Coins

ARPA Network

ARPA Network (ARPA) is een gedecentraliseerd en veilig berekeningsnetwerk dat is opgezet om de eerlijkheid, veiligheid en privacy van blockchains te verbeteren. Het ARPA-threshold BLS signature-netwerk dient als de infrastructuur voor verifieerbare Random Number Generator (RNG), beveiligde wallets, cross-chain bridge en gedecentraliseerde bewaring over meerdere blockchains.

Voorheen stond ARPA bekend als ARPA Chain, een netwerk voor privacybehoudende Multi-party Computation (MPC) dat werd opgericht in 2018. Het ARPA Mainnet heeft in de afgelopen jaren meer dan 224.000 berekeningstaken voltooid. Onze ervaring op het gebied van MPC en andere cryptografie legde de basis voor ons innovatieve systeemontwerp van threshold BLS signature schemes (TSS-BLS) en leidde ons naar het huidige ARPA Network.

Randcast, een verifieerbare Random Number Generator (RNG), is de eerste toepassing die gebruikmaakt van ARPA als infrastructuur. Randcast biedt een cryptografisch gegenereerde willekeurige bron met superieure beveiliging en lage kosten in vergelijking met andere oplossingen. Metaverse, spel, loterij, NFT-creatie en whitelisting, sleutelgeneratie en de distributie van blockchain-validatorstaken kunnen profiteren van de onveranderlijke willekeurigheid van Randcast.