Coins

Ankr

Ankr is een gedecentraliseerde aanbieder van blockchain-infrastructuur die een reeks knooppunten beheert.

Hoe werkt Ankr?

De knooppunten van Ankr zijn wereldwijd verdeeld over meer dan 50 Proof of Stake-netwerken. Deze infrastructuur helpt de groei van de crypto-economie te stimuleren en ondersteunt tegelijkertijd een volledige reeks multi-chain tools voor Web3-gebruikers. Ankr Build biedt uitgebreide blockchain-ontwikkelaars oplossingen, waaronder traditionele API’s, een gedecentraliseerd multichain-netwerk van openbare RPC-knooppunten – die worden gebruikt om toegang te krijgen tot blockchain-gegevens en code uit te voeren – en tools zoals Ankr Scan om on-chain informatie over blockchains te bekijken. Ankr Earn maakt staking, liquid staking en andere mogelijkheden om opbrengsten te verdienen gemakkelijk en toegankelijk voor elke crypto-investeerder. De token creëert de meest schaalbare en gedecentraliseerde staking-infrastructuur-oplossing die tot doel heeft de kapitaalinefficiëntie van Proof of Stake-netwerken en soortgelijke blockchain consensusmechanismen op te lossen.

Wie zijn de oprichters?

Medeoprichters Chandler Song en Ryan Fang (Forbes 30 Under 30-laureaten) richtten Ankr op in 2017 kort na hun afstuderen aan de University of California, Berkeley. Dit nadat ze vroege deelnemers waren aan het Blockchain at Berkeley-programma. Chandler werkte op dat moment als ingenieur bij Amazon Web Services, waar hij Stanley Wu, de derde mede-oprichter, ontmoette. Samen gingen ze op een missie om de meest gedecentraliseerde en schaalbare Web3-infrastructuur mogelijk te maken.

Wat maakt Ankr uniek?

Ankr is uniek gepositioneerd als een knooppuntinfrastructuur en gedecentraliseerde web-service-provider waarmee DApps en blockchains naadloos kunnen werken en met elkaar kunnen communiceren. Dit terwijl gebruikers meer kunnen verdienen met hun activa door ze eenvoudig te delegeren naar validatieknooppunten. Dit in tegenstelling tot gecentraliseerde oplossingen zoals AWS Blockchain en vele anderen.

Watch on YouTube

Wat is het token?

ANKR is de native utility-token die nodig is voor transacties en betalingen voor veel van de diensten van Ankr, evenals voor platformbeheer. ANKR heeft mogelijkheden als een ERC-20-, BEP-2- en BEP-20-token en is ook beschikbaar op de Polygon-, Avalanche- en Fantom-netwerken. De token zal een kernfunctie spelen door institutionele en onafhankelijke nodeproviders in staat te stellen geld te verdienen met de overtollige capaciteit van hun nodes en node-consumenten te laten profiteren van een pay-as-you-go-model, waardoor traditionele blockchain-API-providers worden verstoord en gebruikers worden gedwongen tot betaalde abonnementen waarvoor overinschrijving.

Hoeveel tokens?

Het huidige circulerende aanbod van ANKR ligt op 6.496.232.711 tokens. Ze hebben op moment van schrijven een handelsvolume van $ 49.811.009 USD. Er is een maximale voorraad van 10.000.000.000.

Hoe is het netwerk beveiligd?

Ankr gebruikt verificatieknooppunten in het blokvalidatieproces en kan er als zodanig voor zorgen dat de kwaliteit van het netwerk zelf behouden blijft en dat slechte actoren uit het systeem worden verwijderd. Ankr gebruikt een systeem gebaseerd op reputatie. Dit filtert actoren op basis van knooppuntbijdragen. Bovendien wordt een prestatietest gebruikt om hun verschillende rekenbronnen eerlijk te verdelen op basis van hun werklast. De token maakt ook gebruik van de intel SGX als hoofdcomponent. Dit zorgt voor een hoog beveiligingsniveau tegen bepaalde hardware- en software aanvallen omdat het uitvoeringen in de hardware zelf verwerkt. Wanneer we off-chain data en de verwerking ervan bespreken, is er een Native Oracle System, of kortweg NOS, dat zowel de on-chain smart contracts als de off-chain data overdraagt. Deze NOS is beveiligd en vereist authenticatie. De gegevensbron-beveiliging zelf wordt afgehandeld via TLS 1.2,1.3 en Perfect Forward Security, of PFS.