Coins

Algorand

Algorand is een zelfvoorzienend, gedecentraliseerd, op blockchain gebaseerd netwerk dat een breed scala aan toepassingen ondersteunt.

Hoe werkt Algorand (ALGO)?

De systemen van Algorand zijn veilig, schaalbaar en efficiënt. Allemaal kritische eigenschappen voor effectieve toepassingen in de echte wereld. ALGO ondersteunt berekeningen die betrouwbare prestatiegaranties vereisen om nieuwe vormen van vertrouwen te creëren. Het Algorand-mainnet werd live in juni 2019 en kon vanaf december 2020 bijna 1 miljoen transacties per dag verwerken. Algorand-transactiestatistieken kunnen hier worden bekeken. Algorand’s initial coin offering (ICO) vond plaats in juni 2019, met een prijs van $2,4 per token.

Wie is de oprichter van Algorand?

Silvio Micali is professor computerwetenschappen aan het Massachusetts Institute of Technology en de oprichter van Algorand. Hij ontving de Turing Award (in 2012) voor zijn fundamentele bijdragen aan de theorie en praktijk van veilige twee partijen-berekening, elektronisch geld, cryptocurrencies en blockchain-protocollen. Dit maakt hem tot een van de belangrijkste cryptomakers ter wereld.

Wat maakt het uniek?

Algorand is uitgevonden om transacties te versnellen en de efficiëntie te verbeteren. Dit als reactie op de trage transactietijden van Bitcoin en andere blockchains. Algorand is zo ontworpen dat er lagere transactiekosten zijn en er geen mining plaatsvindt (zoals het energie-intensieve proces van Bitcoin). Dit omdat het gebaseerd is op een toestemming loos, puur proof-of-stake (PoS) blockchain-protocol.

Algorands compatibiliteit met Ethereum

Op 17 februari 2022 kondigde de Algorand Foundation een subsidie ​​van 10 miljoen dollar aan Applied Blockchain aan voor de ontwikkeling van de London Bridge. De betrouwbare brug die Ethereum-compatibiliteit naar de Algorand-blockchain zal brengen. Algorand heeft moeite om liquiditeit naar zijn ecosysteem te trekken, ondanks veelbelovende goedkope transacties, lage latentie en hoge schaalbaarheid. Een brug hebben naar Ethereum, dat momenteel het meest robuuste DApp-ecosysteem heeft, zou Algorand in staat stellen verbinding te maken met deze applicaties en meer liquiditeit aan te trekken. Op de lange termijn wil de Algorand Foundation verificatie van andere ketens laten uitvoeren op de slimme contracten van Alogrand, door staatsbewijzen in de vorm van Compact Certificates op te nemen in de Algorand Consensus. Het doel van de stichting is om uiteindelijk het DeFi-ecosysteem van de cryptocurrency te verstevigen.

Algorand Staking-mechanisme: Pure Proof-of-Stake

Algorand gebruikt een soort Proof-of-Stake die bekend staat als Pure Proof-of-Stake (PPoS). PPoS is een sterk gedemocratiseerde PoS-consensusmethode met een minimale inzet vereiste voor netwerk deelname en beveiliging. Er is slechts één ALGO-token vereist om lid te worden. Ter vergelijking: Ethereum 2.0 heeft een minimale inzet van 32 ether (ETH) nodig, een aanzienlijk hogere toetredingsdrempel voor consumenten. Een lage minimale inzet vereiste kan daarentegen een negatieve invloed hebben op de netwerkbeveiliging, aangezien netwerkgebruikers mogelijk minder geneigd zijn zich correct te gedragen wanneer ze geen significante waarde in het netwerk hebben.

Productie van Algo-blokken via PPoS

Validator-nodes worden willekeurig gekozen in Pure Proof-of-Stake-netwerken om de transactiegegevens in een blok te bevestigen. De Algorand PPoS-consensusmethode maakt gebruik van een tweefasige blok productie procedure die voorstellen en stemmen omvat.

Door ALGO uit te zetten en een geldige deelname sleutel vast te stellen, kan elk lid van het Algorand-netwerk deelnemen aan de voorstel- en stemprocedure. Een relais knooppunt is een vorm van Algorand-netwerkknooppunt dat de communicatie tussen participatie knooppunten vergemakkelijkt, maar niet actief bezig is met voorstellen of stemmen.

Cryptocurrency: ALGO

ALGO is de oorspronkelijke munt van Algorand en een belangrijk onderdeel van zijn netwerktopologie. De voordelen die aan validators worden geboden voor het maken van blokken, worden verdeeld en verspreid over alle munthouders, in plaats van alleen te worden toegekend aan blok producenten, als onderdeel van de unieke protocol architectuur. De distributie van beloningen vindt ongeveer elke 10 minuten plaats. Het is bedoeld om mensen aan te moedigen zich aan te sluiten bij het Algorand-platform en de weg naar decentralisatie te effenen. Om het je gemakkelijker te maken, hoeven gebruikers hun munten niet te vergrendelen als onderdeel van het blokproductie- en validatieproces. Als ze incentives willen verdienen, kunnen ze gewoon ALGO’s officiële niet-bewarende portemonnee houden, genaamd MyAlgo Wallet. In dit opzicht is ALGO bijna geautomatiseerd, aangezien belanghebbenden ALGO kunnen vasthouden en tegelijkertijd het netwerk kunnen ondersteunen.

Hoeveel ALGO is er in omloop?

In totaal worden er 10 miljard ALGO-munten verhandeld. De distributie van dit vaste en onveranderlijke aantal ALGO (10 miljard) zal eindigen in 2030, in plaats van het oorspronkelijke plan van 2024.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De blockchain is een puur proof-of-stake blockchain-protocol zonder toestemming. In tegenstelling tot proof-of-work (PoW) blockchains, waarbij het rootblock moet worden gevalideerd door willekeurig geselecteerde validators (met behulp van rekenkracht), zijn bij de pure proof-of-stake-benadering alle validators bij elkaar bekend. Zij hoeven het alleen eens te zijn over het volgende block om een nieuw block te creëren.