Coins

1inch Network

1Inch Network verenigt gedecentraliseerde protocollen waarvan de synergie snelle en beschermde operaties mogelijk maakt.

Hoe werkt 1inch Network?

Het eerste protocol van 1inch Network is een gedecentraliseerde exchange (DEX) aggregator-oplossing die deals doorzoekt in meerdere liquiditeitsbronnen, waardoor gebruikers betere tarieven krijgen dan welke individuele exchange dan ook. Het 1inch Aggregation Protocol bevat het Pathfinder-algoritme voor het vinden van de beste paden over meer dan 300 liquiditeitsbronnen op 10 ketens: Ethereum, BNB Chain, Polygon, Avalanche, Optimistic Ethereum, Arbitrum, Fantom, Gnosis Chain, Klaytn en Aurora.

In iets meer dan twee jaar tijd heeft de 1inch DEX-aggregator 1 miljoen gebruikers bereikt en alleen al op het Ethereum-netwerk een totaal volume van $ 150 miljard overschreden. Het 1inch Liquidity Protocol is een geautomatiseerde marktmaker. Deze beschermt gebruikers tegen frontale aanvallen en biedt aantrekkelijke kansen aan liquiditeitsverschaffers. Het 1inch Limit Order Protocol faciliteert de meest innovatieve en flexibele limit order swap mogelijkheden in DeFi. De functies van het protocol zijn onder andere, dynamische prijzen, voorwaardelijke orders en extra RFQ-ondersteuning. Deze functies ondersteunen verschillende implementaties, waaronder stop-loss en trailing stop-orders, evenals veilingen.

Watch on YouTube

De 1inch-wallet is een mobiel platform met meerdere ketens. Het biedt een gemakkelijk te navigeren interface met veilige opslag-, transactie- en afzetmogelijkheden. Deze veelzijdige portemonnee is vanaf de grond opgebouwd om de interactie met de functies van 1inch te stroomlijnen. Het 1INCH-token is het governance- en utility-token van het netwerk. Houders kunnen hun tokens inzetten om deel te nemen aan het DAO-bestuur van het network, inclusief het 1inch DAO Treasury-beheer. Houders kunnen ook resolvers kiezen en een deel van hun vergoedingen verdienen. Met de 1inch Fusion kunnen gebruikers 1inch-tokens inzetten om Unicorn Power (UP) te ontvangen, en vervolgens hun UP delegeren aan een 1inch Fusion Resolver om beloningen van hen te ontvangen. Bij het uitzetten is er de mogelijkheid om een ​​aangepaste of vooraf ingestelde vergrendelingsperiode in te stellen. De st1INCH-tokens van de gebruiker kunnen niet zonder boete worden uitgezet/ingetrokken totdat de aangewezen vergrendelingsperiode is verstreken.

Financiering

In augustus 2020 ontving 1inch een financiering van $ 2,8 miljoen van Binance Labs, Galaxy Digital, Greenfield One, Libertus Capital, Dragonfly Capital, FTX, IOSG, LAUNCHub Ventures en Divergence Ventures. In december 2020 haalde 1inch $ 12 miljoen op in serie A-financiering, geleid door Pantera Capital, met anderen waaronder ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital en Spartan Group. De financieringsronde werd uitgevoerd via een SAFT-verkoop (eenvoudige overeenkomst voor toekomstige tokens). In december 2021 heeft 1inch een Series B-ronde van $ 175 miljoen afgesloten, geleid door Amber Group. Onder de ongeveer 50 investeerders die deelnamen aan het financieringsevenement zijn Jane Street, VanEck, Fenbushi Capital, Alameda Research, Celsius, Nexo, Tribe Capital en Gemini Frontier Fund.

Wie zijn de oprichters?

Het network is opgericht door Sergej Kunz en Anton Bukov tijdens de ETHGlobal New Yorkse hackathon in mei 2019. De twee hadden elkaar eerder ontmoet tijdens een livestream van Kunz’s YouTube-kanaal (CryptoManiacs) en begonnen samen deel te nemen aan hackathons. Ze  wonnen een prijs op een hackathon in Singapore, evenals twee grote onderscheidingen van de ETHGlobal.

Voorafgaand aan het netwerk werkte Sergej Kunz als senior ontwikkelaar bij productprijsaggregator Commerce Connector. Ook codeerde hij bij communicatiebureau Herzog, leidde projecten bij Mimacom consultancy en werkte daarna fulltime bij Porsche. Dit deed hij in zowel DevOps als cybersecurity. Anton Bukov werkte sinds 2002 in softwareontwikkeling en sinds 2017 in gedecentraliseerde financiën (DeFi). Op zijn cv staan ​​onder meer gDAI.io en NEAR Protocol.

Wat maakt 1inch Network uniek?

Om toegang te krijgen tot de diepste liquiditeit uit meerdere bronnen over meerdere blockchains, biedt het 1inch-netwerk gebruikers bovendien aantrekkelijke prijzen en een hoge mate van beveiliging, aangezien dit het meest gecontroleerde project in DeFi is. Eind 2022 werd de Fusion-modus geïntroduceerd, waarmee gebruikers tokens op verschillende DEX’en kunnen inwisselen. Dit zonder netwerkkosten te betalen, tegen de meest gunstige tarieven. In de Fusion-modus gebruiken professionele handelaren die de bestellingen van gebruikers uitvoeren de meest geavanceerde en efficiënte manieren om de transacties van gebruikers tegen MEV (Miner-Extractable Value) te beschermen. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over MEV.

Hoe is het netwerk beveiligd?

1INCH is niet-bewarend en alle transacties vinden plaats binnen één transactie. Dit gaat vanuit de portemonnee van een gebruiker op een van de ondersteunde blockchains en layer-2-netwerken. De technische structuur van alle 1inch-protocollen biedt ook voor gebruikers een hoge mate van veiligheid. Onveilige liquiditeitsbronnen kunnen bijvoorbeeld verbinding maken met het 1inch Aggregation Protocol zonder dat gebruikers het risico lopen geld te verliezen. Het protocol integreert beveiligingscontroles tijdens elke transactie om verlies te voorkomen. Vanaf juli 2022 zijn meer dan 240 liquiditeitsbronnen geïntegreerd in het netwerk. Slimme contracten van 1 inch werden gecontroleerd door toonaangevende controleteams in de branche. Voorbeelden hiervan zijn: OpenZeppelin, ConsenSys Diligence, SlowMist, Haechi Labs, CoinFabrik, Certik, Hacken, Scott Bigelow, MixBytes en Chainsulting.