Coins

Aavegotchi

Aavegotchi (GHST) is het eco-governance-token van het Aavegotchi NFT Gaming-protocol.

Wat is Aavegotchi (GHST)?

Aavegotchi (GHST) is het eco-governance-token van het Aavegotchi NFT Gaming-protocol. GHST-tokenhouders krijgen stemrecht in de AavegotchiDAO, die toezicht houdt op alle aspecten van het protocol, Aavegotchi’s vlaggenschipgame de Gotchiverse en Aavegotchi NFT’s.

Aavegotchis zelf zijn gepixelde geesten die worden ondersteund door de ERC-721-tokenstandaard. De Aavegotchi NFT’s hebben dynamische metadata die in de loop van de tijd veranderen door gebruikersinteractie. De waarde van een Aavegotchi wordt voornamelijk bepaald door de Base Rarity Score, Kinship Score en XP. Base Rarity Score kan worden verhoogd door de Aavegotchi in Wearables (ERC-1155) te kleden. Kinship kan worden verhoogd door de Aavegotchi twee keer per dag te aaien met tussenpozen van 12 uur, en XP kan worden verhoogd door deel te nemen aan de DAO, gemeenschapsoproepen bij te wonen, en deelnemen aan minigame XP-evenementen.

Aavegotchi’s hebben ook intrinsieke waarde door hun spirituele kracht. Geestkracht zijn rentedragende tokens van het Aave-protocol die nodig zijn om een ​​Aavegotchi tot leven te brengen. Elke Aavegotchi vereist een specifiek type Spirit Force, dat kan worden bepaald door naar het symbool op hun hoofd te kijken. Eigenaars kunnen de ingezette tokens op elk moment liquideren. Het liquideren van de Spirit Force betekent dat je je Gotchi verliest.

Het protocol heet Aavegotchi als een knipoog naar Aave, wat zich vertaalt naar “geest” in het Fins. De token-ticker beschrijft ook slim “geest”, minus de klinker.

In november 2020 investeerde Aave in Pixelcraft Studios, waardoor loterijen aan het protocol werden toegevoegd. De mainnet-lancering van het project was gepland voor 4 januari 2021, maar werd uitgesteld tot maart 2021 vanwege hoge transactiekosten op de Ethereum-blockchain. Vanwege het feit dat Aavegotchis dagelijkse interactie vereisen, besloot de Aavegotchi-gemeenschap, ook wel de GotchiGang genoemd, om het project te lanceren op Polygon, de leidende zijketen naar Ethereum.

Wie zijn de oprichters van Aavegotchi?

Achter het NFT Gaming Protocol zit een team met ruime ervaring op verschillende gebieden. Coder Dan is de pseudonieme CEO en mede-oprichter. De andere mede-oprichter is Jesse Johnson, ook bekend als gldnXross.

Johnson is de COO van Pixelcraft Studios, de gamestudio achter het protocol, en de maker van Bullionix, de eerste door goud gedekte NFT-verzamelobjecten. In het verleden bekleedde Johnson sleutelfuncties als directeur zakelijke relaties/ontwikkeling en manager internationale marktontwikkeling bij verschillende bedrijven, waaronder China Intop Exhibition Co en ZB Group.

Het team omvat ook andere leden die kritieke rollen vervullen, zoals art director en Solidity-lead. De oprichter van Aave, Stani Kulechov, was de eerste adviseur van het project.

Hoe werkt Aavegotchi?

Elke Aavegotchi NFT beheert een escrow-contract met hun Spirit Force, een saldo van opbrengstgenererende tokens van het Aave-protocol. Dankzij de opbrengst die ze genereren, neemt de balans van Aavegotchi’s Spirit Force in de loop van de tijd toe.

Aavegotchis hebben een minimale hoeveelheid Spirit Force die aanvankelijk wordt bepaald door hun basisrariteitsscore. Bij het openen van een Portal worden tien Aavegotchis gegenereerd met een unieke combinatie van eigenschappen. Gebruikers kunnen er alleen voor kiezen om een ​​van de tien Aavegotchis op te roepen, terwijl de overige negen worden verbrand en voor altijd verdwenen zijn. De kenmerken van een Aavegotchi worden gegenereerd via Chainlink VRF, een on-chain random number generator, en worden gecombineerd om de basisrariteitsscore te vormen.

Eigenschappen hebben ook invloed op de zeldzaamheid van een Aavegotchi en hun prestaties in het Gotchiverse-spel. Om een ​​Aavegotchi op te roepen, moet je het vereiste type Spirit Force inzetten. De minimale inzet van Spirit Force blijft gedurende zijn hele leven voor elke Aavegotchi vast. Er is echter geen bovengrens van Spirit Force voor elke NFT. Als het minimumbedrag wordt verwijderd, wordt de Aavegotchi teruggestuurd naar het zogenaamde Nether Realm en wordt de NFT verbrand, waarbij het onderpand wordt teruggegeven aan de eigenaar.

Wat maakt Aavegotchi uniek?

