Coins

Bancor

Bancor is het enige gedecentraliseerde uitzet protocol waarmee je geld kunt verdienen met blootstelling aan één token

Wat is Bancor (BNT)?

Bancor is het enige gedecentraliseerde uitzet protocol waarmee u geld kunt verdienen met blootstelling aan één token. Tegelijkertijd biedt BNT ook volledige bescherming tegen vergankelijk verlies. Bancor, gelanceerd in 2017, was het eerste DeFi-protocol.

BNT genereert tegenwoordig miljoenen aan vergoedingen per maand voor deposanten. Ook biedt het tot 60% APR op tokens zoals ETH, WBTC, LINK, MATIC, AAVE en meer. Bancor is eigendom van zijn gemeenschap als een gedecentraliseerde autonome organisatie (Bancor DAO).

Het protocol token dat op het netwerk wordt gebruikt, is het Bancor Network Token, BNT. Met het token van het protocol kunnen handelaren liquiditeit bieden voor de beschikbare pools op het netwerk. Iedereen kan liquiditeit bijdragen aan de pools. Wanneer liquiditeitsverschaffers liquiditeit bijdragen aan een pool, komen ze in aanmerking voor het ontvangen van vergoedingen voor transacties die via de pool verlopen. Liquiditeitsverschaffers ontvangen pooltokens die hun aandeel in de liquiditeit, vergoedingen en Liquidity Mining-beloningen in de pool vertegenwoordigen.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

De Bancor Network-token heeft een elastische voorraad. Dit wordt verschaft door het slaan en verbranden van tokens volgens het protocol om de handel liquiditeitsniveaus in Bancor-pools op peil te houden. Handelsliquiditeit die eigendom is van het protocol, verdient swapvergoedingen uit het handelsvolume. Dit zodat het protocol in de loop van de tijd meer BNT gaat bevatten. Het nieuwe BNT-saldo van het protocol wordt vervolgens verbrand in ruil voor pooltokens. Dit gebeurt pas wanneer LP’s het equivalente bedrag van hun eigen BNT inzetten. Als gevolg van verdiende swapvergoedingen wordt uiteindelijk meer BNT verbrand dan aanvankelijk door het protocol werd geleverd. Dit teveel aan BNT wordt vervolgens verbrand om de kosten van vergankelijk verlies te compenseren, waardoor het totale aanbod van BNT op de lange termijn leegloopt. 

BNT is een van de langstlopende en meest gecontroleerde projecten in crypto, en ontving geweldige beoordelingen van vooraanstaande auditors, waaronder Certik, PeckShield en Halborn. Bovendien ontving Bancor in 2021 een van de hoogste veiligheidsscores tot nu toe door DeFiSafety (96%).