Coins

ApeCoin

ApeCoin is een gedecentraliseerd project geïnspireerd door het Bored Ape Yacht Club-project van Yuga Labs.

Hoe werkt ApeCoin?

ApeCoin is een ERC-20 governance- en utility-token. Binnen het APE-ecosysteem maakt en stimuleert de token een ​​gedecentraliseerd gemeenschapsgebouw in de voorhoede van web3. De tokenhouders besturen zichzelf via het gedecentraliseerde bestuurskader dat de ApeCoin DAO beheert en stemmen over hoe het ApeCoin DAO Ecosystem Fund moet worden gebruikt. De APE Foundation beheert voorstellen die zijn overeengekomen door tokenhouders.

Wie zijn de oprichters van ApeCoin?

De token is een gedecentraliseerd project geïnspireerd door het Bored Ape Yacht Club-project van Yuga Labs. De token is opgericht om te worden gebruikt binnen het snelgroeiende APE-ecosysteem, dat wordt ondersteund door de APE Foundation. De ApeCoin DAO heeft tot doel het APE-ecosysteem op een eerlijke en inclusieve manier op te bouwen en te onderhouden. Dit door een infrastructuur te bieden voor de tokenhouders om samen te werken via open en toestemmingsloze bestuursprocessen.

Een bestuursraad binnen de APE Foundation (‘het bestuur’) zal de beslissingen van ApeCoin DAO-leden uitvoeren. Het bestuur is verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie, boekhouding, projectbeheer en andere taken. Deze zorgen ervoor dat de ideeën van de gemeenschap de steun krijgen die ze nodig hebben om werkelijkheid te worden. ApeCoin DAO-leden stemmen op bestuursleden.

Wat maakt de token uniek?

ApeCoin is de governancetoken van het APE-ecosysteem, waardoor tokenhouders kunnen deelnemen aan ApeCoin DAO. De deelnemers krijgen een gedeelde en open valuta bruikbaar zonder gecentraliseerde tussenpersonen. 62% van alle tokens werd toegewezen aan het Ecosystem Fund. Dit fonds ondersteunt door de gemeenschap gestuurde initiatieven, zoals gestemd door ApeCoin DAO-leden.

De token geeft ook toegang tot bepaalde delen van het ecosysteem die anders niet beschikbaar zijn, zoals exclusieve games en services. Voor externe ontwikkelaars is APE hierdoor een hulpmiddel om deel te nemen aan het ecosysteem door de token op te nemen in services, games en andere projecten.

De APE Foundation kreeg een 1 op 1 NFT cadeau van Yuga Labs, de makers van Bored Ape Yacht Club. Yuga Labs heeft alle rechten en privileges op deze NFT en het onderliggende artwork overgedragen aan de APE Foundation. De ApeCoin DAO-leden beslissen zelf hoe ze dit intellectuele eigendom gebruiken.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Het totale aanbod is permanent vastgesteld op 1 miljard tokens, allemaal in één keer geslagen. Op de lanceringsdag, 17 maart 2022, zal hiervan 30,25% in omloop zijn. Dit percentage zal gedurende een periode van 48 maanden met regelmatige tussenpozen na de lanceringsdag continu toenemen. De hoeveelheid tokens in omloop is een dynamisch getal dat voortdurend zal veranderen, zowel vanwege het bovengenoemde schema als vanwege een groot aantal marktfactoren.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Tot slot is ApeCoin een ERC-20-token die is gelanceerd op de Ethereum-blockchain. Als gevolg hiervan wordt het beveiligd door het proof of work-consensusmechanisme van Ethereum.