Coins

ARK

ARK is een op cryptocurrency en blockchain gebaseerd ontwikkelingsplatform waarmee iedereen zijn eigen blockchain kan creëren.

De geschiedenis

ARK werd medio 2016 opgericht en voerde later dat jaar een Token Exchange Campaign (TEC). Dit leverde 800.000 dollar aan bitcoin en andere uitgewisselde crypto’s op. Dankzij een goede financiële planning is het team vanaf het begin een goed gefinancierde entiteit geworden. Op 21 maart 2017 ging Public Network live, waar het native crypto activum werd gehost. Kort daarna werd de bedrijfsentiteit gevormd, genaamd ARK ECOSYSTEM SCIC. De bedrijfsentiteit wordt doorgaans ‘ARK.io’ genoemd en maakt deel uit van de merknaam van het team en de website van het team.

Het ARK-ecosysteem bestaat uit een opensource blockchain-technologiestack die is geschreven in de programmeertaal TypeScript. Het openbare netwerk van ARK fungeert als een live-implementatie van ARK-technologie, node-operators die optreden als afgevaardigden op het netwerk, stand alone blockchains die draaien op technologie met onafhankelijke node-operators, bedrijfsentiteiten die producten ontwikkelen die worden aangedreven door de token en helpen bij het onderhouden van de codebasis, een bedrijfsdivisie die de acceptatie stimuleert, evenals een gemeenschap van gebruikers, ontwikkelaars en serviceproviders.

Het ARK Public Network ondersteunt speciale transactietypes zoals multi-payment, multisignature, veel verschillende registratietransacties en IPFS-hashtransacties. ARK’s Launcher-product maakt volledig aanpasbare interoperabele blockchain-creatie mogelijk met behulp van een grafische gebruikersinterface. Deze plug-and-play creatiemethode stelt ontwikkelaars in staat om volledig gebruik te maken van het consensusmodel, de technologiestack, de productlijn en aangepaste transacties van ARK.

Wat probeert ARK op te lossen?

ARK heeft tot doel de moeilijkheid van het werken met blockchain-technologie op te lossen en oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan verschillende use-cases. Het ARK Core Framework is ontworpen om ontwikkelaars gemakkelijker toegang te geven tot blockchain-technologie. Dit raamwerk bestaat uit de ARK Core. Deze fungeert als de ruggengraat van een op ARK gebaseerd netwerk. Hier worden onder meer peer-to-peer-bewerkingen, grootboek databasebeheer, API-toegang, aangepaste bedrijfslogica afgehandeld.

Binnen het ARK Core Framework bevindt zich de Generic Transaction Interface (GTI), waarmee ontwikkelaars aangepaste transactietypes kunnen maken die op een aangepaste blockchain draaien en voldoen aan de door de ontwikkelaar gewenste use case. Het concept is vergelijkbaar met het bouwen van een gedecentraliseerde applicatie in Solidity. Er is echter geen complexe nieuwe taal om te leren aangezien de GTI in TypeScript functioneert. Ten slotte zouden de gedecentraliseerde ARK-gebaseerde applicatie en alle gerelateerde crypto-activa op een soevereine interoperabele blockchain draaien om schaalproblemen aan te pakken.

Kun je de token minen en hoe zet je het in?

Je kunt ARK niet minen, het wordt gesmeed door gekozen afgevaardigden die het netwerk runnen. De token draait op een op maat ontworpen gedelegeerde proof-of-stake-blockchain met 51 vervalste slots voor gedelegeerden. Ook beschikt het over bloktijden van acht seconden. Elk vervalst blok creëert 2 ARK’s die voor zijn werk naar de validerende/vervalsende afgevaardigde worden gestuurd. Afgevaardigden worden gekozen door de tokenhouders. Het stemrecht van de tokenhouders is vergrendeld op één token per stem. Aangezien gebruikers niet kunnen stemmen op meer dan één afgevaardigde met een bepaald portefeuille adres. Dit lost problemen op met centralisatie en machtsgroepen die DPoS in het verleden hebben geteisterd. Potentiële vervalsing afgevaardigden kunnen instanties van de ARK Core uitvoeren en campagne voeren voor vervalsingsstatus door stemgewicht van tokenhouders te verzamelen.

Gebruikers die hun afgevaardigde in een van de 51 beste slots willen plaatsen, voeren een speciale stemtransactie uit met behulp van de desktop- of mobile-portemonnee, waarbij het stemgewicht wordt toegekend aan de afgevaardigde. Tokens die bij het stemmen worden gebruikt zijn niet vergrendeld en kunnen het adres van de stemportemonnee op elk moment vrij verlaten en invoeren. Het staking-beloningssysteem wordt afgehandeld door de afgevaardigden zelf en het beloningssysteem van elke afgevaardigde is volledig uniek voor iedereen. Het team beheert dus niet het openbare netwerk.