Coins

CelerNetwork

CelerNetwork is een blockchain-interoperabiliteit protocol dat een gebruikerservaring met één klik mogelijk maakt.

Wat is het CelerNetwork (CELR)?

CelerNetwork biedt toegang tot tokens, DeFi, GameFi, NFT’s, governance en meer over meerdere ketens. Ontwikkelaars kunnen inter-chain-native Dapps bouwen met behulp van het Celer Inter-chain Messaging Framework om toegang te krijgen tot efficiënt liquiditeitsgebruik, coherente applicatielogica en gedeelde statussen. Gebruikers van Celer-enabled dApps zullen genieten van de voordelen van een divers multi-blockchain-ecosysteem met de eenvoud van een enkele transactie UX, allemaal vanuit een enkele keten.

De netwerkarchitectuur van Celer

De CelerNetwork-architectuur wordt ondersteund en beveiligd door zijn eigen blockchain State Guardian Network, dat gebruikmaakt van een Proof of Stake consensus variant genaamd Delegated Proof of Stake (DPoS). Met dit algoritme kunnen deelnemers hun munten inzetten voor een beloning, terwijl ze de verantwoordelijkheid voor het valideren van transacties overdragen aan “afgevaardigden”.

Het Celer State Guardian Network (SGN) is gebouwd op Tendermint en dient als berichten router tussen verschillende blockchains. Validator-knooppunten moeten CELR-tokens inzetten om deel te nemen aan het consensus proces van de SGN. Het CELR-uitzetproces is een cruciale pijler die de economische veiligheid van het Celer Inter-chain Messaging Framework ondersteunt. Om gebruik te maken van de berichtenrouteringsservice van de SGN en om de attest met meerdere handtekeningen op te slaan, moeten gebruikers een vergoeding betalen aan de SGN voor deze services.

Wie heeft het CelerNetwork gemaakt?

Celer Network is in 2018 opgericht door een sterk team van ingenieurs met ongelooflijk technische en gespecialiseerde ervaring. Alle vier de medeoprichters van Celer zijn gepromoveerd in computerwetenschappen aan universiteiten als MIT en UC Berkely.

Medeoprichters

  • Dr. Mo Dong behaalde zijn Ph.D. van UIUC. Hij was oprichter en productmanager bij Veriflow en werkte aan formele netwerkverificatie. Hij is een expert in het toepassen van algoritmische speltheorie op protocolontwerp.
  • Dr. Junda Liu behaalde zijn Ph.D. van UC Berkeley. Hij kwam in 2011 bij Google om de netwerkinfrastructuur voor datacenters te bouwen, en was vervolgens een van de oprichters van de mobiele service Project Fi sinds 2014. Hij was ook de Android Tech Lead voor carrierservices, die op meer dan 1,5 miljard apparaten draaien.
  • Dr. Xiaozhou Li behaalde zijn Ph.D. van Princeton University. Zijn werken zijn gepubliceerd op vooraanstaande locaties op het gebied van gedistribueerde systemen, netwerken, opslag en gegevensbeheer, en zijn kerncomponenten geworden van Google TensorFlow, Intel DPDK en Barefoot Deep Insight.
  • Dr. Qingkai Liang behaalde zijn Ph.D. van MIT. Zijn onderzoek richt zich op verschillende leer- en controleproblemen die zich voordoen in netwerksystemen, met name op online leeralgoritmen in vijandige netwerken, die met succes zijn toegepast in Raytheon BBN Technologies en Bell Labs.

Wat maakt CelerNetwork (CELR) uniek?

Celer verandert fundamenteel hoe multi-blockchain dApps worden gebouwd en gebruikt. In plaats van meerdere geïsoleerde kopieën van slimme contracten op verschillende blockchains te implementeren, kunnen ontwikkelaars nu inter-chain-native dApps bouwen met efficiënt liquiditeitsgebruik, coherente applicatielogica en gedeelde statussen. Gebruikers van Celer-enabled dApps zullen genieten van de voordelen van een divers multi-blockchain-ecosysteem met de eenvoud van een enkele transactie UX, zonder ingewikkelde handmatige interacties over meerdere blockchains.

Slimme contacten

Celer gebruikt slimme contracten die op elke keten worden geïmplementeerd in combinatie met het State Guardian Network, een op Tendermint gebaseerde blockchain, om naadloze multi-blockchain-interoperabiliteit mogelijk te maken. Om een ​​bericht te verzenden of een cross-chain slimme contractfunctie aan te roepen, stuurt een gebruiker of een dApp eerst zijn intentie als een bericht met een gestructureerde header en willekeurige binaire payload naar een Message Bus smart contract in de bron keten. Vervolgens zal de validator, het State Guardian Network, eerst een consensus bereiken over het bestaan ​​van een dergelijk bericht, en tegelijkertijd een naar de inzet gewogen verklaring met meerdere handtekeningen genereren. Deze attest wordt vervolgens doorgestuurd naar de bestemming via een uitvoerder die zich op het bericht abonneert.

Hoeveel CELR zijn er in omloop?

CELR heeft een maximale voorraad van 10 miljard tokens, die als volgt wordt verdeeld: 25% – PoLC-mijnbeloning en off-chain ecosysteemopbouw; 20% – Team (18,3%) en adviseurs (1,7%); 17% – Stichting; 5% – Marketing & Ecosysteem; 33% – Uitverkoop.

CELR is een ERC-20-standaardtoken dat is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het wordt gebruikt om de netwerkeconomie te beheren en heeft verschillende toepassingen:

  • CELR inzetten in het State Guardian Network (SGN) en de status van State Guardian verwerven. Staatsvoogden hebben toegang tot statusbewaking, reageren op geschillen en zorgen voor beveiliging en netwerkefficiëntie.
  • CELR uitzetten in de SGN of CELR delegeren naar SGN-knooppunten om PoS-staking-beloningen en transactiekosten te verkrijgen. Deze zijn vastgelegd van Celer cBridge en Celer IM-gebaseerde inter-chain dApps.
  • Deelnemen aan en stemmen in netwerkbeheer.

Hoe is het beveiligd?

De ondersteunende pijler van Celer, het State Guardian Network is een gedecentraliseerde Proof-of-Stake-blockchain die dient als berichtenrouter tussen verschillende blockchains. SGN vergemakkelijkt het doorgeven van algemene berichten en cross-chain fondsoverdrachten. Ook biedt het PoS-beveiliging, snelle finaliteit en lage kosten voor Celer-enabled dApps.

Celer heeft drie afzonderlijke slimme contractaudits uitgevoerd met CertiK, PeckShield en SlowMist.

Celer heeft ook een vast bug bounty-programma van $ 2 miljoen op Immunefi. Dit om de inspanningen van de gemeenschap en whitehat voor het beveiligen en verbeteren van het netwerk aan te moedigen.