Coins

Band Protocol

Band Protocol is een cross-chain data-oracle platform dat gegevens uit de echte wereld kan nemen en deze kan leveren aan on-chain-applicaties.

Wat is het Band Protocol?

Band Protocol is een cross-chain data-oracle platform dat gegevens uit de echte wereld kan nemen en deze kan leveren. Dit doen ze aan on-chain-applicaties, terwijl het ook API’s verbindt met slimme contracten. Dit wordt gedaan om de uitwisseling van informatie tussen on-chain en off-chain te vergemakkelijken databronnen.

BAND ontgrendelt een reeks nieuwe use-cases die ontwikkelaars kunnen verkennen. Dit gebeurt door betrouwbare, verifieerbare gegevens uit de echte wereld aan blockchains te leveren. Aangezien ze nu elk type gegevens uit de echte wereld kunnen gebruiken als onderdeel van hun gedecentraliseerde toepassingslogica (DApp). Dit is dus inclusief sport, weer, willekeurige getallen, prijsfeed gegevens en meer.

Band Protocol werd aanvankelijk gelanceerd als een ERC-20-project op de Ethereum-blockchain in september 2019, maar stapte in juni 2020 over naar het Cosmos-netwerk met de release van Band Protocol 2.0. Het nieuwe protocol is gebouwd op BandChain met behulp van de Cosmos SDK. Oracle-knooppunten op BandChain geven niet alleen gegevens door, maar zijn ook betrokken bij blokproductie/validatie, waardoor ze een dubbele rol krijgen.

BAND is het native token van het Band Protocol-ecosysteem en wordt gebruikt als onderpand door validators. Validators zijn betrokken bij het voldoen aan gegevensverzoeken evenals het belangrijkste uitwisselingsmiddel op BandChain, gebruikt om te betalen voor privégegevens.

Wie zijn de oprichters?

Band Protocol werd in 2017 opgericht door Soravis Srinawakoon, Paul Chonpimai en Sorawit Suriyakarn.

Soravis Srinawakoon (de huidige CEO), is een voormalig software-engineer bij Ericsson en management consultant bij The Boston Consulting Group. Paul Chonpimai is de CPO van BAND en een voormalig webontwikkelaar bij Turfmapp en ingenieur bij Tripadvisor. Ten slotte is Sorawit Suriyakarn de huidige CTO van Band Protocol en een gouden medaille competitieve programmeur.

Wat maakt Band Protocol uniek?

De token is ontworpen om sneller en efficiënter te zijn dan concurrerende Oracle-oplossingen en is ook compatibel met de meeste blockchain- en smart contract-ontwikkelingskaders. Hierdoor kunnen betrouwbare gegevens worden ingevoerd van en naar meerdere verschillende blockchains.

Om zijn cross-chain gegevensoverdracht te bereiken, is Band Protocol van plan gebruik te maken van het nog in ontwikkeling zijnde Inter Blockchain Communication (IBC) -protocol van Cosmos. Het is nog onduidelijk hoe lang het duurt voordat de IBC operationeel en gebruiksklaar is.

Band Protocol is ontworpen om toestemmingloze orakelcreatie mogelijk te maken, zodat iedereen kan beginnen met het onderhouden van gegevensverzoeken. Het biedt ook uiterst eenvoudige slimme contract integratie, waardoor ontwikkelaars gegevens van Band Protocol-orakels kunnen gaan gebruiken met slechts een paar regels code door een vooraf gedefinieerde interface aan te roepen.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Band Protocol heeft het BAND-token oorspronkelijk uitgebracht na een initial exchange offering (IEO) op het Binance Launchpad in september 2019. In totaal werd 27,37% van het totale aanbod verkocht in drie token-verkooprondes (seed, private en public sale).

Het totale aanbod van BAND is beperkt tot 100 miljoen tokens. Hiervan was vanaf november 2020 iets meer dan 20% (20,49 miljoen tokens) in omloop.

In totaal wordt in totaal 20% van de BAND-tokenvoorraad toegewezen aan het team, plus nog eens 5% aan zijn adviseurs. 25,63% wordt toegewezen aan het Band Protocol-ecosysteem. Op basis van de geraamde emissiegraad moet op zijn vroegst in 2025 in totaal 100% van het totale aanbod in omloop zijn.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Hoewel de tokens voorheen gebaseerd waren op de ERC-20-standaard, zijn ze onlangs opnieuw gelanceerd als native BAND-tokens op het Band Protocol-mainnet (bekend als BandChain).

Houders van de oudere tokens kunnen een 1:1 swap voltooien door hun ERC-20 BAND-tokens te storten op Binance en ze vervolgens op te nemen als native tokens. Dit is nodig om deel te nemen aan BAND-staking, wat alleen beschikbaar is voor mainnet-tokens.

Gebaseerd op de SDK van de Cosmos, wordt BandChain beveiligd door een consensus algoritme voor Byzantijnse fouttolerantie (BFT), dat het beschermt tegen aanvallen. Dit werkt in combinatie met een gedelegeerde proof of stake (dPOS) setup, die de orakels van het netwerk beveiligt en BAND-houders in staat stelt staking-beloningen te verdienen voor het delegeren van hun inzet naar knooppunten