Coins

BarnBridge

BarnBridge, opgericht in 2019, is een protocol voor het symboliseren van risico's. Het werd gelanceerd in september 2020.

Wat is BarnBridge (BOND)?

BarnBridge, opgericht in 2019, is een protocol voor het symboliseren van risico’s. Het werd gelanceerd in september 2020. BarnBridge is een soort gedecentraliseerde financiering (DeFi) lego voor het maken van verhandelbare tokens die een consument blootstellen aan marktvolatiliteit. Vanaf maart 2021 bevindt het platform zich nog in een vroege lanceringsfase.

BarnBridge is een project dat de functionaliteit van DeFi uitbreidt om het flexibeler en efficiënter te maken. Door marktfluctuaties en blootstelling aan risico’s te tokeniseren, kan het de volatiliteit voor conservatieve beleggers verminderen of verhogen voor day traders. BarnBridge maakt traditionele tools voor risicobeheer en vastrentende instrumenten mogelijk op de DeFi-markt. De belangrijkste focus ligt op het verdelen van cryptocurrency-risico’s in tranches, zodat marktdeelnemers, afhankelijk van hun risicoprofiel, kunnen investeren in verschillende producten of activa.

Wie zijn de oprichters van BarnBridge?

BarnBridge is mede opgericht door Troy Murray en Tyler Ward.

Voordat hij aan BarnBridge werkte, richtte Murray een crypto-R&D-bedrijf RUDE_labs op, dat sinds 2012 de voordelen onderzoekt die blockchain voor de media kan bieden. Hij heeft ook gewerkt als directeur strategie bij Breaker en als supervisor/technisch architect bij snglsDAO Foundation.

Voordat hij BarnBridge medeoprichtte, richtte Ward Proof Systems op, een digitaal marketing bedrijf dat zich richt op de fintech-industrie. Ward heeft ook gewerkt met ConsenSys, Earn.com, FOAM, Dether, Grid +, Centrality, Sylo, NEAR Protocol, DARMA Capital, SingularDTV en snglsDAO.

Wat maakt BarnBridge uniek?

Duurzame DeFi-platforms zoals Compound (COMP) en Aave (AAVE) bieden meer dan 5% jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) op sommige activa. Met winstgevendheid optimizers zoals yEarn kan APY groeien tot meer dan 10%. Het nadeel van deze DeFi-platforms is dat ze geen vast inkomen bieden. Bovendien betekent het toevoegen van cryptocurrencies aan een portefeuille het nemen van aanzienlijke risico’s, aangezien cryptocurrency-activa zeer volatiel zijn.

Het voordeel van BarnBridge is dat het opbrengsten kan samenvoegen met vast inkomen en deze kan afvlakken om de efficiëntie van het systeem te verbeteren. Dit helpt de toegang tot de crypto-industrie persoonlijker en voorspelbaarder te maken voor consumenten, waardoor deze voor een breder publiek toegankelijk wordt. Vanuit het standpunt van traditionele financiën kan BarnBridge worden gebruikt om de effectiviteit van aandelenhandel te verbeteren.

BarnBridge creëert tokenized derivaten op basis van marktschommelingen. Voorbeelden van onderliggende markten zijn onder andere rendementspercentages, prijzen, marktvoorspellingskansen, wanbetalingspercentages op hypotheken en andere. Deze afgeleide tokens zijn onderverdeeld in categorieën met hoog, gemiddeld en laag risico/rendement. BarnBridge is een platformonafhankelijk risico-tokenisatie protocol met tranches van vast inkomen en volatiliteit.

BOND ondersteunt ook SMART Alpha Bonds die kunnen worden gebruikt om prijsrisico’s te symboliseren. Ze kunnen gebruikers blootstellen aan grote, middelgrote of kleine prijsschommelingen. Smart Alpha Bonds op Ethereum kunnen worden gebruikt als derivaten om zich in te dekken tegen eventuele ERC-20 token prijsschommelingen.

De belangrijkste concurrenten van BOND zijn andere DeFi-platforms voor risico hedging, zoals de optiehandel platforms Hegic (HEGIC) en Opyn.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

BarnBridge’s oorspronkelijke token BOND draait op de Ethereum (ETH) blockchain. Het heeft een maximale voorraad van 10.000.000, waarvan 1.581.000 BOND in omloop zijn vanaf maart 2021.

Hoe is het netwerk beveiligd?

BOND is gebaseerd op de ERC-20-compatibiliteit standaard van Ethereum. Het wordt gebruikt voor weddenschappen, governance en incentives op het BarnBridge-netwerk. BOND kan worden opgeslagen in elke portemonnee die Ethereum ondersteunt, waardoor de token gemakkelijk toegankelijk is.