Coins

Bitcoin SV

Bitcoin SV (BSV) ontstond in 2018 na een hardfork van de eerder afgesplitste Bitcoin Cash (BCH)-blockchain.

Wat is Bitcoin SV (BSV)?

Bitcoin SV (BSV) ontstond na een hardfork van de Bitcoin Cash (BCH)-blockchain in 2018, die eveneens een jaar eerder was afgesplitst van de BTC-blockchain.

Het doel van Bitcoin SV is om de oorspronkelijke visie van het Bitcoin-protocol en -ontwerp te vervullen. Dit zoals beschreven in het witboek van Satoshi Nakamoto, vroege Bitcoin-clientsoftware en bekende geschriften van Satoshi. BSV streeft ernaar schaalbaarheid en stabiliteit te bieden in overeenstemming met de oorspronkelijke beschrijving van Bitcoin. Als een peer-to-peer elektronisch geldsysteem, evenals een gedistribueerd datanetwerk te leveren dat geavanceerde blockchain-applicaties op bedrijfsniveau kan ondersteunen.

Daartoe heeft het kunstmatige limieten voor de blokgrootte verwijderd en scriptopdrachten en andere technische mogelijkheden opnieuw ingeschakeld. Deze waren historisch uitgeschakeld of beperkt door de protocolontwikkelaars van de BTC-blockchain. Hierdoor kan het netwerk tienduizenden transacties per seconde verwerken met behoud van extreem lage transactiekosten voor microbetalingen. Dit naast het aanbieden van geavanceerde mogelijkheden zoals tokens, slimme contracten, berekeningen en andere gevallen van gegevensgebruik.

Wie zijn de oprichters van Bitcoin SV (BSV)?

Blockchain-technologiebedrijf nChain heeft de BSV-knooppuntsoftware ontwikkeld en heeft regelmatig protocolupdates geleverd die de functionaliteit van het originele Bitcoin-protocol herstellen. NChain levert nu het Bitcoin SV Infrastructure Team dat de knooppuntsoftware en andere infrastructuurtools voor het BSV-netwerk blijft ontwikkelen.

Craig Wright, hoofdwetenschapper van nChain, die beweert Satoshi Nakamoto te zijn, is een aanhanger van BSV sinds de splitsing tussen BCH en BSV in 2018. Dat is na het voorstel van controversiële protocolwijzigingen door verschillende BCH-ontwikkelaars.

Ondernemer Calvin Ayre is ook een uitgesproken pleitbezorger voor BSV en zoekt regelmatig investeringsmogelijkheden in bedrijven en projecten die voortbouwen op de blockchain.

Nadat BSV zich had afgesplitst van BCH, werd een in Zwitserland gevestigde non-profit-branchevereniging, bekend als Bitcoin Association, opgericht. Zij ondersteunen nu wereldwijde groei en acceptatie van de BSV-blockchain en digitale valuta. Het werk van het Bitcoin SV Infrastructure Team bij nChain wordt uitgevoerd op verzoek en op aanwijzing van Bitcoin Association.

Wat maakt Bitcoin SV (BSV) uniek?

BSV verschilt van andere versies van Bitcoin doordat het zich houdt aan het originele Bitcoin-protocol. Ook richt het op realiseren van de visie voor het Bitcoin-netwerk, zoals uiteengezet in het Bitcoin-witboek, en andere geschriften van Satoshi Nakamoto. Dit in tegenstelling tot BTC, dat nu voornamelijk functioneert als een investering of waarde opslagmiddel. Zo wil BSV een schaalbaar en bruikbaar blockchain-platform bieden voor efficiënte betalingen en gedistribueerde datatoepassingen voor consumenten, bedrijven en overheidsgebruikers.

Dankzij de onbeperkte blokgrootte kan BSV opschalen om te voldoen aan de marktkrachten en tegemoet te komen aan de eisen van elke toepassing. Hierdoor kan het elk betalingsnetwerk zonder toevlucht te nemen tot tweedelaag oplossingen. In 2021 ontgonnen het BSV-netwerk ‘s werelds eerste gigabyte (1000+ megabytes) niveaublokken. 2 GB in augustus 2021; ter vergelijking: 2 GB is 2000 keer de 1 MB block cap van het BTC-netwerk. De blokcapaciteit van het BSV-netwerk zal naar verwachting verder groeien om meer transactievolume en caes voor datagebruik te ondersteunen.

Door testen van de nieuwe knooppunt software heeft het BSV-infrastructuurteam aangetoond dat het BSV-netwerk tot 100.000 transacties per seconde verwerkt. Verwacht is dat die capaciteit op het BSV-mainnet zal worden getoond en in de toekomst nog verder zal groeien. Met deze mogelijkheid concurreert BSV en wil het de betaling verwerkingsmogelijkheden van platforms zoals VISA vervangen tegen een fractie van de kosten voor gebruikers.
BSV biedt ook een schaalbaar en productklaar platform voor ontwikkelaars van blockchain-applicaties. Dit van wie velen zijn gemigreerd van andere netwerken zoals Ethereum nadat ze schaalproblemen hadden ondervonden toen hun acceptatie toenam. BSV kan meegroeien met de acceptatie door gebruikers, wat betekent dat ontwikkelaars er zeker van kunnen zijn dat transactiekosten laag blijven en interacties snel worden verwerkt.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Zoals gedefinieerd door het originele Bitcoin-protocol, zullen er maximaal 21 miljoen BSV-munten in omloop zijn. Nieuwe munten uit deze circulatie worden verdeeld onder BSV-mijnwerkers via blokbeloningen. die verdienen ze naast transactiekosten voor het valideren van blokken.

Blokbeloningen voor mijnwerkers worden met 50% verlaagd op vooraf bepaalde perioden. Dit om de afhankelijkheid van mijnwerkers van deze subsidies langzaam te verschuiven naar transactiekosten en om de stroom van nieuwe tokens te verminderen. (Wanneer ze hun maximale hoeveelheid naderen)

Hoe is het netwerk beveiligd?

BSV wordt beveiligd door het proof-of-work-consensusmechanisme zoals beschreven in de Bitcoin-whitepaper. Dit betekent dat om een ​​blok met nieuwe transacties aan de blockchain toe te voegen, mijnwerkers een complex wiskundig probleem moeten oplossen met behulp van de rekenkracht van hun computer. De mijnwerker die dit probleem oplost, verdient eerst de blokbeloning en transactiekosten en hun blok wordt toegevoegd aan de keten.

Naarmate er meer blokken bovenop hun blok worden gebouwd, wordt de geldigheid van de transacties die nu in de keten zijn opgeslagen, geratificeerd door andere knooppunten en wordt het erg moeilijk, zo niet vrijwel onmogelijk, om deze te wijzigen.