Bitcoin nieuws

BlackRock Bitcoin ETF overtreft alle andere ETF’s

Een opvallend hoogtepunt in de crypto evolutie is de spectaculaire opkomst van de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT) fonds. Sinds de lancering op 11 januari heeft dit fonds maar liefst $3,19 miljard binnengehaald, waarmee het zich nu al in de top 5 van best presterende ETF's bevindt. Dit succes overtreft 99,98% van alle andere ETF's, wat een indrukwekkende prestatie is in de wereld van beleggingen.

Dominantie in de ETF-markt

Wat dit fonds zo opvallend maakt, is zijn snelle opmars naar de top van de ETF-markt. Tot dusver in 2024 hebben alleen grote indexfondsen van iShares en Vanguard, die de S&P 500 volgen of de gehele aandelenmarkt, het IBIT fonds weten te overtreffen in instroom. Op de eerste plaats staat de iShares Core S&P 500 ETF (IVV) met een indrukwekkende instroom van $13 miljard, gevolgd door de Vanguard 500 Index Fund ETF (VOO) met ruim $11 miljard. Op de derde en vierde plaats vinden we respectievelijk de iShares S&P 500 Value ETF (IVE) met $3,6 miljard en de Vanguard Total Stock Market ETF (VTI) met $3,2 miljard. Met een mogelijke stijging naar de top 3, staat de BlackRock Bitcoin ETF op het punt geschiedenis te schrijven in de ETF-wereld.

Concurrentie en toekomstperspectief

Naast BlackRock heeft ook Fidelity met zijn Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) aanzienlijke successen geboekt. Met een instroom van $2,6 miljard heeft FBTC de top 10 bereikt en staat het momenteel op de 8ste plek. Dit laat zien dat Bitcoin-gerelateerde investeringen steeds meer interesse wekken bij beleggers, zelfs in vergelijking met traditionele indexfondsen. Terwijl de IBIT en FBTC de koplopers zijn in deze race, blijven andere Bitcoin-ETF’s ver achter. Het verschil in instroom wordt alsmaar groter, wat aangeeft dat beleggers hun vertrouwen steeds meer in deze specifieke fondsen plaatsen.

De opkomst van de BlackRock Bitcoin ETF en vergelijkbare fondsen markeert een significant keerpunt in de acceptatie en adoptie van cryptocurrencies in de financiële wereld. Het feit dat deze fondsen zo snel de top van de ETF-markt hebben bereikt, toont aan dat Bitcoin en andere cryptocurrencies niet langer worden gezien als randverschijnselen, maar als serieuze investeringsmogelijkheden. Met de voortdurende groei van deze fondsen lijkt de toekomst van cryptocurrency binnen de traditionele financiële sector steeds rooskleuriger te worden.