Kennisbank

3 tips om uw investeren in crypto te maximaliseren

investeren

Er voegen zich iedere dag weer nieuwe investeerderds aan de cryptomarkt. Voor deze investeerders is het essentieel om te leren hoe u het meeste uit uw crypto-activa kunt halen om het risico em het potentiele rendement te maximaliseren. Hier zijn 3 handige tips om jou op weg te helpen.

Diversificatie

Het investeren in een reeks verschillende crypto’s is de gemakkelijkste manier om risico’s te verminderen. In sommige gevallen helpt dit ook het rendement te verbeteren. In de wereld van het investeren noemen wij dit diversificatie of activa-allocatie. Het idee hierachter is om je investeringen te verspreiden om verliezen uit te middelen als de markt een recessie doormaakt.

Een veel gebruikte strattegie is het selecteren van verschillende cryptocurrencies. Hierbij zorg je ervoor dat je profiteert wanneer één van de vele sectoren een sterke stijging doormaakt. Toch kan het ook het risico dragen wanneer er inhet geval in dip in meerdere sectoren is.

Hier een aantal voorbeelden voor verschillende cryptocurrencies:

Copy trading

Zoals de naam al doet vermoeden is copy trading een soort investeren waarbij u automatisch de transacties van een professionele belegger kopieert. Er zijn verschillende platforms die copy trading toestaan, voorbeelden hiervan zijn: eToro en Coinmatics.

Het is simpel op te bouwen:

  • Selecteer een trader om te volgen. Dit op basis van factoren zoals eerdere prestaties, aantal volgers en algehele risicoscore.
  • Koppel uw account aan hun bewegingen.
  • Wanneer ze ervoor kiezen om een ​​crypto-activum te kopen of verkopen, doet uw portefeuille automatisch hetzelfde.

Dit is een volledig handsfree manier om cryptocurrency te verhandelen zonder dat u zelf de markt hoeft te bestuderen en te volgen.

Echtr wil het niet zeggen dat ze elke keer goed doen, alleen omdat het proffesionele traders zijn. Succes kun je niet voorspelen, dus het is cruciaal om een verlieslimiet in te stellen. Dit is een automatische order die uw copy trading automatisch stopt als u een vooraf bepaald bedrag verliest of als de waarde van een activum daalt.

DeFi staking

Dit is waar dingen een beetje technischer beginnen te worden.

DeFi staking is een manier uw crypto-activa op te sluiten in speciale, autonome platforms. Deze platforms staan bekens als “gedecentraliseerde applicaties” om jaarlijkse rente te ontvangen.

DeFI (gedecentraliseerde financiering) is een sector van de cryptocurrency-industrie die traditionele financiële diensten zoals leningen en verzekeringen op de blockchain zet. Het belangrijkste verschil is dat de gedecentraliseerde financiële applicaties waarop deze services draaien niet worden gecontroleerd of onderhouden door een enkel bedrijf. In plaats daarvan worden ze volledig beheerd door hun eigen gebruikersgemeenschappen en door automatisch computerprogramma’s uit te voeren die bekend staan ​​als ‘slimme contracten’.

DeFi-staking is een geweldige manier om een ​​jaarlijks rendement op uw gedeponeerde activa te genereren als u alleen van plan bent cryptocurrencies te kopen en vast te houden. Het proces is vergelijkbaar met het storten van geld op een spaarbankrekening, behalve dat u in plaats van minder dan 1% rente te verdienen, doorgaans ergens tussen de 5% en 25% en in sommige gevallen hoger kunt verdienen.

  • DeFi-platforms zijn niet gereguleerd. Dit betekent dat er geen consumentenbescherming is voor het geval u uw kapitaal verliest door diefstal of fraude.
  • Een aantal DeFi-platforms hebben hun computercode niet laten controleren door een derde partij om er zeker van te zijn dat er geen bugs of misbruikbare fouten zijn. Dit maakt de platforms kwetsbaar voor hacks en exploits. Tot nu toe is er in 2021 al 361 miljoen dollar gestolen uit DeFi-applicaties.

Het wordt aanbevolen dat iedereen die geld wil vergrendelen in een DeFi-staking-applicatie, vooraf zijn of haar eigen rigoureuze due diligence moet uitvoeren.