEO van Civic.

Jonathan Smith is de huidige CTO van het platform en heeft meer dan 15 jaar ervaring in de banksector. Voorafgaand aan zijn functie bij Civic bekleedde Smith verschillende managementfuncties bij vooraanstaande firma’s, waaronder Deloitte MCS Limited en HSH Nordbank. Ook was hij wereldwijd hoofd Platforms bij Genpact Headstrong Capital Markets.

Naast de oprichters bestaat het Civic team uit een groot aantal zeer succesvolle personen. Denk aan bijvoorbeeld COO Chris Hart, die twintig jaar ervaring heeft in senior finance en voorheen de rol van CFO bekleedde bij Guidebook en Nextag.

Wat maakt Civic uniek?

Civic is gebouwd om het gebruikers gemakkelijk te maken hun identiteit te verifiëren bij serviceproviders, terwijl ze toch de volledige controle over hun persoonlijke gegevens behouden.

Het stelt bedrijven in staat gebruikers sneller aan boord te krijgen met behulp van het door AI aangedreven verificatiesysteem, dat in combinatie met menselijke beoordeling bedrijven helpt fraude te verminderen en te blijven voldoen aan AML-regelgeving en OFAC-regels.

Vanaf december 2020 heeft Civic twee hoofdproducten: de CVC wallet en Health Key.

De Civic wallet is een mobiele cryptocurrency portemonnee die kan worden gebruikt om een ​​handvol populaire cryptocurrencies op te slaan, waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en USD Coin (USDC). De app doet ook dienst als een oplossing voor digitaal identiteitsbeheer en profiteert van een Bitcoin-verzekeringsplan van $ 1 miljoen van Coincover.

Health Key is het nieuwste product van Civic. Dit is een app waarmee werkgevers veilig de gezondheidsstatus van werknemers kunnen verifiëren, om er zeker van te zijn dat ze gezond genoeg zijn om terug te keren naar de werkplek na een infectie met COVID19, bijvoorbeeld als ze positief testen op antilichamen of zijn gevaccineerd. Dit wordt bereikt zonder de privacy van de werknemer in gevaar te brengen.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Eind december 2020 zijn er precies 670 miljoen CVC-tokens in omloop, wat neerkomt op 67% van het maximale totale aanbod van 1 miljard CVC. Het huidige circulerende aanbod is te vinden in het rechter datapaneel.

Volgens de Civic-token verkoopwebsite werden in totaal 1 miljard CVC geslagen, waarvan 33% werd verkocht in de tokenverkoop; 33% wordt behouden door Civic; 33% wordt toegewezen voor incentives en beloningen; en de resterende 1% werd gebruikt om symbolische verkoopkosten te dekken.

Vanaf december 2020 blijven de 330 miljoen tokens die aan CVC zijn toegewezen onaangeroerd. Het wordt momenteel bewaard in een Ethereum-portemonnee met meerdere handtekeningen, die hier kan worden gevolgd.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Als een ERC-20-token wordt CVC ondersteund door de Ethereum-blockchain, die algemeen wordt beschouwd als een van de meest gedecentraliseerde en veilige proof-of-work (POW)-netwerken die momenteel in gebruik zijn.

Na verloop van tijd zal Ethereum geleidelijk overgaan naar proof-of-stake (POS) met de uitrol van Ethereum 2.0. Eenmaal voltooid, worden de CVC-token en de bijbehorende transacties beveiligd door een netwerk van validatie knooppunten.

Digitale identiteiten die zijn beveiligd via de Civic-app, worden beschermd door het eigen apparaat van de gebruiker.