Aavegotchi is een pionier op het gebied van een aantal ontwikkelingen en functies in de NFT Gaming Space. Om te beginnen waren ze het eerste grote NFT-protocol dat live ging op Polygon. Het protocol heeft miljoenen aan beloningen uitgedeeld via het originele play-to-earn-mechanisme dat bekend staat als Rarity Farming, waarbij de meest enthousiaste leden van het Aavegotchi-ecosysteem worden beloond met GHST-tokens in de categorieën Rarity, Kinship en XP.

Het paradepaardje van Aavegotchi, de Gotchiverse, is sinds maart 2021 live op Polygon Mainnet. Binnen de Gotchiverse gebruiken spelers hun Aavegotchi NFT’s als web3-avatars om te verkennen, bouwen, vechten, verdienen en socialiseren. De Gotchiverse fair-launch playdrop introduceerde vier nieuwe ERC-20-tokens die gezamenlijk bekendstaan ​​als Gotchus Alchemica: FUD, FOMO, ALPHA en KEK. Deze tokens fungeren als de vier elementen van de Gotchiverse en worden gebruikt om installatie-NFT’s te maken en te upgraden die op het Gotchiverse-landperceel van een speler zijn geplaatst. Een vijfde ERC-20-token genaamd GLTR is ook gemaakt om Alchemica-liquiditeitsverschaffers te belonen. Het belangrijkste nut van GLTR is om de ontwerp- en upgradetijd van installaties in de Gotchiverse te versnellen.

Een andere innovatie die door het protocol is ontwikkeld, is Gotchi Lending. Gotchi Lending is de verbetering van Aavegotchi ten opzichte van het traditionele beursmodel dat populair is geworden door andere play-to-earn-spellen. Gotchi Lending vereist geen tussenpersoon en brengt geen risico op menselijke fouten met zich mee. Hiermee kunnen spelers zonder enig risico hun Aavegotchi NFT’s zonder enig risico aan andere spelers lenen. Het slimme contract van Gotchi Lending splitst automatisch verdiende tokens volgens de overeengekomen voorwaarden van het contract zodra de duur van de uitleenperiode afloopt.

NFT

Aavegotchi werd ook het eerste NFT Gaming-protocol dat hun eco-governance-token beschikbaar had als onderpand op Aave in februari 2022. Het allereerste cross-chain governance-voorstel op Aave werd aangenomen, waardoor GHST als nieuw onderpand op Aave’s Polygon Market kon worden vermeld. met BAL, CRV, DPI, LINK en SUSHI. Het Aavegotchi-protocol onderscheidt zich als een van de weinige echt DAO-protocollen. De AavegotchiDAO is ‘s werelds meest actieve DAO en houdt toezicht op elk aspect van het protocol.

Hoeveel munten zijn er in omloop?

Met name de token heeft geen maximale voorraad. Het platform gebruikt het bancor bonding curve-model om de tokenvoorraad dynamisch aan te passen via een voortdurende GHST-distributie. Bondingcurves gebruiken een prijsalgoritme om als geautomatiseerde marktmaker te dienen en een altijd beschikbare bron van liquiditeit te bieden. Gebruikers kunnen communiceren met een bondingcurve door tokens in de reservepool van de bondingcurve te plaatsen. Wanneer ze dit doen, slaat de bindingscurve de overeenkomstige tokens voor de gebruiker op basis van het prijsalgoritme. De nieuw geslagen tokens worden altijd via de bondingcurve teruggewisseld voor tokens in de reservepool van de bondingcurve. Dit model zorgt ervoor dat een hoger nut een positieve invloed heeft op de prijs over een bepaalde periode, terwijl de volatiliteit met ongeveer 1/3 wordt verminderd.

GHST-tokens werden verdeeld in twee eerste rondes, waarbij elke ronde verschillende bedragen had. Bij de privé-ronde waren 5 miljoen tokens betrokken, terwijl bij de voorverkoop 500.000 tokens werden verkocht. Bestuursbeloningen en zeldzaamheids landbouw zijn enkele van de andere manieren waarop het token in de handen van investeerders terechtkwam.

De verwervingsperiode voor tokens die tijdens de privé- en voorverkoop rondes worden uitgedeeld, is vastgesteld op 365 dagen en is volledig ontgrendeld. Andere begunstigden bij de distributie van tokens zijn het team en het ecosysteem fonds dat 1.000.000 GHST heeft ontvangen.

Hoe is het protocol beveiligd?

Het project wordt mogelijk gemaakt door de Polygon-blockchain en wordt beveiligd door een proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Validators op het netwerk zetten hun MATIC-tokens in als onderpand om deel uit te maken van het PoS-consensusmechanisme van het netwerk en ontvangen in ruil daarvoor MATIC-tokens. Naast de proof-of-stake checkpointing gebruikt Polygon block producers op de block producer-laag om een ​​hogere mate van decentralisatie te bereiken. Deze block-producenten geven finaliteit aan de hoofdketens met behulp van checkpoints en fraudebestendige mechanismen. De slimme contracten van Aavegotchi zelf zijn open source om individuele toegang en controle op eventuele fouten en/of verborgen achterdeurtjes te garanderen. Alle contracten hebben meerdere audits ondergaan door gerenommeerde marktleiders en er is sinds de lancering nooit misbruik van gemaakt.