Coins

Basic Attention Token

Basic Attention Token, of BAT, is de token die een nieuw blockchain-gebaseerd digitaal advertentieplatform aandrijft.

Wat is Basic Attention Token (BAT)?

Basic Attention Token, of BAT, is det token die een nieuw blockchain-gebaseerd digitaal advertentieplatform aandrijft dat is ontworpen om gebruikers eerlijk te belonen voor hun aandacht, terwijl adverteerders een beter rendement op hun advertentie-uitgaven krijgen.

Deze ervaring wordt geleverd via de Brave Browser, waar gebruikers privacybeschermende advertenties kunnen bekijken en hiervoor BAT-beloningen kunnen ontvangen. Aan de andere kant kunnen adverteerders gerichte advertenties leveren om de betrokkenheid te maximaliseren. Hierbij is verliezen als gevolg van advertentiefraude en misbruik te verminderen.

De BAT zelf is de beloning eenheid in dit advertentie-ecosysteem en wordt uitgewisseld tussen adverteerders, uitgevers en gebruikers. Adverteerders betalen voor hun advertentiecampagnes in BAT-tokens. Van dit budget wordt een klein deel gedistribueerd naar adverteerders, terwijl 70% wordt gedistribueerd naar gebruikers.

Basic Attention Token werd in 2017 gelanceerd na een van de snelst uitverkochte Initial Coin Offerings (ICO’s) aller tijden. Hierbij haalde het platform in minder dan een minuut in totaal $35 miljoen op. Sindsdien heeft het zijn op aandacht gebaseerde advertentie-ervaring uitgerold naar gebruikers in de meeste landen via zijn Brave Rewards-programma.

Vanaf november 2020 hadden de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada de meest actieve advertentiecampagnes.

Wie zijn de oprichters van Basic Attention Token?

Basic Attention Token heeft twee oprichters: Brendan Eich en Brian Bondy – twee zeer vooraanstaande personen in de internetbrowser-software-industrie.

Brendan Eich is de CEO van Brave Software, Inc, het moederbedrijf achter de Brave-browser en Basic Attention Token. Voorafgaand aan zijn rol bij Brave was Eich de oprichter en CTO van Mozilla en vond hij ook JavaScript uit in 1995. Hij hielp ook bij de lancering van een van ‘s werelds populairste webbrowsers in 2004: Mozilla Firefox.

Evenzo treedt Brian Bondy toe als CTO van Brave en Basic Attention Token. Bondy is een zeer ervaren ingenieur met eerdere ervaring als senior software-ingenieur bij Mozilla, software ontwikkelaar bij Corel Corporation en softwareontwikkeling leider bij Khan Academy. Eich en Bondy hebben samen meer dan 50 jaar ervaring in softwareontwikkeling.

Wat maakt Basic Attention Token uniek?

De primaire use-case voor het BAT is als een betalingstoken voor het uitvoeren van advertentiecampagnes via Brave Ads. Vanaf november 2020 moeten adverteerders zich committeren aan een minimale advertentie-uitgave van $ 2.500 per maand om hun campagne te kunnen lanceren, maar een zelfbedienings platform met mogelijk lagere limieten zit momenteel in de pijplijn.

Momenteel moet dit advertentiebudget volledig worden betaald in Basic Attention Tokens, die adverteerders kunnen verkrijgen via verschillende uitwisselingsplatforms van derden. Hiervan neemt Brave een kleine commissie en de rest wordt verdeeld onder uitgevers en gebruikers.

Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken van Basic Attention Token en het Brave Browser-ecosysteem is het vermogen om gebruikers te belonen (fooien) die nog geen deel uitmaken van het netwerk, dit omvat zowel websites als individuele Twitter-gebruikers. Deze gebruikers kunnen zich vervolgens veilig registreren op het platform om alle verzamelde fooien te verzamelen.

Zowel Basic Attention Token als Brave Browser hebben sinds hun lancering een aanzienlijke acceptatie door gebruikers bereikt. Sinds oktober 2020 heeft Brave Browser in totaal 20,5 miljoen actieve maandelijkse gebruikers, terwijl de BAT nu in het bezit is van in totaal meer dan 368.000 unieke portemonnees.

Hoeveel coins zijn er in omloop?

BAT heeft een maximale totale voorraad van 1,5 miljard tokens. Dit kan niet worden verhoogd zonder over te stappen naar een nieuw token smart contract. Bijna al dit aanbod is in lopende omloop. Als gevolg hiervan kan BAT als bijna volledig verwaterd worden beschouwd.

In de ICO van 2017 werden in totaal 1 miljard BAT-tokens verkocht aan investeerders, terwijl de resterende 200 miljoen tokens werden opgesloten in een ontwikkelingspool en 300 miljoen BAT werd gereserveerd voor de gebruikersgroeipool (UGP). Vanaf november 2020 zijn zowel de ontwikkelingspool als de UGP-pooladressen bijna leeg.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Basic Attention Token (BAT) is een ERC-20-token. Als zodanig is het gebouwd op de Ethereum-blockchain. Zoals elk ERC-20-token, wordt BAT beveiligd door een grondig getest proof-of-work (POW) consensus algoritme. Dit algoritme wordt ondersteund door een uitgebreid Ethereum-mijnwerkersnetwerk.

Dit consensus algoritme zorgt ervoor dat alleen geldige transacties worden bevestigd, terwijl het gecombineerde werk van het Ethereum-mijnnetwerk ervoor zorgt dat BAT-transacties na bevestiging in wezen onomkeerbaar zijn.