Kennisbank

Amerikaanse SEC klaagt Binance en Coinbase aan

Coinbase en Binance SEC

Het zijn misschien wel de grootste bedrijven in de crypto, Binance en Coinbase, echter staan deze bedrijven nu onder vuur. De Amerikaanse Security and Exchange commission (SEC) besloot de bedrijven voor de rechter te gooien. Met beschuldigingen van geregistreerde schendingen van effecten. Maar is crypto nu down?

 

Waarom klaagt SEC Binance aan?

Er liggen verschillende aanklachten van SEC tegen Binance en zijn CEO Chanpeng Zhao (CZ). Zo wordt het bedrijf ervan beschuldigt miljarde dollars van klanten gestuurd te hebben tussen bedrijven van Zhao. In totaal lopen er 13 civiele aanklachten, waaronder een beschuldiging dat Zhao in het geheim Binance.US zou beheren. SEC klaagt Binance en zijn gelieerde entiteit, BAM Trading Services ook aan voor het exploiteren van niet-geregistreerde effecten. In 2018 zou de voormalige chief compliance officer van Binance in een bericht met een collega hebben gezegd : “We opereren als een verdomde niet-gelicentieerde effectenbeurs in de VS bro”.

Binance heeft deze beschuldiging zwaar ontkend. Binance vertelde in hun statement: “Hoewel we de aantijgingen in de klacht van de SEC serieus nemen, zouden ze niet het onderwerp moeten zijn van een SEC-handhavingsmaatregel, laat staan ​​op een versnelde basis”.

Waar wordt Coinbase van beschuldigd?

Kort nadat het bekend werd dat er een rechtzaak tegen Binance liep was het Coinbase beurt. De belangrijkste financiële waakhond beweert dat Coinbase, dat $ 130 miljard aan activa bezit, niet-geregistreerde effecten exploiteert en het staking-as-a-service-programma van Coinbase in het vizier heeft.

In haar klacht zei de SEC: “Coinbase heeft jarenlang de regelgevende structuren getrotseerd en de openbaarmakingsvereisten omzeild die het Congres en de SEC hebben opgesteld voor de bescherming van de nationale effectenmarkten en investeerders”.

Coinbase weerlegde de beweringen en zei dat het vertrouwen van de SEC op een alleen-handhavingsbenadering bij gebrek aan duidelijke regels voor de digitale-activa-industrie het economische concurrentievermogen van Amerika schaadt en dat het bedrijf blijk had gegeven van toewijding aan naleving.

Het plot wordt dikker naarmate de relatie tussen Coinbase en de SEC, die vroeger op goede voet stond, is verzuurd. In april klaagde Coinbase de waakhond aan in een poging om antwoorden te krijgen rond het legaliseren van crypto-effecten.