Coins

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is een peer-to-peer elektronisch geldsysteem dat tot doel heeft gezond wereldwijd geld te worden met snelle betalingen.

Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is een peer-to-peer elektronisch geldsysteem dat tot doel heeft gezond wereldwijd geld te worden. Dit door middel van snelle betalingen, microfees, privacy en hoge transactiecapaciteit (big blocks). Op dezelfde manier dat fysiek geld, zoals een dollarbiljet, rechtstreeks aan de persoon wordt overhandigd. Zo worden Bitcoin Cash-betalingen ook rechtstreeks van de ene persoon naar de andere verzonden.

Als toestemmingloze, gedecentraliseerde cryptocurrency heeft de token geen vertrouwde derde partijen en geen centrale bank nodig. In tegenstelling tot traditioneel fiatgeld, is BCH niet afhankelijk van monetaire tussenpersonen zoals banken en betalingsverwerkers. Transacties kunnen niet worden gecensureerd door overheden of andere gecentraliseerde bedrijven. Ook kunnen tegoeden niet in beslag worden genomen of worden bevroren. Dit omdat financiële derden geen controle hebben over het Bitcoin Cash-netwerk.

Bitcoin Cash is een alternatief voor de oudste en meest verhandelde cryptocurrency (Bitcoin), alleen het BCH-netwerk is sneller en goedkoper. Dat Bitcoin opsplitst in twee blockchains: Bitcoin / Bitcoin Cash, en achtereenvolgens twee activa – BTC / BCH. Bitcoin Cash is een duidelijk resultaat van een hardfork in blockchain. Bovendien werd in het najaar door een hardfork Bitcoin Cash in twee delen verdeeld : Bitcoin ABC en Bitcoin SV.

Wat onderscheid BCH van BTC?

Er zijn verschillende onderscheidende kenmerken die BCH scheiden van de oorsprong. De belangrijkste blijft over de blokgrootte. Blokken in de BCH-blockchain kunnen groter zijn, wat betekent dat er meer transacties tegelijk kunnen worden verwerkt. Hierdoor helpt de extra ruimte om hogere kosten te voorkomen, aangezien de potentiële blokgrootte echter groter is. Hierdoor worden opslag en audit duurder en kunnen gebruikers het lastig vinden om een kopie van de blockchain te downloaden.

Vanuit technisch oogpunt lijkt Bitcoin Cash sterk op het Bitcoin-algoritme, namelijk: beide projecten hebben een harde limiet van 21 miljoen munten en gebruiken ook het Proof-of-Work (PoW) consensusraamwerk en knooppunten om transacties te verifiëren. Traders kunnen BCH dus beschouwen als een hedging-instrument, waarin ze kunnen investeren, wat hen enig risico kan besparen.

Aan de positieve kant werkt Bitcoin Cash (BCH) vanwege de grotere blokgrootte sneller en heeft het lagere transactiekosten, waardoor BCH een betere optie is voor kleine dagelijkse transacties. Bovendien ondersteunt Bitcoin Cash slimme contracten en ecosysteem-apps, zoals CashShuffle, een protocol voor het mengen van munten en CashFusion, een privacy bevorderende oplossing voor het Bitcoin Cash-netwerk. Deze technologieën hebben hun voor- en nadelen.Dankzij CashFusion wordt het buitengewoon moeilijk om het pad naar de activa van de gebruiker te traceren, maar men moet er rekening mee houden dat er commissies in rekening worden gebracht voor elke mix, dus frequente gemengde transacties kunnen kosten met zich meebrengen.

Wat biedt BCH?

Bitcoin Cash biedt een platform voor Peer-to-Peer (P2P)-betalingen tussen individuen, waarbij de gemiddelde transactiekosten zo laag zijn als $0,01, en de afwikkeling is direct. Dit betekent dat Bitcoin Cash geschikt is voor geldovermakingen, internationale handel, alledaagse transacties en microtransacties. Bovendien ondersteunt Bitcoin Cash economische vrijheden door een alternatieve vorm van geld te bieden, beschermd tegen confiscatie, elke andere vorm van censuur en devaluatie (als gevolg van inflatie).

Eén belangrijk kenmerk is vastgelegd in de code: het maximale aanbod van BCH is beperkt tot 21 miljoen munten, wat waarschijnlijk zo zal blijven.

