Coins

Ambire

Ambire beschrijft zichzelf als een oplossing van de nieuwe generatie voor digitale advertenties en een op DeFi gerichte crypto-portemonnee.

Wat is Ambire (voorheen AdEx Network)?

Ambire is in 2017 ontstaan ​​als een gedecentraliseerde advertentie-uitwisseling en vervolgens uitgebreid tot een volledig protocol voor het verhandelen van advertentieruimte/-tijd. Later voegde het team de Ambire-portemonnee toe aan de bedrijfsportefeuille.

Het AdEx-protocol dekt alle interacties tussen uitgevers, adverteerders en eindgebruikers. Het werkt via microbetalingen op Ethereum door gebruik te maken van de OUTPACE laag 2 betaling kanalen. Het biedt DeFi staking van zijn native ADX-token.

Het Ambire-team ontwikkelt ook een open source-platform dat is gebouwd bovenop de Ethereum-implementatie van het protocol. Sinds de publieke lancering van het platform in 2020 heeft het meer dan 16.000 geregistreerde gebruikers gekregen en miljarden microbetalingen op de blockchain verwerkt.

ADX is het native utility-token dat wordt gebruikt om de uptime van de validator te stimuleren en ervoor te zorgen dat alle advertentiecampagnes op het Ambire AdEx-platform soepel verlopen.

Validators worden aangesteld voor elke advertentiecampagne op het platform en zijn verantwoordelijk voor het verwerken van de microbetalingen tussen uitgevers en adverteerders via laag 2-betalingskanalen. Hoe meer tokens worden ingezet, hoe sterker de betrouwbaarheid garanties van het validator netwerk. Vanaf eind 2021 is de staking APY meer dan 45%.

Staking

In januari 2020 lanceerde Ambire het uitzet portaal van het bedrijf om het werk van de advertentie-uitwisseling te ondersteunen. Met deze optie kunnen ADX-houders beloningen ontvangen voor het inzetten van hun tokens. Deze beloningen waren aanvankelijk beperkt tot een deel van de validatiekosten die per campagne op het Ambire AdEx-advertentieplatform werden betaald. In september van hetzelfde jaar werd staking uitgebreid met security mining en kort daarna werd ook een loyaliteits pool toegevoegd met behulp van Chainlink-prijsfeeds.

Ambire-portemonnee

Ambire Wallet is een volledig uitgeruste cryptocurrency-portemonnee. Het is ontworpen om het gebruik van crypto- en DeFi-tools in het dagelijks leven te vereenvoudigen en te democratiseren. Het is ontworpen voor zowel crypto-beginners als veteranen en biedt toegankelijke UX, probleemloze onboarding, automatisch gasbeheer, ondersteuning voor hardware-wallets en nog veel meer. Ambire Wallet is de makkelijkste en eenvoudigste manier om de wereld van gedecentraliseerde financiën en cryptocurrencies te betreden. De portemonnee bevindt zich momenteel in de privé-bèta, die naar verwachting binnenkort voor het grote publiek zal worden vrijgegeven.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Ambire (toen AdEx Network) lanceerde op 30 juni 2017 met 100.000.000 ADX-tokens gemaakt op die datum. In september 2020 voerde het bedrijfsteam een ​​token-upgrade uit waardoor er nog eens 50 miljoen tokens konden worden geslagen. Tot op heden zijn er 114.160.982 ADX-tokens in omloop.

Wie zijn de oprichters?

Ambire is opgericht door Ivo Georgiev en Dimo ​​Stoyanov – doorgewinterde ondernemers met een staat van dienst van succes. Het duo is ook de motor achter het media streaming platform Stremio, dat meer dan 18 miljoen gebruikers over de hele wereld heeft