Coins

Axie Infinity

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en wordt beheerd door zijn spelers.

Wat is Axie Infinity (AXS)?

Axie Infinity is een op blockchain gebaseerd handels- en vechtspel dat gedeeltelijk eigendom is van en wordt beheerd door zijn spelers. Geïnspireerd door populaire games zoals Pokémon en Tamagotchi, stelt Axie Infinity spelers in staat om op tokens gebaseerde wezens, bekend als Axies, te verzamelen, te fokken, op te voeden, te bevechten en te verhandelen.

Axies kunne verschillende vormen aannemen en er zijn meer dan 500 lichaamsdelen beschikbaar. Zo heb je water-, beest-, vogel-, insecten-, planten- en reptielendelen. Onderdelen van elke typeklasse zijn er in vier verschillende zeldzaamheidsschalen: gewoon, zeldzaam, ultra zeldzaam en legendarisch. Ook kunnen Axies elke combinatie van carrosseriedelen hebben, waardoor ze zeer variabel en vaak zeldzaam en uniek zijn.

Elke Axie is een non-fungible token (NFT) met verschillende attributen en sterke punten en kan worden ingevoerd in 3v3-gevechten. Het winnende team wint meer ervaringspunten (XP) verdient. De XP kan je gebruiken om de statistieken van een Axie te verbeteren of hun lichaamsdelen te ontwikkelen. Deze Axies kunnen samen worden gefokt om nieuwe en unieke nakomelingen te produceren. Nakomelingen kunnen worden gebruikt of verkocht op de Axie marktplaats.

Het Axie Infinity-ecosysteem heeft ook zijn eigen unieke governance-token, bekend als Axie Infinity Shards (AXS). De tokens worden gebruikt om deel te nemen aan belangrijke bestuurstemmingen. Houders krijgen hierdoor ook zeggenschap over hoe fondsen in de Axie Community Treasury worden besteed.

Wie zijn de oprichters van Axie Infinity?

Axie Infinity is in 2018 gemaakt door Sky Mavis, een op technologie gerichte game ontwikkelaar. Dit samen met een team dat voornamelijk in Vietnam gevestigd is. Het werd mede opgericht door Trung Nguyen en Aleksander Larsen.

Trung Nguyen is de huidige CEO van het platform. Nguyen studeerde af met een BS in computersoftware engineering. Nguyen werkte voor het oprichten van Axie Infinity als software engineer bij Anduin Transactions.

Voormalig competitief gamer Aleksander Larsen wordt ook genoemd als medeoprichter en COO van het platform. Larsen werkt sinds 2017 in blockchain-gaming. Hij werkte eerder als executive security officer voor de Norwegian Government Security Organization. Larsen is nog steeds secretaris van de raad van bestuur van de Blockchain Game Alliance.

Wat maakt het uniek?

Elke Axie bezit zes van de honderden verschillende potentiële lichaamsdelen, elk met zijn eigen gevechtsbeweging. Dit zorgt voor een in wezen eindeloze variatie tussen Axies, waarbij de meeste Axies relatief zwakke statistieken hebben, terwijl degenen met de sterkste combinatie van lichaamsdelen ongelooflijke statistieken kunnen hebben.

In tegenstelling tot sommige andere op blockchain gebaseerde vecht- en kweekspellen, kan elke Axie in totaal slechts zeven keer worden gefokt om de populatie Axies onder controle te houden.

Axie Infinity heeft zijn eigen paringshub om spelers te helpen een geschikte match te vinden om hun Axie mee te fokken om de beste kans te maken op het produceren van een zeldzaam of krachtig nageslacht. Het kost 0,005 ETH naast Small Love Potion (SLP) tokens om Axies te kweken.

Houders van AXS-tokens kunnen binnenkort hun tokens inzetten om regelmatig beloningen te ontvangen. Maar in tegenstelling tot sommige andere activa die kunnen worden ingezet, moeten AXS-houders ook stemmen en spelen om hun beloningen te claimen.

Gameplay

Axie Infinity nodigt gebruikers uit om tokens te verdienen via allerlei aspecten van het spel. Het stelt spelers ook in staat om ecosysteem spelpersonages, ook wel non-fungible tokens (NFT’s) genoemd, te fokken, te laten groeien en te verhandelen – Axie-wezens. Die virtuele huisdieren hebben hun eigen klasse, specifieke kenmerken en een reeks attributen. Axies zijn verzamelobjecten en kunnen ook worden verkocht op de in-game marktplaats genaamd P2P Axie.

Assen bestaan ​​uit een reeks statistieken als klasse- en lichaamsdelen, die hun kenmerken en zeldzaamheid niveau aangeven. Onderscheidende vaardigheidskaarten die rechtstreeks verband houden met een configuratie van kenmerken vormen het middelpunt van het spel. Elke Axie is een unieke NFT die eigendom is van en wordt beheerd door de gebruiker.

