Coins

BitTorrent

BitTorrent is een populair P2P-platform voor het delen van bestanden dat de laatste jaren steeds meer gedecentraliseerd is geworden.

 

Wat is BitTorrent (BTT)?

Oorspronkelijk uitgebracht in juli 2001, werd BitTorrent in juli 2018 gekocht door blockchain-platform TRON. Sinds de overname heeft BTT verschillende nieuwe tools toegevoegd, met een speciale native cryptocurrency-token, BTT, uitgebracht in februari 2019. BTT werd gelanceerd op TRON’s eigen blockchain, met behulp van de TRC-10-standaard.

Volgens de officiële literatuur is BTT momenteel het “grootste gedecentraliseerde P2P-communicatieprotocol” ter wereld.

Wie zijn de grondleggers van BitTorrent?

De originele BitTorrent is het geesteskind van Bram Cohen. Dit is een ontwikkelaar en ondernemer die sindsdien zelf bekend is geworden in de cryptocurrency-arena.

Cohen heeft uitgelegd dat hij BitTorrent heeft ontworpen om zich de gedateerde entertainmentindustrie toe te eigenen. Als gevolg hiervan werd het verkrijgen van materiaal traag en duur werd. Het platform heeft meerdere juridische gevechten meegemaakt, waarbij Cohen beweert dat het de auteursrecht wetten niet overtreedt door gebruikers toe te staan ​​bestanden zoals muziek en films onderling te delen.

In 2018 voltooide TRON de overname van BitTorrent, waardoor BTT onder controle kwam van Justin Sun. Sun is berucht vanwege zijn plug-in van zowel TRON als cryptocurrency als zijn blockchain-technologie, door $ 4,5 miljoen te bieden op een liefdadigheidsveiling om te lunchen met Warren Buffett (bekend anti-cryptofiguur) en cryptocurrency met hem te bespreken.

TRON zit ook achter de toevoeging van cryptocurrency aan BitTorrent, aangezien het BTT-token werd vrijgegeven op de TRON-blockchain. De verhuizing maakte deel uit van de inspanningen van TRON, om meer gedecentraliseerde functies aan het platform toe te voegen.

Wat maakt BitTorrent uniek?

Het oorspronkelijke doel van BitTorrent was om de legacy-entertainmentindustrie en de manier waarop consumenten aan content komen te ontwrichten.

Dure en inefficiënte distributienetwerken waren het belangrijkste doelwit, waarbij de oorspronkelijke ontwikkelaar Bram Cohen voordelen zag in het toestaan ​​​​van internetgebruikers om inhoud rechtstreeks onder elkaar te verspreiden.

In de vroege jaren 2000 werd BitTorrent het go-to P2P-platform voor het delen van bestanden, met TRON in 2018.

Onder TRON heeft BitTorrent zijn aantrekkingskracht voor gebruikers uitgebreid naar diegenen die geïnteresseerd zijn in gedecentraliseerde oplossingen en cryptocurrency, evenals naar zijn eigen gebruikersbestand. Een van de toegevoegde functies is BitTorrent Speed, dat het BTT-token gebruikt als onderdeel van zijn activiteiten.

BTT is ook vertakt naar betaalde services en biedt verschillende “premium” versies van zijn platform, waaronder VPN-mogelijkheden en advertentievrij browsen.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

BTT is de eigen cryptocurrency van BTT, uitgegeven op de TRON-blockchain als een TRC-10-standaardtoken.

Het totale aanbod, zoals vermeld in de whitepaper, is 990.000.000.000 BTT. 6% van dat totaal was beschikbaar in een openbare tokenverkoop, 2% in een privétokenverkoop en 9% in een zaadverkoop.

Nog eens 20,1% is gereserveerd voor airdrops, die tot 2025 op verschillende punten zullen plaatsvinden. Het BTT-team en overkoepelende organisatie, de BTT Foundation, kregen 19% van de voorraad toegewezen. De TRON-stichting heeft 20% in handen, waarvan 19,9% naar het BitTorrent-ecosysteem zelf gaat.

Een laatste 4% van de tokens is gereserveerd voor partnerschapsactiviteiten.

BTT speelt verschillende rollen in de producten van BTT, waaronder gebruikers toestaan ​​anderen te betalen voor snellere downloads met BitTorrent Speed.

Hoe is het netwerk beveiligd?

BitTorrent zegt dat het “het hoogste niveau van beveiligingsmaatregelen” toepast om gebruikers fondsen veilig te stellen, maar adviseert dat cryptocurrency inherente risico’s met zich meebrengt.

Het bedrijf raadt gebruikers aan zich te beschermen tegen diefstal, in de vorm van malware of vergelijkbare programma’s, door gebruik te maken van opties als biometrische verificatie.