Coins

Automata Network

Automata Network is een krachtig rekenprotocol dat Web 3.0-applicaties en bedrijven voorziet van privacy-eerste en wrijvingsloze transacties.

Hoe werkt Automata Network (ATA)?

ATA’s missie is om de functionaliteiten en infrastructuur te bieden die nodig zijn om de visie van een naadloze Web 3.0-ervaring te realiseren. Het pakt het gebrek aan transparantie in eigendom van gegevens, censuur en inbreuk op de persoonlijke levenssfeer aan.

De producten van Automata omvatten:

  • Privacy-first cross-chain servicevlak: Automata biedt privacy services voor verschillende blockchains waarmee gebruikers hun gegevens kunnen beheren.
  • Afgeschermd en onbevooroordeeld rekenvlak: de mate van privacy van berekeningen in Automata kan sterker zijn dan in gecentraliseerde webservices zoals AWS.
  • Elastisch en schaalbaar besturingsvlak: het wordt beheerd door een groep uitzet knooppunten en regelt de interacties tussen deelnemers aan het protocol.
  • Grootboekvlak: Automata biedt interfaces voor meerdere blockchains om gegevens uit te wisselen en samen te werken aan de overeengekomen set gegevens op een atomaire en privacy behoudende manier.

Wie zijn de oprichters van Automata?

Automata is in 2019 opgericht door een team van blockchain-ontwikkelaars en onderzoekers, waaronder eerdere oprichters van Ziliqa. Medeoprichter Zheng Leong Chua heeft een PHD in computerwetenschappen aan de National University of Singapore. Dit terwijl de andere medeoprichter Deli Gong eerder bij Ziliqa werkte als infrastructuur leider. Het team is een ontvanger van Web3 Grant (2020), een deelnemer van de Web 3.0 Bootcamp (2020), Berkeley Blockchain Xcelerator (2021) en Polkadot Decoded Mainstage-spreker (2021). Tot de investeerders van het team behoren illustere namen als KR1, Alameda Research, opgericht door FTX CEO Sam Bankman-Fried, IOSG Ventures, Divergence Capital, Genesis Block Ventures en Jump Trading.

Wat maakt Automata uniek?

Automata Network streeft ernaar erkend te worden als de privacy service voor DeFi en Web3 met zijn voorstel voor privacy-middleware. Het netwerk heeft tot doel een gat in de markt te vullen, dit door op privacy gerichte oplossingen te bieden. Dit moet op een intuïtieve, naadloze manier integreren met de bestaande blockchain-infrastructuur. De applicaties zijn gebouwd voor Web3-doeleinden en omvatten anoniem stemmen, miner extractable value (MEV) minimalisatie en do-not-track indexering. Hiermee kunnen gebruikers veilig transacties uitvoeren, de controle over hun identiteit terugkrijgen en betere bouwstenen bieden aan ontwikkelaars met opensourcecode en API’s.

De anonieme stem service heet Witness en biedt goedkope, off-chain stemmen, on-chain uitvoering. Dit gebeurd op basis van de resultaten en verschillende niveaus van privacy, variërend van privé tot openbaar, op basis van de vereisten van het protocol. De oplossing ondersteunt Ethereum, Binance Smart Chain en andere op substraat gebaseerde EVM-compatibele ketens. Elk van deze functies kan afzonderlijk of samen worden gebruikt. Zo kan het bijvoorbeeld als een project Witness wil gebruiken als signalerings tool zonder uitvoering in de keten.

Conveyor is Automatas MEV-minimalisatie oplossing die keten onafhankelijk is en naadloos samenwerkt met DEX’s zoals Uniswap. Het neemt transacties op en voert ze uit in een bepaalde volgorde, waardoor een front-running-vrije zone ontstaat die de chaos van het herschikken van transacties wegneemt. Functies zijn onder meer gasloze handel, anti-front running, privacy bij bestellingen en integratie met andere dexen.

Hoeveel automata (ATA) munten zijn er in omloop?

ATA is een BEP-20 en ERC-20 token met een totale voorraad van 1 miljard en een huidige circulerende voorraad van 172 miljoen.

Als native utility-token van het Automata Network heeft het verschillende use-cases:

  • Bestuur: ATA-tokenhouders kunnen voorstellen, platformfuncties en netwerkparameters maken en erover stemmen.
  • Mijnbouwbeloningen: reken- en opslagmijnwerkers verdienen ATA-tokens door applicaties uit te voeren en transacties uit te voeren voor gebruikers op het netwerk
  • Protocolkosten: gebruikers betalen mijnwerkers voor opslag- en rekentaken
  • Geode-toewijzing: Gebruikers kunnen ATA-tokens koppelen om deel te nemen aan Geode-veilingen

Hoe is het Automata Network beveiligd?

ATA is BEP-20 en ERC-20 op de Binance Smart Chain.

ERC-20 is een tokenstandaard die de meeste nieuwe tokens volgen bij publicatie op de Ethereum-blockchain. Ethereum wordt beveiligd door een proof-of-work consensusmechanisme dat vereist dat mijnwerkers nieuwe Ether ontginnen. Een reeks gedecentraliseerde knooppunten valideert transacties en beveiligt de Ethereum-blockchain.

BSC is beveiligd via het proof-of-stake consensusmechanisme. Elke 24 uur worden 21 validators gekozen om transacties te valideren en de beveiliging van de blockchain te behouden. Deze validators moeten een bepaald aantal BNB-munten inzetten bij Binance om hiervoor in aanmerking te komen.

Wanneer begint de handel in automata?

Automata haalde in juni 2021 $ 2,4 miljoen aan financiering op bij de Binance Launchpool. Daarvoor sloot het in maart 2021 een seed-ronde af met $ 1 miljoen aan financiering.