Play-to-Earn-model

Axie Infinity is een van de pioniers van het Play-to-Earn (P2E)-concept, waarbij gamers crypto en NFT’s verdienen door middel van spelactiviteiten. Als onderdeel van de online game nemen gebruikers deel aan turn-based gevechten, maar het belangrijkste verschil is dat gamers controle hebben over hun personages, percelen, hulpbronnen en andere

in-game items van het universum. De game is dus een open digitaal universum, waar de economie wordt gecontroleerd door zijn spelers.

Het eigendom van in-game middelen en unieke digitale items wordt geverifieerd via NFT’s. De tokens fungeren als een ontvangstbewijs dat het recht op eigendom bewijst. Daarom kunnen gebruikers hun Axies zowel aan andere spelers verkopen als ze veilig opslaan in crypto-wallets zoals Trust Wallet, Binance Chain Wallet of Ronin Wallet. De laatste is speciaal ontworpen voor Axie Infinity.

Hoe werkt Axie Infinity?

De gameplay van Axie Infinity is gericht op het bestrijden en fokken van Axies. Het bestaat uit de volgende stappen: Axies kopen, deelnemen aan gevechten met andere spelers, Axies fokken en ze op de markt verkopen.

Spelers moeten een Axie hebben om deel te nemen aan de strijd en Adventure Mode (PvE) of Arena Mode (PvP) te selecteren. Axies kunnen worden gefokt, maar elke Axie kan niet meer dan 7 keer worden gefokt. Lunacia is het thuisland van digitale wezens. Het is verdeeld in tokenized delen waar spelers naar middelen kunnen zoeken en hun percelen kunnen upgraden. Op de marktplaats kunnen spelers hun bijlen en landpercelen verhandelen.

Een belangrijk kenmerk van Axie Infinity is betrokkenheid van de gemeenschap, waarbij elk lid bijdraagt, deelneemt aan het bestuur en inhoud genereert. De ontwikkelaars hebben ook een aantal mechanismen geïntroduceerd die Axie Infinity onderscheiden van zijn analogen. Bijvoorbeeld ingebouwde populatiecontrole. Bovendien zorgt een breed scala aan Axies dankzij verschillende combinaties van attributen voor extra vraag onder gamers en verzamelaars van zeldzame NFT’s.

Om het schaalbaarheid probleem op te lossen, creëerde Axie Infinity zijn zijketen op Ethereum genaamd Ronin Network. Het zorgt voor directe transacties waarbij de Ethereum-blockchain niet betrokken is. Gebruikers kunnen AXS en verzamelbare NFT’s veilig opslaan in Ethereum- en Ronin-wallets en tokens van de Ethereum-wallet naar de Ronin-wallet sturen via Ronin Bridge.

Hoeveel Axie Infinity (AXS) munten zijn er in omloop?

De oorspronkelijke ecosysteem-token, Axie Infinity Shard (AXS), werd gelanceerd in november 2020. AXS is het centrale mechanisme voor het uitvoeren van de Axie Infinity-game. Spelers kunnen tokens kopen, ruilen en verdienen door simpelweg te spelen. Bovendien ontvangen de beste spelers van het seizoen beloningen in AXS. Ook dient AXS als een governance-token waarmee houders kunnen stemmen over gameplay-veranderingen en de evolutie van het platform kunnen beïnvloeden.

Axie Infinity (AXS) tokens hebben een totale voorraad van 270 miljoen tokens. Hiervan waren medio november 2020 ongeveer 53,5 miljoen tokens in omloop.

In totaal werd 11% van het totale aanbod toegewezen aan deelnemers aan de Binance Launchpad IEO-verkoop (elke Axie Infinity-tokenprijs was $ 0,10) en 4% werd verkocht in een privéverkoop. Daarnaast wordt 29% toegewezen voor staking-beloningen, 20% voor de play-to-earn-pool, 21% voor het team, 7% voor adviseurs en 8% voor het ecosysteem fonds.

Op basis van het huidige releaseschema, zoals aangegeven door Binance Research, zal 100% van de AXS-tokens begin 2026 in omloop zijn.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De Axie Infinity (AXS)-token is een ERC-20-token dat is gelanceerd op de Ethereum-blockchain. Als gevolg hiervan wordt het beveiligd door het proof-of-work (POW) consensusmechanisme van Ethereum.

Begin 2021 is AXS van plan om zijn NFT-tokens, inclusief Axies, Land en andere in game itemtokens, te migreren van het Loom Network naar een op maat gemaakte sidechain op Ethereum, bekend als Ronin.

Ronin is een applicatie specifieke zijketen die speciaal voor Axie Infinity is gebouwd. Het wordt ontwikkeld door Sky Mavis – het ontwikkelingsbedrijf achter de Axie Infinity-game, en is ontworpen om vrijwel onmiddellijke transactiebevestigingen, lagere gaskosten te ondersteunen en Axie Infinity te helpen opschalen.