Coins

Aion

Aion is de token die wordt gebruikt om het Open Application Network (OAN) te beveiligen en er toegang toe te krijgen.

Wat is Aion?

Aion is de token die wordt gebruikt om het Open Application Network (OAN) te beveiligen en er toegang toe te krijgen. The OAN, gelanceerd in 2018 in Canada, is een openbaar netwerk dat voor iedereen beschikbaar is. OAN wordt beheerd door The Open Foundation, een geregistreerde organisatie zonder winstoogmerk. Dit heeft tot doel het publiek een omgeving te bieden om Open Apps te creëren.

Wie zijn de oprichters van Aion?

Het Open Application Network wordt beheerd door CEO Matthew Spoke en COO Ian Chan.

Matthew Spoke is afgestudeerd aan de Universiteit van Ottawa en heeft voor verschillende op blockchain gerichte ondernemingen gewerkt. Hij is ook de oprichter van de Blockchain Technology Coalition of Canada. Spoke is ook een van de oprichters van Nuco, een enterprise blockchain-netwerkoplossing. In 2020 begon hij te werken aan Moves, een app die is ontworpen om de bloeiende gig-economie te stimuleren.

Ian Chan fungeert als COO van OAN. Hij heeft verschillende diploma’s van universiteiten, waaronder Harvard en de Universiteit van Toronto. Chan is gespecialiseerd in groei mechanismen voor de financiële sector en heeft een breed scala aan professionele ervaring. In 1998 werd hij senior vice-president van de Thomas Cook Group. Later ging hij werken bij Hewlett Packard en in 2005 trad hij in dienst bij Deloitte. Sinds 2018 richt hij zich op het ontwikkelen van The OAN.

Wat maakt het uniek?

Het Open Application Network is een verstorende factor in de wereld van cryptocurrency, omdat het tot doel heeft de kloof tussen verschillende blockchains te overbruggen. Het AION-token is in wezen ontworpen om ontwikkelaars en kopers in staat te stellen gemakkelijk van de ene blockchain naar de andere over te stappen. Niet alleen dat, maar AION zorgt voor de uitvoering van gegevensoverdrachten en slimme contracten op blockchains zoals Ethereum en NEO.

Het gebrek aan interoperabiliteit tussen blockchains is nog steeds een van de factoren die voorkomen dat de technologie de reguliere financiële wereld binnendringt. AION heeft als doel een platform te creëren dat effectief in staat zal zijn om de huidige manier waarop banken wereldwijde financiering beheren te vervangen. De OAN werkt al samen met tal van grote namen in de branche, zoals CryptoCurve, Nodesmith en BlockX Labs. Niet alleen dat, maar AION is lid van de Blockchain Interoperability Alliance.

Hoeveel tokens zijn er in omloop?

Er is een totale voorraad van 487.496.874 AION-tokens. Momenteel is al het totale aanbod op de markt gekomen en wordt actief verhandeld. Er is geen informatie over of OAN van plan is om in de toekomst meer tokens vrij te geven.

Oprichters en andere teamleden ontvingen ongeveer 40% van de totale voorraad AION-tokens. Nog eens 51,5% van de AION-tokens was gericht op Token Release Schedule Contracts, die in de loop van de tijd geleidelijk aan het publiek beschikbaar zullen worden gesteld. Ten slotte werd de resterende 8,5% van de tokens verdeeld onder particuliere investeerders die geïnteresseerd waren in de startfase van de lancering van AION.

Hoe is het netwerk beveiligd?

De OAN-blockchain en de AION-token worden beveiligd door een combinatie van gedelegeerde proof-of-stake (DPoS) en proof-of-importance (PoI) consensusmethoden. Een belangrijk kenmerk van de blockchain, is dat het afhankelijk is van een Byzantijnse fouttolerantie voor extra beveiliging.

DPoS is een relatief nieuw consensus mechanisme, dat afhankelijk is van belanghebbenden voor de validatie van nieuwe blokken en dus voor het maken van nieuwe tokens. In tegenstelling tot de proof-of-work (PoW)-consensus, die veel rekenkracht en stroom vereist voor het mining-proces, zijn PoS-consensus mechanismen schaalbaarder en milieuvriendelijker. Dit door belang te hechten aan het aantal ingezette munten.