Daarom zijn de belangrijkste kenmerken van Bitcoin Cash het volgende:

  • Transacties worden geregistreerd op de blockchain. Het grootboek wordt regelmatig bijgewerkt, waardoor gebruikers de eigendomsgeschiedenis kunnen volgen en fraude dreigingen snel kunnen elimineren.
  • BCH is een open netwerk dat door iedereen gratis en ongecensureerd kan worden gebruikt, identiteiten zijn niet gekoppeld aan transacties.
  • Knooppunten die een reeks regels volgen (ook wel protocol genoemd) zijn verantwoordelijk voor de levensduur van opgeslagen informatie. Het protocol zelf kan worden geüpgraded met behulp van ecosysteem deelnemers, maar dat vereist een hoge mate van consensus onder hen.
  • Alle transacties die ooit op de blockchain zijn vastgelegd, zijn niet aan verandering onderhevig.
  • Het Proof of Work (PoW) mechanisme draagt ​​bij aan de netwerkbeveiliging.
  • BCH is een harde troef met het maximale aanbod van 21 miljoen $ BCH.
  • BCHh garandeert zijn gebruikers snelle, betaalbare en vooral betrouwbare transacties zonder gebonden te zijn aan een locatie, waardoor het een waardige vervanging is voor bestaande betaling netwerken.

Waar wordt Bitcoin Cash voor gebruikt?

Bitcoin Cash combineert goudachtige schaarste met het besteedbare karakter van contant geld. Met een beperkte totale voorraad van 21 miljoen munten is BCH aantoonbaar schaars en kan het, net als fysiek geld, gemakkelijk worden uitgegeven. Transacties zijn snel met transactiekosten die doorgaans minder dan een tiende van een cent bedragen. Iedereen kan BCH betalingen accepteren met een smartphone of computer.

Bitcoin Cash heeft verschillende use-cases. Naast peer-to-peer-betalingen tussen individuen, kan BCH worden gebruikt om deelnemende verkopers te betalen voor goederen en diensten in de winkel en online.

Zeer lage tarieven maken nieuwe microtransactie-economieën mogelijk, zoals het geven van fooien aan makers van inhoud en het belonen van app-gebruikers met een paar centen. De token verlaagt ook de kosten en afwikkeling tijden voor geldovermakingen en grensoverschrijdende handel. Andere use-cases zijn onder meer tokens, vereenvoudigde slimme contracten en privébetalingen met tools zoals CashShuffle en CashFusion.

Is BCH anders dan Bitcoin?

In 2017 splitste het Bitcoin-project en de gemeenschap zich in tweeën vanwege zorgen over de schaalbaarheid van Bitcoin. Het resultaat was een hardfork die Bitcoin Cash creëerde, een nieuwe cryptocurrency die door supporters wordt beschouwd als de legitieme voortzetting van het Bitcoin-project als peer-to-peer elektronisch geld. Alle Bitcoin-houders op het moment van de fork (blok 478.558) werden automatisch eigenaar van BHC. Bitcoin, uitgevonden door het pseudoniem Satoshi Nakamoto, blijft een aparte cryptocurrency.

In tegenstelling tot Bitcoin (BTC), streeft Bitcoin Cash naar schaalbaarheid, zodat het kan voldoen aan de eisen van een wereldwijd betalingssysteem. Ten tijde van de splitsing was de blokgrootte van BCH verhoogd van 1 MB naar 8 MB. Een grotere blokgrootte betekent dat Bitcoin Cash nu aanzienlijk meer transacties per seconde (TPS) kan verwerken, terwijl de kosten extreem laag blijven, waardoor de problemen met betaling vertragingen en hoge kosten die sommige gebruikers op het Bitcoin BTC-netwerk ervaren, worden opgelost.

Vanaf oktober 2021 heeft Bitcoin Cash een blokgrootte van 32 MB, vergeleken met de blokgrootte van Bitcoin van 1 MB.

Hoe mine je BCH?

Mining is het proces waarbij nieuwe Bitcoin Cash-transacties worden bevestigd en nieuwe blokken worden toegevoegd aan de Bitcoin Cash-blockchain. Mijnwerkers gebruiken rekenkracht en elektriciteit om complexe puzzels op te lossen. Door dit te doen, krijgen ze de mogelijkheid om nieuwe transactieblokken te produceren. Als een van hun blokken wordt geaccepteerd door het netwerk, verdient de mijnwerker of mijnpool een blokbeloning in de vorm van nieuw uitgegeven Bitcoin Cash.

Mijnbouw is zeer competitief. Naarmate de prijs van de BCH token op de markt stijgt, worden meer mijnwerkers gestimuleerd om meer hash-snelheid in de steeds groter wordende mijnwerkers concurrentie te brengen om blokken te produceren en ze te laten accepteren door het BCH-netwerk. Meer miners maken het netwerk veiliger door de hash rate te verhogen en te verdelen. Dit voorkomt dat een enkele miner controle heeft over het netwerk.

Iedereen kan BCH minen. Mijnbouw vereist gespecialiseerde hardware, genaamd mijnbouw apparatuur, die kan worden gekocht of gehuurd. Mijnwerkers moeten ook volledige knooppunt software gebruiken (waarbij de meeste mijnwerkers momenteel BCHN gebruiken) om blokken te bouwen en verbinding te maken met de rest van het BCH-netwerk. Mijnbouw kan onafhankelijk worden gedaan, maar mijnwerkers voegen vaak hun hash-snelheid samen en delen proportioneel in de verdiende blokbeloningen.